Most a 800 milliárd forintos különadókról tájékoztat a kormány a koronavírus-hírlevelében – írja a 24.hu.

Levelet küld a magyar kormány az oltásra regisztáltaknak, ez a propagandaszöveg áll benne
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A levélben többek közt azt írják:

A költségvetésben 2022-re és 2023-ra létrehozunk egy rezsivédelmi és egy honvédelmi alapot. Ezekből fogjuk finanszírozni a rezsicsökkentés fenntartását és a honvédelem erősítését. Kötelezni fogjuk az elmúlt időszakban nagy hasznot felhalmozó nagyvállalatokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be. Elvárjuk, hogy ilyen módon hozzájáruljanak az ország védelméhez.

Azt is írják, hogy a kormány azzal számol, nem ér véget az orosz-ukrán háború rövid időn belül. „A konfliktus elhúzódása energiaár-emelkedést okoz egész Európában, ez pedig jelentősen növeli az inflációt. Ilyen körülmények között is mindent meg fogunk tenni azért, hogy védelmet nyújtsunk a családoknak” – fogalmaztak.

Forrás: 24.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Hogy fordulnátok már fel,,az agyalágyult süket dumátokkal együtt..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Hogy fordulnátok már fel,,az agyalágyult süket dumátokkal együtt..
Istenakinincsen
Nem értem az összefüggést.Az oltásra regisztráltakat tájékoztatják a különadókról?
karma1
Ha erre a jozan paraszti esszel gondolkodo, minimal byugdijbol elo Mariska neni, Pista bacsi nem kapja fel a fejet, es nem mondja azt ennek a tarhalo ciganynak azt, hogy "bameg, nehogyma' elore elkerd tolem azt a penzt, amibol leginkabb a futott medenceju milliardosaidnak akarod megadni a rezsicsokit, amit igy nem tudsz tartani?"
Mert ha idaig nem jut el ez a kedves videki fidesz szavazo, es az se birizgalja meg az ingerkuszobuket, hogy ezt a tarhalast EGY OLTASI FELHIVASBAN kaptak meg, - akkor nyugodtan kuldjenek penzt orbannak, mert a dilihazat is rezsicsokis arammal futik, ahova az ilyen hulyeket zarjak be,
percsi
Nagyon nagy a baj! Üres a kassza, az adósság napról-napra nő.
Ezek kétségbeesett félretájékoztatások, gyorsan tele kell tömködni az emberek agyát. Egy-két hónap és rezsit, üzemanyagot, adót... fognak emelni. Jön a mosakodás, pedig mindent megtettek, hogy ne így legyen. Majd a gonoszok felsorolása!
magyar1
@karma1: A rezsicsökkentés is néphülyítés addig amíg a gazdagoknak az úszómedencéjéhez is jár, meg a multik extraprofitjának adóztatása is, mivel aki Mo-on volt,van vállalkozása, van hozzátartozója akinek van, az tudja, hogy mindent le lehet költségként írni, vesz a vezetőknek 10 luxusautóval többet és ennyi.
justhpeter
A dumán kívül már semmire sem futja és akkor millióknak küld levelet ?
magyar1
@justhpeter: A magyar postát is fenn kell tartanunk.
Qqberci
Az e-mail nagy hibája, hogy nem lehet vele s*gget törölni...
Uriel
Ez nem törvénytelen? De igen!
A választásokkor is (vissza)éltek ezzel a fajta adathalászattal és a járvánnyal kapcsolatos információk helyett, kampány szöveget küldött a kormány, vagyis a kormány a Fidesznek kampányolt, ami törvénytelen!
Orbán Viktor: „Ilyen csalást 30 év alatt még nem láttam”
Te sem, te g*ci Orbán, mert én sem.
Néro2
Dugjátok fel a seggetekbe ütődött tolvaj Fitymák.
tothjani
De Mészáros továbbra is sok milliárdos haszonnal építi meg az Állami közbeszerzéseket.
Biztos hogy nem lehet olcsóbban???
tudode
