Csaknem egy évvel ezelőtt nevezték ki, de a csütörtök éjjeli Magyar Közlönyben jelent meg, hogy Vitézy Zsófiát kolumbiai nagykövetnek nevezték ki – írja az SZMO.hu.

Orbán unokatestvére már egy éve nagykövet, de csak most jelentették beFotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2022. április 1-jén.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A magyar külügy már 2020 őszén jóváhagyta a kinevezését, majd Áder János, akkori köztársasági elnök 2021. április 29-én adott ki határozatot Vitézy kinevezéséről.

A köztársasági elnök 103/2022. (IV. 14.) KE határozata rendkívüli és meghatalmazott nagykövet kinevezéséről és megbízásáról

Az Alaptörvény 9. cikk (4) bekezdés b) pontja alapján – a külgazdasági és külügyminiszter előterjesztésére – Villegas-Vitézy Anna Zsófiát kinevezem rendkívüli és meghatalmazott nagykövetté, és megbízom Magyarország bogotái nagykövetségének a vezetésével, valamint Magyarországnak a Panamai Köztársaságban való képviseletével.

Budapest, 2021. április 29.

Ez viszont csak most, 2022. április 14-én jelent meg a Magyar Közlönyben, egy évig jóformán titokban maradt a miniszterelnök rokonának pozíciója.

Az ilyen kései közzététel gyakran előfordul diplomáciai kinevezéseknél, aminek az elnöki hivatal tájékoztatása szerint az a magyarázata, hogy megvárják a fogadó ország beleegyezését, majd azt, hogy az új misszióvezető kiutazzon, és átadja megbízólevelét az ottani államfőnek – írja a hvg.hu.

Vitézy Orbán Viktor anyai nagynénjének a lánya. Korábban a Magyar Nemzet munkatársa volt, de amikor 2010-ben a Fidesz megnyerte a választásokat, az EMMI sajtófőnöke lett. 2011-től februárjától már a Budapesti Fesztiválközpontot vezette, 2013-tól pedig a brüsszeli Magyar Intézetet. Apai féltestvére egyébként Vitézy Dávid, a Budapesti Fejesztési Központ vezérigazgatója.

Forrás: SZMO, hvg

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@RonaGyuri: Első a család! mondta Don Corleone!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Csak nem tilos lett volna neki? Úgy kell hazudni?
Lepényleső
Talán így szokták meg a családban,hiszen állítólag az öreg Maf fiai?
bence
Mennyi ilyen eset lehet még amiről nem tudunk ? Ugye , hogy előbb , utóbb minden nyilvánosságra kerül ?!
Csizmás Kond
...a közlönyben megjelent dátum után lép érvényben a kinevezése és kap fizetést vagy valamilyen ellenszolgáltatást...miért lenne ez baj ?
simmering73
Az új nagykövet korábban a Magyar Nemzet munkatársaként dolgozott, majd a 2010-es kormányváltás után az Emmi sajtófőnöke lett, 2011 februárjától a Budapesti Fesztiválközpontot, 2013-tól a brüsszeli Magyar Intézetet vezette.
Orbán Viktor nagykövetet faragott belőle.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.