Egészségügy Magyarországon: használt, véres, koszos kesztyűkkel dolgoznak az orvosok – fotókA Napidoktor számolt be arról, hogy szinte megdöbbentő tendencia terjed az országban, amely különösen felháborító egy olyan, koronavírus-járványos időszakban, mint a mostani.

Elképesztően durva spórolás folyik az egészségügyben is, mint arról 2021 december elején a 444.hu már beszámolt, egy kórházban dolgozó orvos arra lett figyelmes, hogy a frissen kicsomagolt, egyszer használatos kesztyűkön elszíneződés, sárgás foltok láthatók, sőt szakadások tapasztalhatók.

2021 októberében a CNN közzétette, hogy bezártak egy Thaiföldön levő üzemet, mivel szennyezett kesztyűket festettek át kékre exportálás céljából. Bár lakat került a helyre, több ilyen is működhet még az országban. A szennyezett thaiföldi kesztyűkből hazánkba is érkezhetett szállítmány.

A kesztyűk még éppen használható állapotban vannak, s csak azért nem dobják ki őket, mert nincs más

– mondta a 444.hu-nak még akkor egy, a problémáról beszámoló orvos.

Szerkesztőségünkbe most egy, nevét elhallgató kórházi dolgozó hasonló minőségű kesztyűkről küldött fényképeket.

Az eszközök, amelyeknek alapból sterilnek kellene lenniük, meghökkentő állapotban kerülnek elő a bontatlan csomagolásból. A kesztyűk hólyagosak, barna, lekaparható felmaródással, sőt, rájuk száradt, fehér foltok is láthatók rajtuk.

Mint bontatlan kellék kibontott és nagyon gáz állapotban került elő, valójában a kimosott es visszacsomagolt kesztyű. Hólyagos kesztyűk, rászáradt fehér lepedékkel es barna lekaparható femaródással.

- írta meg ezzel kapcsolatban az orvos.

Egészségügy Magyarországon: használt, véres, koszos kesztyűkkel dolgoznak az orvosok – fotók

Amennyiben az orvosok valóban nem tudnak mást használni, súlyos aggodalomra ad okot, hogy ilyen kesztyűkben kénytelenek dolgozni,  akár a sürgősségi osztályon, ahol nyílt sebekbe nyúlnak a szakemberek.

Mindez alighanem egyenes út a komoly kórházi fertőzésekhez.

Komolyan aggasztó, ha a magyar egészségügyben ez a helyzet, miközben azért fizetjük a TB-t, hogy biztonságosan ellássanak bennünket, életben maradjunk, nem pedig, hogy újabb fertőzésnek, ne adj’ Isten életveszélynek legyünk kitéve egy kórházban.

A fenti állapotokkal ellehetelenedik az állami ellátás.

Forrás: Napidoktor 

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ahogy az intenzív osztályon lélegeztetésre alkalmatlan, túlárazott "gépek", az idősek számára nem ajánlott vakcinák, a nem sokat érő maszkgyártó gépsor stb. beszerzésének nincs felelőse, úgy ennek sem lesz! Különben is "csak" felesleges milliárdok elszórásáról, esetenként ember életekről van szó! Most csak ellenzéki ügyekkel foglalkozik az összes hatóság! Tisztelt hívek! Jöhet hozsanna!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Baker
Ezeket a fürkészek vagy a portyázók szerezték be?!
kereső
Ezt az "üzletet" is szijjártó intézte? Vagy Pintér, mint a kórházakba vezényelt katonák parancsnoka?
Azért vannak a katonák az eü.intézményekben/kórházakban, hogy logisztikai feladatokat lássanak el. Ők spórolnak, az emberek élete árán.Népirtás- béke időben.
human
És a fertőtlenítő szereket is lehet hígítani. Aztán csodálkozunk, hogy a kórházi fertőzésben sokan hallnak meg. Bemégy egy egyszerű rutin műtétre és nem jössz haza többet.
surdilloFUJT
@KisTehen: A q.va nénikéd,te genetikai korcs,orbán valagában lakozó agyrágottnagy marha állat,aki épp kiszabadult a tarkabika alól és most okádja a fidessmantrát!
ómió
A böszmei ("hordágy ágnesi") eü-ben kesztyűre se futotta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.