Az egyetlen működő ukrán tévécsatorna adománygyűjtő műsorában hangzott el a köztársasi elnöki beszéd, több más európai állam- és kormányfő megszólalása mellett.

Magyarország és a magyar emberek az ártatlan áldozatok mellett állnak, csak a békére vágyunk – mondta Novák Katalin a Facebook-oldalán hétfőtől elérhető videóban, a köztársasági elnök üzenete az ukrán tv-csatorna adománygyűjtő műsorában hangzott el az MTI híre szerint.

Novák Katalin videóüzenetben biztosította az ukránokat, hogy Magyarország elítéli az orosz agressziót

Fotó: Facebook/Novák Katalin/videórészlet

Vasárnap adománygyűjtő műsort vetítettek a jelenleg egyetlen működő ukrán tv-csatornán. A Save Ukraine – StopWar jótékonysági televíziós műsorba, Magyarország köztársasági elnökeként, Novák Katalin is felkérést kapott megszólalni más állam- és kormányfők mellett. Így többek között Albánia, Lettország, Ausztria, Szlovénia, Észak-Macedónia és Nagy-Britannia vezetői tolmácsolták népük üzenetét a nézők felé rövid videóüzenet formájában. A műsorban zenei előadások is elhangzottak.

Novák Katalin üzenetében kiemelte: Magyarország egyértelműen elítéli az orosz agressziót és Ukrajna fegyveres megtámadását, követeli minden háborús bűn kivizsgálását, és megfelelő büntetést kér azokra, akik ezeket az emberiség elleni barbár tetteket elkövették.

A köztársasági elnök hangsúlyozta: Magyarország továbbra is elkötelezett amellett, hogy biztonságos menedéket nyújtson az ide érkezett több mint 700 ezer menekültnek, "továbbra is ellátjuk a sebesülteket, élelmiszert küldünk az otthon maradóknak, tanulási lehetőséget kínálunk a hazánkba érkező gyerekeknek, fedelet, ételt és munkát biztosítunk a családoknak, ameddig arra szükség van".

"Magyarország és a magyar emberek az ártatlan áldozatok mellett állnak, csak a békére vágyunk; minél előbb, annál jobb" – mutatott rá.

Forrás: mti.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Nagyon ravasz beszéd. Azt mondja, több, mint 700 000 menekült érkezett, de azt már nem mondja, ebből hányan maradtak itt, őket hol és hogyan látják el. Az ukrán nagykövetnek sem adtak egyenes választ, csak a szokásos mismásolás megy.
De most tényleg, hol van az a "több, mint hétszázezer" ember?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
De "Jeszenszki" efftársékat csak az öntökönszúrásunk elégítené ki!
Giovanni Alba
Nagyon ravasz beszéd. Azt mondja, több, mint 700 000 menekült érkezett, de azt már nem mondja, ebből hányan maradtak itt, őket hol és hogyan látják el. Az ukrán nagykövetnek sem adtak egyenes választ, csak a szokásos mismásolás megy.
De most tényleg, hol van az a "több, mint hétszázezer" ember?
csak úgy....
@Shikari: a gondolkodásra képtelen hülyék többsége tibim! ezt ki kell hangsúlyozni.
Németh István
Na a novák katalin jobb ha meg sem szólal! Nem orosz hanem usa-soros-eu agresszióról van szó! Hogyan lett államelnök ez a félkegyelmű nő azt nem értem! Az Orbán Viktor hova tette az eszét amikor ezt előszedte! Ez annyiira buta ez a nő, hogy végül összeugraszt minket az oroszokkal is ami aztán tényleg nem hiányzik! Valaki mondja már meg ennek a maga se tudja, hogy került oda, ahova került csajszinak, hogy fogja már be a száját és nézegesse át a történelemkönyvet >> aztán azt is próbálja felfogni, hogy miket találtak az ukránoknak adott orosz városok barlangrendszeriben az orosz katonák, hogy mire készültek az usa-soros eu,-ukrán háborús bűnösök, gyilkosok - mit gondol ez a liba, hogy miért nem vonultak közvetlen katonákkal az usá-ék; a nató-ék abeinvesztált vagyonaik védelmére!???! mert orosz föderatív területről van szó ami orosz fennhatóságú! nem szégyelli magát ez a luvnya!! Megtagadom, hogy valaha is támogattam az államelnöki, de egyáltalán miniszteri lényét! hú- de borzasztó ezt elviselni! Ekkorát csalódni valakiben ez elképesztő! Szívódjon fel, mielőbb nagyobb szart nem kever!!! Remélem meghallják mások is!
csak úgy....
gondolom viktor és pötyi,10 percenkén,fölváltva kér moszkvától bocsánatot a kati miatt! :)
csak úgy....
@Horizont: egy buta bunkótol ne várj sokat!
csak úgy....
@Shikari: a kultúrált megnyilvánulásaidból világosan látszik,hogy putriban nöttél föl! dade-dade,te minden vagy csak nem magyar!
tetszik az új fotód a facebookon, kinek az autójában ülsz ;) elvittek egy körre? ;)
remélem nem adod olcsón magad..
Béla333
Hazudik a némber, hiszen maffiatag ő is!
Csak játsza a "rossz rendőr - jó rendőr" szerepet!
Hazugság az egész élete/életük!
Németh István
A novák katalin szégyellje magát! Az ukrán nemzet ellenségét, a saját ukrán népe gyilkosát támogatja! ez teljesen meg van örülve!
CsipkeRózsa
@Shikari: 11:25

