Az antibiotikum-rezisztencia - azaz, amikor nem hat az antibiotikum - veszélyeire már évekkel ezelőtt felhívták a figyelmet a szakmai szervezetek. Ennek ellenére a probléma jelen van. Az antibiotikum-rezisztencia súlyát szemlélteti az, hogy az antibiotikumok hatását kikerülő baktériumok több ember életét követelik évente, mint amennyi áldozat a koronavírus-pandémiához köthető. Évente közel 5 millió ember hal meg világszerte antibiotikumrezisztenciához köthetően, ez több, mint amennyit a Covid-19 követel.

Feltöltő: magyar1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyar1
@Istenakinincsen: Ja, próbálgatták mindig is az antibiotikumokat, nem vettek egy torokkenetet sem, hogy megnézzék milyen baktérium okozta a betegséget. Mert ha ezt megtették volna minden betegnél, akkor célirányosan írhatták volna fel a gyógyszert.
Istenakinincsen
@magyar1: Elavult könyvekből futószalagon akarnak"gyógyitani"...ez nem fog menni.
Személyre szabott orvoskodás kellene,de ez sem fog menni.Túl sok a "beteg"és kevés a valódi orvos.
A betegnek tudnia kell hogy mitől lett beteg,és nem mondja el.Attól az orvostól várja a megoldást,a gyógyulást aki nem ismeri az előzményeket,ezért a szerencsétlen orvos csak találgatni tud és felirja a "gyógyszert" a nagykönyvből.
Bonyolult történet ez.A gyógyitás az már eső után köpönyeg.A megelőzésre kellene inkább koncentrálni,de ha váratlanul ér egy világjárvány,akkor mit lehet tenni?Szándékosan terjesztették el és kicsúszott a kezükből a járványkezelés?
Túl sokan vagyunk?Vagy ez a természet rendje,hogy aki/ami túlburjánzik elpusztul??
Virusoknak,baktériumoknak nincs agyuk,mégis sokkal gyorsabbak és ügyesebbek mint az ember.
Az embert már csak ez a rohadt pénz érdekli...úgyhogy megérett a pusztulásra.
magyar1
@Istenakinincsen: Míg két ember él a földön nem lesz igazság, de a népirtást nagyon utálom. Inkább ahogyan mondod mindenben a megelőzés lenne a fontos a szaporodásban is. Ingyen fogamzásgátlás azoknak vagy abortusz azoknál akik nem tudnak megfelelő életet biztosítani egy gyermeknek.
Hiába tanultak a világ vezetői látod, ők is születtek halomra ész és emberi értékek nélkül.
Istenakinincsen
@magyar1: ma, 05:16 Jól látod!:" Míg két ember él a földön nem lesz igazság..."
Kiegésziteném:Mig a pénz az úr a földön rend nem lesz:(
simmering73
5709000-nél tartunk és még nincs vége a Covidnak.
simmering73
@simmering73: Bocs, félreértettem. Visszavonva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.