Tárgyilagosan közgazdasági, államháztartási ismeret nélkül miről is szónokolt a közelmúltban?
.
----- Orbán Viktor receptje: Mindennap olvassunk, legyen hitünk, építsünk közösségeket
index.hu/belfold/2022/05/19/politika-orban-viktor-konzervativizmus-cpac-hungary/orban-viktor-receptje-minden-nap-olvassunk-legyen-hitunk-epitsunk-kozossegunk/
---------------
.
Ha elolvasta volna/bár Csaba László professzor nyilatkozatát, akkor nem égetné magát a laikus állampolgárokat abbn a gazdasági helyzetben, amelynek előidézője volt/van közgazdasági/államháztartási ismeret nélkül, nevezetesen a Kubatov listájával a tájékozatlan, hiszékeny állampolgárokat:
.
----- Caba László megszorítást emleget a különadókkal kapcsolatban
hvg.hu/itthon/20220527_kulonadok_extraprofit_csaba_laszlo_megszoritas
.
""" A közgazdász professzor szerint a kormányzat tüzet olt, és csak rövid távon, vélhetően próba-szerencse alapon gondolkodik. Ki fizeti meg a különadók árát? Miért maradnának Magyarországon az érintett cégek, és egyáltalán mit jelent az extraprofit? Erről kérdeztük a CEU professzorát, aki 2010 és 2012 között tanácsaival segítette Orbán Viktort.""" (...)
----------------
.
Nyomdafestéket tűrően!!!
.
Ennél nincs lejebb!
Eladott Ország
"Mit jelent az extraprofit úgy általában, értelmezhető közgazdasági fogalom-e egyáltalán, és mit jelent az oligarchák és strómanok nemzeti kormányának olvasatában. Egy olyan piacon pláne mi az értelme, amelyet egyébként is minden erejével szándékosan torzít az erőskezű, belevaló állampárt? Mert szerintem nemcsak azt kellene most megmagyarázni, hogy nagyon pontosan mi a túrót jelent az extraprofit, hanem hogy a rezsicsökkentésnek mégis miféle költsége van. Nem azt hallgatjuk hónapok óta, hogy Putyin töredékéért adja nekünk az energiát, mint másoknak, mert a kormány és külön Szijjártó ezt is elintézte nekünk? Ha olcsón vesszük, ahogy a kormány állítja, akkor nem értem a költséget. Nem azért kellett évente bokát csattogtatva körbelihegni a moszkvai háborús gyilkost, hogy legyen olcsó gáz? A párás szemű, buzilobbitól megvédett szurkolótábor is kénytelen lesz fizetni ennek a zseniális ötletnek az árát. Ők is többet fizetnek majd mindenért, mert már most is többet fizetnek, nekik is drágább lesz majd minden, és nem hivatkozhatnak arra, hogy de hát jól szavaztak. Nem lesz megszorítás. Csupán emelkedni fognak a banki költségek, a telekommunikációs díjak, az sem kizárt, hogy a kereskedelmi dolgozók egy részét szélnek eresztik, az energiaszolgáltatók pedig vagy tudják biztosítani a biztonságos működést, vagy nem. A nertársak mindeközben jól elveszik az ún. extraprofitot (értsd: minden olyan profitot, amitől nem a Holdudvar Kft. hízik), egy részét odaadják a háborús agresszornak az egyébként rohadt olcsó gázért és olajért, a másik felét meg a háborúból való kimaradás kategorikus imperatívuszára hivatkozva fegyverkezésre költik. Vicces? Nem."
Nessy
Most olvastam, hogy a Dohányellátás koncessziója 28 milliárdos nyereséggel zárt, amiből 25,6 milliárdot fel is vettek a tulajdonosok. 51% Sánta ( Lázár földije) , 49 % BAT Pécsi dohánygyár. Persze, ez jogos!! Olyan hiteltelen, álságos ez az egész kormányzásnak csúfolt osztogatás, fosztogatás, amiben már van gyakorlata Orbán és társainak!
ómió
Ezt az efftársi "fájdalmat"!!! Már megint a kedvenc multijaikat adóztatja ez a "diktátor Orbán"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.