Rendszereken átívelő kapcsolati hálót mutatott be a 444 egy tavaly nyári NAV-akció nyomán, a videós anyagban milliárdos áfacsalás, számlagyár, a BKV informatikai cége, Pintér Sándor belügyminiszter bizalmasa és a furcsa parkolási ügyletek is feltűnnek.

A 444-en futó Magyar Jeti című műsor friss része szerint milliárdos számlagyár működött annál a társaságnál, amely – többek között – a BKV informatikai rendszerét üzemeltette. A bűncselekménnyel gyanúsítottak körét 2021. július elsején fogta el a NAV egy országos akcióban a TEK segítségével, a NAV bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoz.

444: olyan cég működtethette a BKV informatikai rendszerét, mely mögött egy számlagyár húzódott meg, a céget Pintér Sándor bizalmasa vette át

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Egy nappal korábban, 2021. június 30-án a jelenlegi belügyminiszterhez, Pintér Sándor legközvetlenebb bizalmasa, Tasnádi László cége lett 100 százalékos tulajdonosa annak a cégnek, amely a BKV informatikai rendszerét működteti – hangzik el a 444 videójában.

A videóban elhangzik, a hatóságok a SYS-csoporthoz köthető egyik cégnél (SYS IT Services Kft.) megbúvó, számlagyárat működtető csoportra csaptak le (erről tavaly a hvg.hu számolt be elsőként), a gyanú szerint a több mint 30 cégből álló számlagyár 19 milliárd forint áfáját tüntette el takarításról és informatikai szolgáltatásról kiállított fiktív számlákkal a 444 videós anyaga szerint.

Tarlós István főpolgármesterségének végén, 2019 nyarán nyerte el a BKV informatikai rendszerének működtetésére és fejlesztésére kiírt tendert egyedüliként a cég, 10 évre szólóan, ami 38 milliárd forintos üzletet jelent. A SYS a hvg.hu korábbi anyaga és a 444 mostani videója szerint a Synergon volt a jogelődje (a Synergon 2015-ben csődöt jelentett), amely a 2000-es évtizedben a nokiás doboz-ügyről híresült el. 

A BKV-s munkát a 444 anyaga szerint egy olyan csoport működtette, akik korábban már bűnügyekben voltak érintettek vádlottként, egyikük a mostani számlagyáros ügyletnél vádlottként szerepel. A SYS két alvállalkozót is bevont a BKV-s munkára, először a T-Systems-et, majd utána a kormánynál jól fekvő 4iG. 

A 444 szerint Pintér Sándor bizalmasa, Tasnádi László (aki rendészeti államtitkár volt 2014-től, ám hamar kiderült róla, hogy anno 1989-ben még a szocialista állambiztonságnál dolgozott elhárítóként, Nagy Imréék 1989-es újratemetésén is operatív tisztként dolgozott, majd nyugdjba vonulása után beült a Pintér érdekeltségébe tartozó cégbirodalom igazgatói székébe) érdekeltségébe tartozó cég 2019-ben a SYS-csoport egyik cégével együtt indult egy parkolási tenderen, a fővárosi piacok őrzésében is szerepet vállalt, majd pedig megszerezte a BKV informatikai rendszerét üzemeltető céget is.

Forrás: 444.hu, hvg.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
"olyan cég működtethette a BKV informatikai rendszerét, mely mögött egy számlagyár húzódott meg, a céget Pintér Sándor bizalmasa vette át"

Majd ráverik Karácsonyra, ahogy szokták.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Pintér bizalmasa?
Akkor, amíg Orbán uralom alatt élünk, minden szabályos volt, van és lesz.
Toller Béla
A tanulság: még takarítani sem tudnak ebben az országban, ahhoz is korruptak az urak !
Cappuccino
@telegdilaci: Nekem mindegy, hogy ki lopja el a pénzemet.
puszt
@Cappuccino: Látod, a fideszbirkáknak nem mindegy...
Lepényleső
A szinte minden felmerülő illegálisnak tűnő ügy ha egy emberhez vezethető vissza,az lehet a gyerekek keresztfaterja?
bence
Az elmúlt harminc év alatt létezik olyan lopás ami ne Pintér irányítása nélkül történt volna ?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.