A Magyar Hangnak adott interjújában a politológus azt is mondta, hogy az ellenzéknek a kilencvenes évek Fideszéről kellene példát vennie, ám ezt az utat jelenleg egyedül a kétfarkú kutyapárt követi.

Török Gábor az interjúban elmondta, hogy Márki-Zay Péter csak az előválasztásig tudott a rendszerváltó ellenzék arca lenni, mert az előválasztás után beállt a régi arcok közé. 

Török Gábor szerint Orbán utódja is lehet Lázár János

Lázár János, a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőjelöltje sajtótájékoztatót tart Hódmezővásárhelyen, a Fidesz irodában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. Lázár János 96,33 százalékos feldolgozottság alapján a szavazatok 52,14 százalékát szerezte meg a 39,86 százalékot elérő Márki-Zay Péterrel szemben a Csongrád-Csanád megyei 4-es választókörzetben. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Az ellenzéknek szerinte most fel kellene építenie magát vidéken, ezt a Fidesz sem ingyen kapta, sokat dolgozott ezen, és más is megteheti. 

A kutyapárt attitűdje jó, azt ugyanakkor nem tartom valószínűnek, hogy jelentősen megerősödjenek. A példa azonban fontos: és itt nem a kutyapártra utalnék, hanem sokkal inkább a kilencvenes évek Fideszére. A legkisebb parlamenti frakcióból céltudatossággal és következetes munkával felépítették előbb a jobboldal, majd az egész ország legerősebb pártját. Orbán Viktor és a Fidesz sem bíborban született, a semmiből kellett építkezniük hatalmas politikai ellenszélben. A majdani ellenzék lehetősége a Fidesz-modell: egy politikai erő kinövi magát a „mindannyian picik vagyunk” helyzetéből. A különböző világnézetű kis pártok összefogása nem működik, egy erős váltópárt nélkül szerintem nem lesz esélye az ellenzéknek. Ehhez politikai munkára és hosszas, akár több választási cikluson átívelő építkezésre van szükség.

- fejtette ki Török Gábor.

Orbánról Török elmondta, hogy a miniszterelnök mindig előre elmondja beszédeiben, hogy mi készül, a közélet elsiklik felette, és aztán meglepődik. Az oroszbarátságról is bevallotta szerinte, hogy új megoldásokra lesz szükség, ami nem zár ki fordulatot sem az oroszokhoz fűződő viszonyban.

Forrás: Magyar Hang

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Igen ez igaz a fidesz is a nulláról kezdte1989 ben és jó irányba haladt egészen 2002 ig, de azóta a Fidesz és Orbán is 360 fokos változáson ment át és nem a jó irányba...Az 1990 es Orbán kellene, akkor kijutnánk a szarból de a 2002=2006 os vereséget azóta sem tudta kiheverni !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Már alig vártuk, mikor mondasz Gabika egy nagyon okosat. Török Gábor világ életében egy köpönyegforgató seggnyaló volt. Ha most más lenne hatalmon, akkor meg ott nyalizna. A nyalizás a lényeg Töröknek, nem más. A Lúzerjankó' teniszbarát mindent tud:
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/08/tenisz.jpg
Én még azért megvárnám Fásy Zsülike politikai elemzését is. Mi pedig ebben reménykedünk. Remélem nem dalban mondja el. "- Röf-röf. Kb. ennyi lesz.
uploads.disquscdn.com/images/55ff1df82cbb5b6b240c4bfff991e6bd4183814c5e7e422977f197b51b30c738.jpg?w=800&h=398
vitriol
török gábor ötleteiből még semmi jó nem származott, ezért inkább fejezze be!
Rockxy
a legfőbb kérdés, hogy ki az a török gábor?
justhpeter
A jelenlegi nemzetvezető testvér pofátlansága utolérhetetlen és követhetetlen, tahát a Lázár féle arrogancia nem pótolhatja.Lázár hatalomba jutttatása viszont arra jó lenne, hogy azonnal kettéhasítaná a jelenlegi fideSS-kdnp szövetséget, de nem világnézeti, hanem emberi alapon. A jelenlegi csürhét csak az Orbán iránti imádat és az Orbántól való félelem tartja össze. Ám jellemileg és erkölcsileg mindkét rész selejtes.
ómió
Ja! És az Orbánfóbia ezután se tudja a programot helyettesíteni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.