Elég nagy kérdés az egyesült ellenzék szerint, hogy a Magyar Honvédség képes-e megvédeni Magyarországot, miután pár napja zavartalanul repült 40 percen keresztül egy szovjet katonai drónrepülőgép a légterünkben, amely Zágrábban ért földet és robbant fel.

Közös közleményben kér választ Orbán Viktor miniszterelnöktől a DK, a Jobbik, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM), a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd arra, hogyan tölthetett 40 percet a magyar légtérben egy bombát szállító drón.

Ellenzék: "közveszélyes mulasztás és dilettáns kormányzás" eredménye a Zágrábban lezuhant katonai drón ügye

Egy Tu-141 típusú szovjet drón a moszkvai moninoi repülőmúzeumban

Fotó: Illusztráció/wikipedia CC BY 2.5/Bernhard Gröhl

Ellenzéki pártok vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményükben kifejtették, azonnali és határozott választ várnak a kormányfőtől arra, hogy képes-e a magyar honvédelem megvédeni Magyarországot azután, hogy március 10-én éjjel 40 percen át zavartalanul repülhetett a magyar légtérben az a TU-141 típusú drón, amelyre a horvát védelmi miniszter közlése szerint egy bomba volt rögzítve.

Arra is rákérdeztek, hogy felszálltak-e a Gripenek ellenőrizni a drónt, és ha nem, akkor miért nem.

Az Egységben Magyarországért álláspontja szerint ha a magyar honvédség tényleg észlelte a drónt, akkor elfogadhatatlan magyarázkodás, hogy úgy ítélték meg, hogy az nem jelentett veszélyt – fogalmaztak, hozzátéve, "ez nem stratégiai nyugalom, hanem közveszélyes mulasztás és dilettáns kormányzás".

Forrás: mti.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
A ruszkik tesztelték a magyar légvédelmet. Az eredmény lesújtó. Vagy ez is a stratégiai nyugalom része?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Bástya Béla Elvtárs
Szovjet?! Amit valami ukrán múzeumból került elő???
verőce21
Majd máskor is Bidenre kell szavazni...:)
Béla333
A maffiózók stratégiai nyugalommal nézték, amint a robbanóanyaggal megpakolt drón keresztül repül az ország felett és a hírek szerint Paks felett is.
Ez nem normális dolog!
szép új világ
A ruszkik tesztelték a magyar légvédelmet. Az eredmény lesújtó. Vagy ez is a stratégiai nyugalom része?
csipetke
Ugyanmár! Ezek még a saját telküket se tudnák megvédeni, nem egy országot. Meg kell nézni,kik ülnek a kormányban,és a fontosabb posztokon.- nem aszerint kukázta őket össze orbán,hogy szakértők,vagy legalább hozzáértők legyenek az emberei,fontosabb volt,hogy az illető jó nagyokat tudjon bólogatni orbán minden agyament dolgára. A pártba,vagy a kormányba kerüléshez nem volt feltétel a saját gondolat,sőt inkább káros volt,ahogy azt a bandát elnézzük..
ómió
A "szakértői kormányzáshoz" - ugye, efftársak(?) - minumum egy neobolsi államcsőd szükségeltetne!? Olyan 2008-as, "efftársi típusú"!
Rockxy
mera zorbánnál vót a távirányító
human
Itt két számomra legalábbis hiteles biztonságpolitikai szakért beszél a drónról:
youtu.be/9PlofQFErmg?t=266
Nyírfa
Végre: egy magaslabda, amit az ellenzék lecsapott! Feküdjetek rá, mert ezzel meg lehet fogni a szavazókat!
szép új világ
Nem oly rég Ruszin-Szendi Romulusz melldöngetve jelentette ki, hogy "a honvédség már nem a Néphadsereg, amikor kihízott részeges tisztek vezetik alkoholos befolyásoltság alatt a sorkatonákat" Nem bizony, mert anno egy ilyen malőrért (ahol egy ellenséges repülő 40 percig repkedhet úgy, hogy észre sem veszik) az egész vezérkart leváltották volna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.