Az emelés mértéke 8,9 százalék, csak sajnos az infláció már magasabb.

Az Index cikke szerint Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebook-oldalán jelentette be vasárnap, hogy a júliusi nyugdíj mellett az előző hat hónap és a 13. havi nyugdíj emelését is megkapják az idősek.

A júliusi nyugdíjjal héthavi emelést is kapnak az idősek

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter még áprilisban egy Kormányinfón magyarázott arról, hogy a kormány rendkívüli nyugdíjemelésről döntött, ami július 1-től lép életbe, amikortól is további 3,9 százalékkal emelik meg a nyugdíjakat, amiket összesítve tehát 8,9 százalékkal emelnek meg.

Az erről szóló rendeletet Orbán Viktor kormányfő nem sokkal később alá is írta, és arról beszélt ennek kapcsán, hogy az orosz-ukrán háború miatt emelkednek az árak, növekedik az infláció, a nyugdíjasokat pedig meg akarja védeni a kormány, ezt pedig a nyugdíjak megemelésével teszik meg, 2022-ben 8,9 százalékos emeléssel.

Vonatkozó hír, hogy az infláció májusban 10,7 százalékon állt.

Forrás: index.hu, telex.hu

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A svájci indexálással mi van, Brüsszel nem ad rá pénzt? " Ez olcsóbb, mint a svájci indexálás, de főleg látványosabb. Lehet vele kampányolni. Azzal nem lehet, hogy mindenki megél a nyugdíjából stabilan és folyamatosan. Az eseti adományok sokkal látványosabbak.Ha megmaradt volna a svájci indexálás, a nyugdíjak nagyjából háromszor annyival emelkedtek volna, mint amennyivel tisztán az inflációt figyelembe véve emelkedtek Orbán Viktor fülkeforradalmi országlása óta. Ez egy átlagnyugdíjas esetében havi (nem évi, havi!) 5-7 ezer forint lenne, minden évben ennyivel emelkedett volna a nyugdíjuk. De nem emelkedett, helyette volt Erzsébet-utalvány, ilyen-olyan alamizsna, ami nem épül be a nyugdíjba, nem jár, hanem csak adható, és emiatt nyilván bármikor elvehető."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
..."Az emelés mértéke 8,9 százalék, csak sajnos az infláció már magasabb."...

Erre mondták itt a krimóban, hogy nesze semmi, fogd meg jól...

...ami így nem igaz, mert a médiából hónapokig az jön le, hogy sohanemlátott emelést kaptak a nyugdíjasok Orbántól...
Néro2
25 % inflációnak a harmadát. Dögöljetek meg Fitymák.
ómió
Szóval, "kedélyjavító" efftársi nyugdíjlenyulás megint nem lesz.
Eladott Ország
A svájci indexálással mi van, Brüsszel nem ad rá pénzt? " Ez olcsóbb, mint a svájci indexálás, de főleg látványosabb. Lehet vele kampányolni. Azzal nem lehet, hogy mindenki megél a nyugdíjából stabilan és folyamatosan. Az eseti adományok sokkal látványosabbak.Ha megmaradt volna a svájci indexálás, a nyugdíjak nagyjából háromszor annyival emelkedtek volna, mint amennyivel tisztán az inflációt figyelembe véve emelkedtek Orbán Viktor fülkeforradalmi országlása óta. Ez egy átlagnyugdíjas esetében havi (nem évi, havi!) 5-7 ezer forint lenne, minden évben ennyivel emelkedett volna a nyugdíjuk. De nem emelkedett, helyette volt Erzsébet-utalvány, ilyen-olyan alamizsna, ami nem épül be a nyugdíjba, nem jár, hanem csak adható, és emiatt nyilván bármikor elvehető."
Eladott Ország
@ómió: ma, 10:42 ☻ A 13. havi nyugdíj, amit a baloldal elvett, az nem csak elvette a baloldal, hanem egyenesen a baloldal vezette be, csak valahogy az elmúltnyolcévezések közepette ezt mindig elfelejtik hozzátenni: a fidesz leszavazta a baloldalnak ezt a kezdeményezését. Ez valahogy valamiért mindig kihullik a holdudvar fejéből , hogy a 13. havi nyugdíj, amellett, hogy a baloldal vezette be és a fidesz mindannyiszor ellene szavazott (már amikor volt kedvük bemenni dolgozni, mert általában nem volt kedvük) nem alanyi jogon jár: amikor szaladt a szekér, akkor volt, amikor beütött a válság, nem volt. Az is következetesen ki szokott maradni a szózatokból – és ebből a fentiből is kimaradt -, hogy a nyugdíjprémiumot sem Orbán Viktor találta fel, nem az ő személyes ajándéka az a nyomorult nyolcvanas, azt a Bajnai-kormány vezette be, a 13. havi nyugdíj felfüggesztésekor. A svájci indexálást a Bajnai-kormány 2009-ben – a gazdasági válság idejére – szintén felfüggesztette, az Orbán-kormány viszont hatalomra kerülése után végleg eltörölte (!). Helyette vezették be az inflációhoz kötött nyugdíjemelést, ami nagyszerű, csak éppen folyamatos elszegényedéshez vezet." A kolostorsperma szómágiából ból az is kifelejtette: mindez a nagylelkűsködés hitelből történik, az ország adósságállománya magasabb, mint bármelyik Gyurcsány- vagy a Bajnai-kormány idején, vagyis a gazdasági világválság alatt volt. Márpedig azt a hitelt, meg az összes többit, amiről nem tudunk, mert ezer évre titkosították, vissza kell fizetni.
Tehenész
Úgy látszik a kormány azt is dícsőségnek tekinti, ha megadja a jogos tartozás töredékét. Igy kell a semmit jól eladni, ehhez értenek meg a lopáshoz.
Eladott Ország
@fideszes gyökér: ma, 11:36 ♦ Rozi néni énekel a fidesz dala. Olyan mintha Észak- Koreában lennénk, ott is így énekelnek, magasztalják a HŐS VEZÉRT.
www.youtube.com/watch?v=tVizgV-6FvI
kereső
@ómió: Az nem. De fideSS-es geci lenyúlás az igen. Mennyi a hivatalos!!! infláció? 10,7%, akkor nem 5,7 %-al kellene emelni a nyugdijakat a törvény szerint. A tavaly évi hivatalos!!! infláció 7,4%-os, mennyivel is emelkedtek a nyugdijak a tavalyi évre?
Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...
simmering73
@Eladott Ország: De mennyivel jobban néz ki, mint a felcsúti kávédaráló.
simmering73
@Eladott Ország: Úgy gondolod felfog belőle valamit ez a tökkelbaszott?
verőce21
A sok faszmarha egyenesen azt kommenteli a hvg-n, hogy ő már nem is magyar!
Ejh, de jó lenne nélkülük!
Eladott Ország
@Maccska: ma, 10:32 ◘ Nem olvasni kell, hanem kattintani és nézni, te konzervatív, mélykeresztény, fideszes népnemzeti lóf@szjankó! Csak béke lesz és szeretet, a napi 4 kivégzésen kívül! Kim Dzsogun katonanők gyűrűjében. A tapsolás tanítása kötelező tananyag lesz már az oviban
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.18169-9/26993507_139004513570300_873198532148696420_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=3UrqyfDRv4EAX-UGSql&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8v915D7NWdgZm_C9B5oX3wAJ4lXCX32qkB_F427p6RUQ&oe=62CAE2B1
Ez a rakètás fiú frizurája. Már ezt is másolja a csuti geci? Ha engem ennyien utàlnának mint ezt a füstöst még a föld szinéről is eltünnèk. Íme az észak- koreai diktátor másolata.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.18169-9/27336328_1912627525719589_9027374371700710543_n.png?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=L8meT94ogUsAX9AGKGh&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8tH5Bupxyrlx3uxd-63GHroHagJyKX4LKrtao19-sc_g&oe=62CCBFFB
Rákosi 60. születésnapjára, az ÁVH énekkara előadásában
www.youtube.com/watch?v=WVGs4Rep7h4
tudode
Dióhéjban!!!

