Többek között ezt az ügyet kellett volna megbeszélnie a bizottságnak, ám a négy fideszes tagnak hirtelen halaszthatatlan közfeladatai lettek – ami azért furcsa, mert az ülés összehívását még ők kezdeményezték az előző héten.

A 444 cikke szerint a parlament honlapján található információk alapján szerdán ülésezne az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága, a témája a közbeszerzések hatálya alóli mentesítése lenne bizonyos védelmi és biztonsági célú beszerzéseknek.

Egyből lefújta a Fidesz a nemzetbiztonsági bizottsági ülést, miután kiderült, hogy az oroszok ki-be járnak a magyar külügy rendszerében

Fotó: Illusztráció/pixabaycom CCO

Emellett pedig lenne miről még tárgyalnia a bizottságnak, ugyanis a Direkt36 kedden hozta nyilvánosságra, hogy az orosz titkosszolgálatokhoz köthető hekkerek évek óta ki-be járkálnak a magyar külügy gépein, és nagyon valószínűsíthető, hogy hozzférhettek nemcsak magyar szigorúan bizalmas anyagokhoz, de NATO- és EU-dokumentumokhoz is. Az oknyomozó portál anyaga szerint ezekről Szijjártó Péter külügyminiszter már rég tudhatott addigra, hogy tavaly decemberben átvette Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől a Barátságért érdemrendet, de az elhárításért felelős szervek miatt a Belügyminisztériumban és a Fidesz-kormány magasabb szintjein is ismert lehetett a dolog.

Ám az ülésből nagyon úgy tűnik, hogy nem lesz semmi. Stummer János, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke a Klubrádiónak arról beszélt kedden este, hogy a Fidesz hívta össze az ülést (a közbeszerzési mentesítések miatt), az ellenzéki tagok jelezték is, hogy akkor várják az ülést, és meghívták a kibervédelmi intézet vezetőségét is, hogy számoljanak be a külügy rendszerét ért támadásokról. Erről ugyanis eddig nem hallottak titkosszolgálatoktól a nemzetbiztonsági bizottság ülésein, pedig kellett volna.

Csakhogy kedd délután – miután már napvilágot látott a direkt36 cikke és a bizottság ellenzéki tagjai meghívták a kibervédelmi központ vezetőségét is az üggyel kapcsolatban a szerdai ülésre – Halász János, a bizottság fideszes alelnöke azzal hívta fel Stummert, hogy mind a négy Fidesz-tagnak a bizottságban halaszthatatlan közfeladatai vannak, ezért mégsem lesz megtartva a szerdai ülés (a Fidesznek többsége van ebben a bizottságban is, hiába ellenzéki a bizottsági elnök). 

Forrás: 444.hu, klubradio.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ez a mocsok átveszi a kitüntetést Lavrovtól akkor, amikor tudja, hogy sikeresen kémkednek az országunk ellen?
Vigyorogva, önelégülten???!!!
Micsoda aljadék egy népség!!??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Proktor
Számunkra 20-30-50 évre titkosítva van amit az oroszok napi szinten olvasgatnak...
Ki-ki vonja le ebből a tanulságot!
Macskaszem
Szégyen a futás, de vajon hasznos? Mert ebből egyértelműen az jön le, hogy sárosak.
Béla333
Ez a mocsok átveszi a kitüntetést Lavrovtól akkor, amikor tudja, hogy sikeresen kémkednek az országunk ellen?
Vigyorogva, önelégülten???!!!
Micsoda aljadék egy népség!!??
Dr. Proktor
@Béla333: Szvsz ő adhatta meg a jelszavakat...
Dr. Proktor
Vajon mit tudhat az FBSZ Orbánról, hogy ennyire sakkban tartja, rajta keresztül az országot is?
jesz
egy igazi informatikus látja, ha támadják a rendszerét...amíg nem derül ki, addig a főnöke dönti el, mi legyen...

ez most nyílvánosságra került...

...a külügy hozzáértő informatikusokat keres...felvételi kívámalom: elegendő, ha be tudja kapcsolni a számítóépet..a többit majd a büfében.
justhpeter
Putyin és az egész orosz kapcsolat ráégett a fideSS-keresztényekre, ezért kénytelenek lopni, csalni, hazudozni.
Galway
@Béla333: Nem, ez a "kitüntetés" az a marhavásár után alkalmazott eljárás volt, amikor a vevő, az új gazda ünnepélyes keretek közt rásüti a billogot az új tulajdonára!