Nem mindegy, hogy valaki zsidó, vagy magyar, vagy keresztény, vagy más?
Lehet valaki magyar, lehet keresztény, lehet akármi, az számít, milyen ember.
Az, hogy valaki zsidó, nem fejez ki rossz tulajdonságot, csak azt, hogy zsidó, nem elítélendő tulajdonság, nem jellemhiba!
kereső
"Magyarországon zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben. "- hirdeti a fideSS.
CsipkeRózsa
@Shikari: Persze, ez is olyan dicshimnusz volt részedről:

"Zelenszkij zsidó és a kormánya is főleg zsidókból áll! A spekuláns vén majom, Soros is zsidó!
Le kell írni ezerszer, nehogy aztán valaki még ezeket a gyilkosokat ne tudja hova tenni!"
CsipkeRózsa
@Shikari: A saját tulajdonságaidat tarts meg magadnak, ne ruházd rám.
Németh István
Ej katalin, valami nagyon nem stimmel!!! A zelenszkij szar senkiházit támogatod?? Azt aki semmiből vállt dollár milliárdossá, szar csepűrágót, aki törvényes kormányát puccsal megbuktatva került hatalomra és a milliárdjait a nemzete vagyonának kiárusításából szerezte meg, ráadásul semmibe véve a föderációs elkötelezettségét az orosz föderáció szerződések kötelmét!
Vajh mit szólna az usa ha Newyork államban vagy akár Nevadában orosz katonai támaszpontot akarnának építeni, vagy valahol a Hödzön öbölben egy orosz katonai vegyi üzemet akarnának létesíteni - mint ahogy tették azt az usa legények az usa tábornokokkal együttműködve klasszikus orosz területeken - ami soha nem volt ukrán és nagyon remélhetőleg nem is marad, lesz az!
Aztán azzal, hogy az ukrajna seggét a nyalni akkor szabad utat engedsz a 2014-es orosz nemzetiségű polgárok irtásának, egyetértesz az agresszióval, te seggfej soros-bérenc, nem szégyelled magad!??? Nagyon el kellene gondolkoznod és mielőbb elhúznod!
Németh István
@Shikari: Akkor nyerne különösen ha megmarad a saját kis területén és a világpolitikához nem kotyorogna és nem nyilatkozna! Talán leginkább lemondana! Túlságosan nagyot ugrott amire alkalmatlan! sajnos sokan köztük magam is azt hittül hogy jó választás lesz - nagyon, nagyot csalódtam, már a legelső megnyilvánulásakor is! De hagyjuk ezt, de a jelenben >> az oroszokat a saját föderatív területeiken agresszornak nevezni kifejezetten sértő! Mi több megalázó az oroszokra és mindazon szövetséges köztársaságiakra akik a föderáció tagjai! Az ukrán puccs óta az orosz ajkúaknak nincs nyugalmuk egyszerűen irtják őket, miként a magyarokat is igyekeznek maximálisan ellehetetleníteni Kárpátalján! Nem véletlen az Eu és nató belépésükkel a passzivitásunk!
Havanagi
Ez is csak egy Orbán csicska.Semmi más." Ne azt nézzék amit mondok,hanem,amit teszek."Ez náluk alapelv és nem kellene szem elől téveszteni.
kissé felnőttem
és gondolod,hogy el is hiszik ? hát kétlem kató mama ha már te is beálltál a sorba annyit érsz mint a bagó
Németh István
A lényeg az államelnökünk lehetőleg miután nem egy politikusi alkat, s nem egy snejdíg hölgyemény leginkább foglalkozzon a szociális kérdésekkel! De leginkább iratkozzon be valami divatiskolába!! Az még a hasznára válhat! Lehet jó megjelenés egy egyszerű ruhában is a takarítónői módi az a másfajta munkához való!
ómió
Ha már valaki elítéli az agressziót, akkor, ne csak az orosz agressziót ítélje el, hanem valamennyit - úgy általában! Vagy ez "sértené az amcsi szövetségeseinket"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.