A kultúráért felelős államtitkárnak ugyanis az a szokása, hogy egy-egy kulturális intézménybe vagy megnyitóra tett látogatása során mindig hoz valamelyik alá tartozó gyűjteményből egy kulturális tárgyat bemutatni. Egy jobbikos képviselő ennek kapcsán tett felejelentést lopás miatt. 

Mint ismert, Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár múlt pénteken az Esterházy Péter és Gitta Könyvtár megnyitóján-átadóján járt, ahol beszéde végén elővarázsolt egy labdát a hátizsákjából, amely mint kulturális tárgy, a Petőfi Irodalmi Múzeumban van leltárba véve. A beszédében azzal magyarázta ezt, hogy minden kulturális intézménybe tett látogatásakor hoz valamely más gyűjteményből egy tárgyat bemutatni. 

Fekete Péter államtitkár becsületsértésnek látja, hogy letolvajozták

Fekete Péter a pénteki eseményen az ominózus labdával

Fotó: YouTube/Magyar Evangélikus Egyház

Az eseményen a PIM előző igazgatója, Prőhle Gergely is felszólalt, aki fel is kérte Feketét, hogy ahonnan hozta, oda vigye is vissza a labdát. 

Ennek kapcsán szombaton a Facebook-oldalán jelentette be Brenner Koloman jobbikos országgyűlési képviselő, hogy felejelntést tesz lopás miatt. A feljelentés kapcsán viszont Prőhle arról értekezett, hogy Brenner teljesen félreértette Fekete akcióját – írtuk vasárnapi cikkünkben a 444 és a hvg.hu nyomán –, és más kormányoldali szereplők is kiálltak a kulturális államtitkár mellett. 

A 24.hu cikke szerint Fekete Péter a Magyar Nemzetnek beszélt arról, hogy ha Brenner Koloman komolyan gondolta az ő letolvajozását, akkor ez becsületsértés, amit nem fog annyiban hagyni. 

Szerinte a pénteki megnyitón elhangzott szavait kiforgatták, soha nem szokott semmit sem önkényeses elvinni egy közgyűjteményből, mindig mindent kikülcsönöz, és vissza is viszi.

Fekete azt is hozzátette, hogy már több éve csinálja ezt, és mindenhol szoktak örülni azoknak a kultúrkincseknek, amikkel be szokott állítani. 

"Az elmúlt négy év alatt több mint háromszáz ilyen bemutatót tartottam, és mára ez kedvelt hagyománnyá vált, az újságírók, a szervezők már előre kérdezik, mi lesz a mai kultúrkincs"

- nyilatkozta a lapnak, és arra is kitért, hogy nem tudja, miért pont ezen az eseményen igyekezett fogást találni a jobbikos képviselő.

Forrás: 24.hu, magyarnemzet.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Mert, ugye, még, ha "efftársiasan" saját magának "lopná"...! Na, de így!??
134.bátor
Az ellenzèknek nem kène ilyen piti ügyekkel foglalkozni. Más problèmák is vannak.
kissé felnőttem
@Nessy: Story Erről a kislány azt mondta az óvónéninek Ez az én dédnagymamám, aki nem akarta elhinni hogy pedig az.
Nessy
@kereső: Ezt hívták anno "szociális megőrzésre átvételnek"!
kereső
@134.bátor: Bocsi, de én nem tartom "piti ügynek", amikor az ország hatalmasai- akiknek a hatalma sokk!- sajátjukként kezelik a rájuk bizott anyagi és művészi javakat.
Sámannus
Néztem ennek a csirízes kezűnek oldalát a Wikipédián, ne tudjátok meg még összeírni is sok mindenHEZ IS ért. A felsorolása is egy félnapba telik. Termékenyebb mint a méhkirálynő. Legalább tíz kaptárra való műve van, és majdnem mind az övé,
Van amelyik az övé IS! Azt sem értem hogy van ideje lopni.
Azt is tudni szeretném , hogy segít- e Káslernek összeszedni a zigazi Mátyás csontozatait is! Neki könnyű, mert nem tud elejteni semmit sem.
Kíváncsivá tett miért kaparászott olyan sokáig a táskában. Előbb nyulat vagy galambot gondoltam hogy ki vesz, mert azt is tud ám. Eltüntetni, és elővenni is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.