Mint arról folyamatosan beszámolunk, komoly konfliktus zajlik Szilágyi Liliána Eb-ezüstérmes úszó és édesapja, a szintén korábbi olimpikon, Szilágyi Zoltán ügyvéd között.

Előkerültek Szilágyi Liliána szüleinek válási papírjai, az úszónő édesapja ennek nem fog örülni
Fotó: Facebook/Magyar Úszó Szövetség

Miután lánya kitálalt, és számos bűncselekménnyel vádolta meg édesapját, az apa is reagált, és mindent tagadott. Szilágyi Zoltán mellé állt kisebbik lánya, Gerda (aki szintén úszó) is. A szövetség pedig vizsgálatot indított az ügyben, sőt, már Havas Henrik is közkinccsé tette sommás véleményét.

A Telex most friss fejleménnyel jelentkezett, a portál ugyanis megszerezte a lányok szüleinek válási papírjait. A portál szerint a 2020-as bírósági ítéletben nincs utalás azokra a bántalmazásokra, amelyeket Szilágyi Liliána saját állítása szerint elszenvedett az apjától, így a dokumentum nem használható ezek alátámasztására vagy cáfolatára. De azért akadnak benne érdekes részletek.

A bíróság az elsőfokú döntést helyben hagyva az anyának, Gyarmati Eszternek ítélte oda az akkor még kiskorú Gerda felügyeleti jogát. Az indoklás úgy fogalmaz, hogy Szilágyi Zoltán és Gyarmati Eszter házassága a férfi durva, agresszív viselkedése miatt romlott meg, érzelmileg zsarolta, megfélemlítette feleségét, „zsarnokoskodott felette, a családjától, barátaitól eltiltotta.”

- idéz a Telex a válási iratokból.

A bírósági döntés indoklásából az is kiderül, hogy Gyarmati Eszter (Gyarmati Andrea Európa-bajnok úszó féltestvére) korábban kétszer is el akart válni férjétől, de mindig meggondolta magát, mert úgy gondolta, hogy még helyreállítható a kapcsolatuk.

Gyarmati Eszter végül 2016-ban adta be a válókeresetet, azután, hogy a nagyobbik lánya összeveszett az apjával, és elköltözött otthonról.

Forrás: telex.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Pálinkás Pál: Az anyának ítélte mind két gyereket a bíróság ezért az anya sem tartotta indokoltnak, hogy kitegye a lányát annak, hogy a világ megtudja hogy alázta meg az apja. Próbáld elképzelni milyen bélyeget jelent ez egy tini lánynak. Nem nehéz feltételezni egy erőszakos apáról, hogy meg is zsarolta mind az anyát, mind a lányát, hogy ne beszéljenek. Az anya örült neki, hogy a gyerekeivel otthagyhatják és ezzel véget ér történet. Nem akart többet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
azért ne fetisizáljuk az ilyen bírói papírokat. Ha máshonnan nem hallottál róla, Hernádi Miklós sokat írt az ilyenek keletkezéséről! =))
Baker
@human: Egy szakembert ismerek el társadalomtudomány-pszichológia témákban, ő Hari Seldon ;)
surdilloFUJT
@human: ...de az apa addig bűvészkedett jogilag(nyilván voltak segítői biroi körökben)mig a kisebbik gyerek 18 éves lett és már így önálló!!!Tehát nem adta ki birói végzésre sem a gyereket,manipulálta az anyja ésnővére ellen!!!
magyar1
Mivel az unio betiltotta az akasztást, így az ilyen apáknak akik a saját gyereküket bántják szexuálisan egyszerűen levágnám bírósági ítélettel a farkát.
Egyébként példaként lehet említeni Orbánt is akit vert az apja és bizony nem akkor mondta el amikor még otthon volt a hatalma alatt hanem később, mert fájt neki, minden gyereknek fáj akit bántanak.
Engem is vertek gyerekkoromban és míg élek nem tudom megbocsájtani a szüleimnek.
De ha szexuálisan bántottak volna megöltem volna az apámat az biztos felnőttkoromban. Hasonló kínzásokkal. Én sosem szeretek adós maradni semmiben.
human
@surdilloFUJT: Igen. Ha kiadta volna a bírósági határozatra, akkor a kislány feje kitisztult volna és rájönne, hogy amit az apja művelt nem normális.
Nils Holgersson
Be kéne már fejezni ezt a témát, de végleg! Csak felbátorodik itt a sok pszichopata, aztán bárkiből bűnbakot csinál: tanárból, katonából, rendőrből, orvosból, ...
Nincs erre szükség!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.