A Legfőbb Ügyészség tette közzé az adatot. 

Kiderült: ennyi kenőpénzt vett át Völner PálFotó: MTI/Kovács Attila

Részleteket közölt a Legfőbb Ügyészség az Országgyűlés Mentelmi bizottságával arról, hogy miért kezdeményezi a vesztegetés elfogadásával gyanúsított Völner Pál immár lemondott igazságügyi államtitkár mentelmi jogánek felfüggesztését – írja a 24.hu.

A Polt Péter által vezetett vádhatóság azt írta, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke – a letartóztatásban lévő Schadl György – 2017 augusztusát megelőzően, pontosabban meg nem határozható időponttól kezdődően korrupciós kapcsolatot alakított ki a fideszes politikussal. Az ügyészség szerint a kar elnöke jogtalan előnyként rendszeresen készpénzt,

alkalmanként 2-5 millió forintot, összesen 83 millió forintot adott az államtitkárnak

azért, hogy Völner a végrehajtásról szóló törvényben meghatározott törvényes jogait a kar elnöke érdekeinek megfelelően gyakorolja.

Ezekben az ügyekben Völner államtitkárként és miniszterhelyettesként, ebből fakadó hivatali pozícióját és tekintélyét használta ki. Ezzel elérte például, hogy azokat a személyeket nevezzék ki végrehajtónak, akiket informálisan a kar elnöke támogatott. De támogatta a kar elnökét abban is, hogy a karral kapcsolatos működési-, gazdasági-, szervezeti elképzelései érvényre jussanak. 

Emellett hivatali kapcsolatai felhasználásával támogatta a végrehajtói kar elnökét abban, hogy az Igazságügyi Minisztérium hatáskörébe nem tartozó támogatásokat nyerjen el a Schadl által megjelölt személy vagy cég.

De Völner Pál hivatali ismeretségeit, pozícióját és abból fakadó befolyását felhasználta arra is, hogy hivatalos személyeknél eljárva közreműködjön olyan ügyek intézésében, amelyek nem tartoztak hivatali hatáskörébe.

Forrás: 24.hu
Fotó: MTI/Kovács Attila

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ezt az összeget csak kárenyhítésként suttogják...az igazi jatt sokkal több, amit talán ez az ember sem tud igazán..

Azért érdekes lenne látni/hallani, ezután hányan kerülik a kézfogást, a köszönést, a szemkontaktot, visznek-e komatálat, és a tágabb családja körül fogy -e az oxigén?

Mindenesetre a templomban tágabb lesz a hely körülötte? Vajon mennyit mer adni karácsonyi pénzként a templomának?...esetleg nem fogadják el a piszkos pénzt?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
verebek olyat csiripeltek " Hosszabb időn keresztül " és akkor meg csak 83 ? hiszi a piszi én NEM
Eladott Ország
Ez a 83 millió csak a jéghegy csúcsa! Ez a szarjankó ennyi pénzért le sem hajolt, borítékban kellett átadni. A többi milliárdok a családi maffiánál van. Ez is olyan mint a bűnöző román geci, hogy csóró mint a templom egere, csak a környezete és a famíliája milliárdosodott meg!
Eladott Ország
@ómió:december 14., 11:51 ♦ Tízmilliókért ezek a fideszes rohadékok le sem hajolnak. A közpénzmilliárdok a családi famíliánál vannak! Ahogy az egyik fideszes potentát mondta, aki egy évben legalább 100 milliót nem szed össze ( értsd munka nélkül) az lúzer.
nezelodo
Azért szerencséje van ennek a pöttyös kádernek! Ha ellenzéki lenne már régen "eladta volna a Lölőnek", (Viktornak), a cégeit, dunai kikötőstől, a vízzel működő motorig, még a gyereke zsebpénzből összekuporgatott kicsi milliárdot érő vállalkozását is, és hiába mondaná az ártatlanság vélelmét.
ómió
@Eladott Ország: A sok hazudozástól már a memóriád is oda lett? Azt az évi minimum 100 millát nem "fideszes potentát" mondta, hanem Lackner efftársad Kispesten! Tudod: amikor az ottani efftársi "visszaosztásokról" tartott jointmámoros "homíliát" az övéinek! Na, ebből hazudd ki magad "bolsi rohadék", ne a náthából!
Nessy
@nezelodo: Ennél kevesebbért már régen vezetőszáron mutogatná a királyi média naponta legalább háromszor!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.