Hadházy Ákos elment megnézni, hogy mi lett 16,3 milliárdos, Göd mellett épült „hatalmas szerverparkból”.

Egy betonsufnit épített a kormány 16 milliárdból, elvileg Magyarország és a régió legmodernebb és legbiztonságosabb adatközpontja lett volnaFotó: Hadházy Ákos/Facebook

Tudom, hogy önök csak egy bedeszkázott ablakú betonszarkofágot látnak a képeken, de elvileg ez meg itt egy HATALMAS SZERVERPARK. Elvileg itt kellene tárolni a magyar állam összes fontos adatát, de ahogy látják, annyi adat van csak ott, amennyi a kis konténerben kucorgó biztonsági őr telefonján elfér

– kedzi a közösségi oldalán közzétett bejegyzését Hadházy Ákos. A független képviselő ezzel arra utal, hogy 2016-ban a magyar kormány erre a területre még egy szerverparkot ígért, aminek 2017-re el kellett volna készülnie. Az alapkőletétel során azt mondták:

Magyarország és a régió legmodernebb és legbiztonságosabb adatközpontjának építése kezdődött el, amitől 2017-re sokkal jobban működik majd az államigazgatás.

A beruházás 16,3 milliárd forintnyi EU-s pénzből készült volna el, azonban ahogyan a politikus rámutat: ma közel sem az ígértek szerint áll az épület.

Na most két lehetőség van: erre a szerverparkra vagy baromi nagy szükség lenne, de akkor miért nem épült meg 5 év alatt sem az egy év helyett; vagy semmi szükség nincs rá, de akkor miért akartak elszórni erre 16 milliárdot?

– teszi fel a kérdést Hadházy.

Ráadásul úgy tűnik, valakik szeretnék ezt az egészet nagyon elfelejteni, mert a néhány fellelhető beszámolón kívül (pl. Origo cikk vagy Kara Ákos honlapja) már nem találom a hivatalos adatbázisokban sem az EU-s projekt nyomát, sem azt a közbeszerzést, ami alapján a beton szarkofágot M. Lőrincék cége felhúzta (biztos, ami biztos). Mert hogy a kerítésen látszik, ez is ZÁÉV beruházás

– részletezi az ügyet. Majd hozzáteszi, ez csak kis része annak a korszakos csalásnak, amely során a Fidesz a teljes kommunikációs infrastruktúrát át akarja játszani magánkézbe.

A betonsufnit kivitelező MVM Net Adatközpont Zrt-t ugyanis a közelmúltban bevitték az Antenna Hungáriába, azt pedig a Jászai Gellért-féle a 4IG akarja megvenni. Az MVM Net sokkal komolyabb egy „kis” 16 milliárdot elcsaló cégnél: több stratégiai jelentőségű kormányzati infrastruktúrával rendelkezik, illetve azokat üzemelteti. Tudni kell azt is, hogy az MVM Net megkerülhetetlen állami szereplője a piacnak, az általa működtetett országos optikai hálózat teljes hossza pl. meghaladja a 15 000 kilométert.

A posztot néhány linkkel zárja: ezek olyan cikkekre vezetnek, amelyek a kormánypárti médiában jelentek meg a 16 milliárdos építményről, ami végül sosem épült meg.

Fotó: Hadházy Ákos/Facebook

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Le a kalappal Hadházy Ákos kitartó munkája előtt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Minden EU-s pénzt lenyúlnak, senki nem ellenőrzi, mi mennyi?
tudode
Az umbulda már nyílt titok, nem csak a bennszülötteket, a az EU-s adófizetők petákjait is az EU bacilusának a hokizsebében landolnak!
.
----- Frank Engel, luxemburgi képviselő értékeli a jelenlegi magyar helyzetet …
www.youtube.com/watch?v=d8IkyQ9v3n0
----------------
.
Büntibe lett a NER feje!
.
One potya lóvé!
lusta
Biztosak lehetünk abban, hogy a 16 milliárdnak már jó helye van.
lampa laz
Azért nincs még befejezve, mert amíg készülget addig mindig lehet pénzt szórni bele, amit ugye le is lehet nyúlni.
Aki Én
@KisTehen: Jellemzően most is te vagy itt az egyetlen agyatlan trolll, aki hozza a felmentő ítéletet.
Még ómió haverod megnyugtató efftársi felmentését is várom, ő van olyan buta, mint te.
Qqberci
"A beruházás 16,3 milliárd forintnyi EU-s pénzből készült volna el"

És a pénz el is fogyott. Akkor mi itt a baj?...
Qqberci
@KisTehen: Bocika!

A Dataplex (leánykori nevén CityReach) föld alatt van?
A Dataneum föld alatt van?
jesz
mint tudjuk, egy ekkora szerverközpont hihetetlen mértékű hőt fejleszt...a látványterven látható néhány klíma a tetőn, de az csak a portásfülkéhez elég...

Az biztos, hogy a hűtés igen biztonságos kell hogy legyen...na, az viszi a pénzt rendesen( horribilis üzemkölség)..

(Norvégiában és építettek egy hasonlót, de az az északi sarkkörön túl épült, ahol örök hó van. Pontosan a hűtés költségeit csökkentendő ok miatt)
human
Le a kalappal Hadházy Ákos kitartó munkája előtt.
namihami
És az építmény tökéletesen betölti azt a célt, amire épült. Ugyanis egy biztonsági adatközpontnak lett eltervezve.
Na kérem, akkor mutassák meg azt a (bármilyen jól kiképzett) ügynököt, amelyik innen akárcsak egy ezredrangú titkot képes megszerezni. Ennél biztonságosabb biztonsági épület még se tervezve, se megépítve nem volt és lehetett.
Akkor viszont ennyiért nemhogy olcsó, de ajándék.
Mit lehet ehhez még hozzátenni?
surdilloFUJT
@Qqberci: csak az,hogy nem vagy beszámítható!!!Eleddig normálisnak tüntél!mit ittál,ill.mennyit???
Qqberci
@surdilloFUJT: Ha esetleg érdekel, egy adatközpontnak nem az a lényege, hogy mennyi betont önthet bele Pénztáros Lőrinc...
Sámannus
Írd ki bátran oda is mennyetek nézni ti is az elbasztukat.
ómió
Pedig efftársilag sokkal szívesebben "privatizálták" volna a rávalót!
Lepényleső
...az is lett,- erről ugyan soha,senki,semmit sem fog megtudni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.