Megállapodott a magyar állam képviseletében Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója az Antenna Hungária tulajdonszerzésével kapcsolatos apport és részvényjegyzési szerződés végrehajtásának zárásáról – közölte a keddi tőzsdezárást követően a 4iG.

"Az Orbán-kormány megcsinálta az eddigi egyik legnagyobb csalását" – hajmeresztő mutyiról posztolt Hadházy

Hadházy szerint ezzel a teljes magyar telekommunikációs, adatátviteli infrastruktúra Jászai Gellértnek, Orbán bizalmasának kezébe került.

Ezzel a kormány szép csendben megcsinálta az eddigi egyik legnagyobb csalását. A tranzakció lényege ugyanis, hogy Jászaiék semmit nem fizettek a hatalmas, kritikus jelentőségű infrastruktúráért, hanem ELVILEG 402 milliárd értékű vagyont apportáltak be a cégbe és így szerezték meg a kritikus fontosságú vagyont

- írta bejegyzésében a politikus. Aki kitért arra is, hogy a Digi nevű kábeltévés céget például 232 milliárdért számították be nekik, miközben az a cég ennek töredékét éri – ez önmagában olyan bűncselekmény, ami miatt kormánytagokat kellene felelősségre vonni.

A 4IG mindeközben hatalmas, sok százmilliárdos kötvénykibocsátásokkal próbálta fedezni a terjeszkedését, amit többek között a Magyar Nemzeti Bank is segített.

Végül, de nem utolsósorban: a 4IG egy csaló cég. Részese volt az elmúlt évek legjobban dokumentált korrupciós botrányának, a Microsoft ügynek és jelen pillanatban is zajlik olyan NAV-nyomozás, amelyben a nyomozók gyanúja szerint a cég egy adócsaló hálózat haszonhúzó tagja.

- tette hozzá a politikus, aki érdekességként elmondta, hogy az Antenna Hungária többségi tulajdonát 2014-ben az Orbán-kormány vásárolta vissza a francia befektetőktől.

Plusz adalékként ebből következik az, hogy ezzel a lépéssel a 4iG a rendezvényszervezési piacra is bevásárolta magát, tekintve, hogy a Nemzeti Kommunikációs Hivatal rendezvényszervezési keretmegállapodásának egyetlen ajánlattevője az Antenna Hungária, ők szervezhetik meg az államigazgatási egységek nagyobb szabású rendezvényeit.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Azt tudtam, hogy lopni fognak Orbánék. Azt viszont róluk sem gondoltam volna hogy a komplett országot vágják zsebre. Márpedig nemzetstratégiai ágazatokat loptak el.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bence
Kimondottan lopásra szakosodott jogászokból és hiénáiból áll a kormány ! Még mennyi van ami nem került nyilvánosságra ! Mi a bárgyú nép 12 éve tűrjük ezt !
Nyírfa
Ez egy olyan romlott ország, hogy már elképzelni sem tudom, hogyan lehetne civilizálttá tenni.
ómió
@Gauntlet: A "fideszes adott fideszesnek céget tényálláshoz" - így hazudod(!) - ugyan már, hazudd meg nekünk azt is(!) - vajon miért kell - ahogy a cikk írja - a magyar állam képviseletében Mager Andrea tárcanélküli miniszter!?
CsipkeRózsa
Két ember nem köthet üzletet úgy, hogy eldöntik, kiraboljuk az országot.
Ilyen nagy horderejű üzletkötéshez legalább az országgyűlés 4/5-e kell, hogy döntsön.

Persze az eddigi sok-sok hasonló lopást is csak így oldották meg.

Ezt egészen biztos, utólag ki kell vizsgálnia egy bizottságnak és nem elfogadni azt, hogy veszélyhelyzeti kormányzás volt. Orbán erre fog hivatkozni.

A most zajló háborús helyzetre tekintettel, megint meg fogja hosszabbítani a kormányzás tolvaj-formáját.
Borsodi
Ez a hír nem lesz az M1 tv-be az biztos de a Hír Tv be se csak Márki Zaj mondatait elemzik és állítják be ellenségnek,rosszakaró kórház bezáró rezsi csökkentés megakadályozó fasisztákat képviselő Gyurcsány bábjának.
Ennek ellenére mégis különb ember mint bármelyik fidesz -kdnp bólogató a mostani Orbánt nem is lehet hozzá hasonlítani.
www.youtube.com/watch?v=86R9cHPnYyA&t=85s

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.