Reméljük azonban, hogy mindörökre ráég!
kereső
@KisTehen: 07:17 Azt nem hinném(bár minden lehetséges), de talán az fbi -nál kéne keresni a "probléma" gyökerét- gondolj a kaleta ügyre. Az fbi az ügy kapcsán azt a külügyi szgépet figyelte, amely közvetlen összekötetésben volt a külüggyel- egy állitólag védett- kapcsolaton keresztül. Már akkor is irtam, hogy egy idegen ország(USA) olyan információkhoz juthatott Magyarországról, a magyar külügyről, amely nem biztos , hogy jó az országnak.
kereső
"Amiről nem beszélünk", az nincs!" ezt csinálják minden olyan ügyben, amely rossz fényt vet orbánra, a kormányra.Ez történt a völner ügyben, nem beszélnek arról, hogy bűnszövetséggel megvádoltak szavaznak a mai napig a patyomkin parlamentben, igy megválasztva az ország államfőjét. Csak arról beszélnek, hogy mit TENNE!! a" baloldal."
nezelodo
Szóval igaz, megint a függöny mögé bújnak! Na majd a független Prosti Srácok megcáfolja, és egy nap alatt a szakemberei előássák a "bizonyítékot".
Gazella
@KisTehen: rohadjmeg te kis pöcs a narancsban... teged is ugyan úgy büntet a narancs
Nessy
Már várom, mikor derül ki, hogy e mögött is Soros áll, Gyurcsánnyal és Brüsszellel együtt!
nezelodo
Nem kellett ehhez nagy talentum, hogy bizonyítsák! Az a "láthatatlan drón" önmagáért beszélt, és az is, hogy Orbán teljesen elszigetelődött a szövetségi rendszerben, nem sok mindent kötöttek az orrára az utóbbi időben a fontos döntéseknél. Csak az a baj, ennek a levét a zemberk isszák akikért annyira harcol a mi utcai harcosunk. Futni azt jól tud, 2006-ban már bemutatta.
sokanvagyunk
"a négy fideszes tagnak hirtelen halaszthatatlan közfeladatai lettek" - a nemzetbiztonság meg ráér..., ha már hónapokig nem zavarta a minisztert meg a munkatársait.
Aki Én
@KisTehen: ,,kiderült, mert valamit írt egy ellenzéki lap? "
Városház ügyben nem voltál ilyen ,,megfontolt".

Ennél azért többről van szó. A fidesz sem töri magát, hogy eloszlassa a gyanút erről a példátlan hazaárulásról, pedig egész elképesztően súlyos estről van szó. Valami magyarázatot elvár a közvélemény.

Azért az beszédes, hogy ennél a hírnél egyedül maradtál.
Macskaszem
@KisTehen: Bocika, el kellett volna menni a nemzetbiztonsági ülésre, és tisztázni, tényekkel cáfolni. Ehelyett sunnyognak. Ez mindennél többet mond.
Gauntlet
Ezért érdemes benne lenni a NER-ben, ugye kedves kamu ellenzék?
namihami
Most mi itt a gond? Mi a probléma?
Istenem, elfelejtették (mind a négyen és egyszerre), hogy nekik akkorra már más, megbeszélt dolguk van. Elfelejtették? Na, és? Elfelejtették, de hiszen azok is emberek. Az ő fejük se káptalan. Kiment belőle...
namihami
@sgl: 06.45: Nála is van egy példány. Még a ""jókomcsiidőkben"" kimentett egy példányt. Nem volt nehéz, akkor is ott volt. Talán még a Putyuli is ugyanabból a másolatból szerzett.
A Kövér, amikor odakerült és ""takarított"" már késő volt.
ómió
Már megint orosz hekkertámadás? Csak nem ti bíztátok meg őket, efftársak!
telegdilaci
@Béla333:Nem bújdokolni kellene,bojkottálni a Nemzetbiztonsági ülést,minél előbb tisztába tenni ezt az igen aggályos helyzetet!
Peller Anikó
Az oroszok ki-be járnak a spájzban jamega magyar külügymisztérium informatikai rendszerében. De, hogy ezt a romániai magyarok szégyenét nem képes elütni már egy csille.
Nyírfa
@Peller Anikó: 13.59

Ez is erdélyi? Egy büszke székely? :D:D:D
Lepényleső
...lehet akár megadott jelszóval?
(A nemzet biztonsága nekik tehát nem ér fel a választási elfoglaltsággal?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.