A jelöltállításon és a nemzetiségi listát vezető személyen vesztek össze, aminek az előzménye az volt, hogy egy novemberi jelöltállításon kikapott a kormánypárti jelölt, de végül az eredményt az Alkotmánybíróság megsemmisítette.

Botrányba fulladt az Országos Roma Önkormányzat közgyűlése – videó

A 444 cikke szerint kedd hajnalban, 12 órás tanácskozás után kiabálásba és lökdösődésbe torkollott az Országos Roma Önkormányzat jelöltállító közgyűlése, melyről Hidvégi Balogh Attila, a RomNet főszerkesztője tudósított a Facebook-oldalán.

A cikk szerint a testületnek február 1-ig kellett volna jelölnie valakit a roma nemzetiségi lista élére, aki nemzetiségi szószólóként, de megfelelő számú szavazat mellett akár országgyűlési képviselőként a magyar cigányságot reprezentálhatta volna a Parlamentben.

A cikk szerint azonban a képviselőknek még abban sem sikerült megegyeznie, hogy milyen feltételek mellett szavazzanak a jelölt személyéről. Novemberben már volt egy voksolás, de akkor nem a kormánypártot támogató Lungo Drom jelöltje, a cigányság jelenlegi szószólója, Farkas Félix lett a jelölt, hanem az ORÖ elnöke, Agócs János, aki több szavazatot kapott Farkasnál.

Emiatt a Lungo Drom az Alkotmánybírósághoz fordult, és eljárási hibákra hivatkozva végül az Ab megsemmisítette a novemberi szavazás eredményét. 

Januárban a Népszava több hangfelvételt is nyilvánosságra hozott arról, hogy a romaügyi kormánybiztos arra utalgatott erősen és vehemensen az ORÖ tagjainak, miszerint jobban teszik, ha a kormánypártok érdekeinek megfelelően állítják össze a nemzetiségi listát. 

Ezen előzmények után igyekezett az ORÖ hétfőn összeállítani a listát, egy ponton Agócs János a cikk szerint fölajánlotta, hogy visszalép, ha Farkas Flórián is ezt teszi , és valaki mást jelölnek a lista élére az ORÖ-ből. Ezt a felvetést azonban a lungo dromos politikus elutasította.

A cikk szerint hajnali három órakor végül az a döntés született, hogy a jövő héten egy rendkívüli közgyűlést tartanak, amelyen az ORÖ feloszlatásáról szavaznak a képviselők.

Forrás: 444.hu, facebook.com/RomNet

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ahol Farkas Flórián tényező, abból a szervezetből normális cigány ember nem kér.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
A nagytudású Lázár ménösgazda' mondta, hogy a cigányokat 600 év alatt sem tudták integrálni. Azt már én jegyzem meg, hogy a román cigány kenyéradó gazdáját sem, vele együtt.
telegdilaci
@Eladott Ország Ezek is csak a Magyar adófizetők pénzét akarják megszerezni!
Sámannus
Sokmilliárdos lophatási támogatásokról van szó.
lampa laz
..."aki jól reprezentálja a cigányságot" olyan nincs te szerencsétlen, ezek a nagyhangú bunkó cigányvezérek is csak saját magukra gondolnak, a cigányokra magasról szarnak. Még balog páter sem tudta felemelni őket, akkor ezek? Ugyan már.
Sámannus
Én nem ezeket a veszekedő trógerokat sajnálom, hanem azokat, akik elől elzárják azt a lehetőséget, hogy a társadalom segítségével felemelkedhessenek. A főgecinek az is jó, ha ezek veszekednek. Lézer jankónak is kisebb gondja is nagyobb annál, hogy értelmes választ adjon a cigányság problémáira mint "hatszáz éves probléma".
Itt ugyanis a képviselet fogalmát összekeverik az érvényesüléssel. Sajnos a magyar politikában is ez a helyzet. Ennek legkirívóbb példája volt a 20006-os nagy robbanást előidéző beszéd. Aki nem látja a párhuzamot, soha nem érti meg miről szól a demokrácia.
Lepényleső
Kutyából szeltek már szalonnát? Ahol egytől több van,ott sem várhattak csodát?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.