Novák Katalin bejegyzésében elmondta, hogy azért írta alá az Alaptörvény módosítást, hogy a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet, illetve humanitárius katasztrófa esetére is kiterjessze a veszélyhelyzet alkalmazásának lehetőségét.

Novák Katalin szerint jól kezelték Orbánék a koronavírust, ezért van szükség megint a vészhelyzetre
Kép: Facebook/Novák Katalin

Ma aláírtam az Alaptörvény Országgyűlés által megszavazott módosítását, amely lehetővé teszi, hogy a szomszédban dúló háború idején gyors kormányzati döntések születhessenek.

- jegyezte meg bejegyzésében, majd elmondta, hogy a világjárványra adott magyar válaszok is igazolták, hogy váratlan válsághelyzetben gyors, határozott döntésekre és cselekvésre van szükség. 

A koronavírusban Magyaroszágon eddig 46101 ember vesztette életét, ez pedig ha a lakosságszámra vetített halálesetek számát nézzük negyedik az egész világon. Ennél többen csak Peruban, Bulgáriában, és Boszniában vesztették életüket a járvány miatt.

Ezzel szemben Novák Katalin úgy fogalmazott:

A magyar emberek biztonságban szeretnének élni, ezt kell az ország vezetőinek biztosítani. A Kormány a különleges jogrendben lehetőséget kap arra, hogy rendeletekkel hozzon meg sürgős beavatkozást igénylő, fontos döntéseket.

Azt is elmondta, hogy az Országgyűlés a veszélyhelyzet idején is folyamatosan működik, és ellátja ellenőrző feladatát. A Kormány minősített felelőssége, hogy a veszélyhelyzet alkalmazásával megfelelően éljen. Magyarország békét akar, ezért személyesen is azért dolgozom, hogy a háború hatásai a lehető legkisebb mértékben érintsék a magyar családok mindennapjait!

A vészhelyzet kihirdetését Orbán Viktor ma Facebook oldalán jelentette be, erről bővebben már beszámoltunk.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
A 46 ezer halott nem a siker jelképe, asszonyság.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
drrotf
Nem történt csoda, Novák csak azt tette amit vártak tőle ez emberek.Mint korábbi Orbán kormány minisztere nem mondhatta azt, még a 46 ezernél több halott esetén sem, hogy az Orbán kormány rosszul kezelte a vírus helyzetet, és ezért nem írja alá az Alaptörvény sokadik módosítását.Csupán azt kellene még megmagyarázni az embereknek, hogy mi a szerepe az Országgyűlésnek?Már két éve van különleges jogrend és ezalatt az idő alatt az Országgyűlés nem tudja a legfőbb feladatait teljesíteni, nem hoz törvényeket, mert helyette a kormány rendeletekkel kormányoz, és ellenőrzési tevékenységét sem tudja teljesíteni.Arra is felelni kellene hogy ilyen helyzetben szükséges rossznak tartja-e az országgyűlési képviselői választását, mert így most a képviselők sem tudják a feladatukat teljes egészében ellátni , s ez a helyzet ki tudja meddig eltarthat.Azt elismerem hogy Novák nagyon bízik pártjának elnökében Orbán Viktorban és ezért azt gondolja hogy cselekedetei rendben vannak, de azért gondolja meg hogy az Országgyűlés a magyar államrendben nagyon régen bevett intézmény, a közvetett demokrácia megtestesítője és nem egy vitézkötés csak az állami szervek rendszerében, amit csak úgy félre lehet tenni!
namihami
Van egy nagy előnye az Áderral szemben. Ezentúl legalább a parlamenti és a karmelitás ablakok tiszták lesznek.
Józsipapa
káder II. jános nem okozott csalódást...
aláírta amit elétettek...
Nessy
@Józsipapa:Utódja pedig folytatja e nemes "hagyományt"! Csak nagyobb felhajtással.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.