Erre a kirakatpolitiKÁRA nem lehet nyomdafesték tűrően reagálni, tehát a fej maradt az ami volt bársonyfotel foglaLÓKÉNT az ami/aki volt, azaz
.
---- Ungár Klára: Egy szélhámos vezeti Magyarországot
www.youtube.com/watch?v=PnkAW8cFuxU&t=71s
-----------------
.
Másik alapító társa
.
--„Szeretném megélni ennek a bűnös, embertelen, hazug rendszernek a végleges bukását!”
magyarnarancs.hu/publicisztika/szeretnem-megelni-ennek-a-bunos-embertelen-hazug-rendszernek-a-vegleges-bukasat-237155
--------------/
.
De ami késik nem múlik:
.
---- Mácsai Pál: Dicsőséges nagyurak (Petőfi Sándor verse)
www.youtube.com/watch?v=5UxjWISWslg
-----------------------/
.
Ahhoz nem kell jósnak lenni, hogy EZ LESZ A VESZTE, MINDANNYIUNK VESZTE addig, amíg nem lesz rossz időben rossz helyen a mindenreható!!!
.
!!!
drrotf
Hagynak novemberre is egy kis nyugdíj kompenzációt, mert már most 10,7 % az infláció, és azt mondják, hogy ez az év végéig még nőni fog!Ezekkel a kompenzációkkal is csak a 2012-es szinten tartják a nyugdíjak értékét, mert 2012--ben ezt vállalták.Azonban minden nyugdíjas érzi és tudja, hogy elszegényedtek, mert a bérekhez viszonyítva sokkal kevesebbet ér a nyugdíj mint korábban!A jövő évi inflációt is hasraütésszerűen 5,2%-ban állapítottak meg amit mindenki tud ,hogy ez egy kitalált szám,mert 11% körüli infláció nem eshet vissza ilyen intézkedések mellett azonnal ennyire , és majd jövőre is előadják, hogy a kormány ugyan nem időben, de majd kompenzál és jót tesz !Közben meg kihasználja csak a hatalmi helyzetét, és nem állapítja meg na nyugdíj emelést ténylegesen úgy hogy a nyugdíjasok ne szegényedjenek el!
drrotf
Még egyet azért megjegyeznék!Ha a hiba korrigálását nyugdíjemelésnek nevezzük, akkor oké!De ha a korrekciót olyan hiba kijavításának tekintjük amely csak helyrehozzak a korábban elkövetett számítási hibát ,a kevés nyugdíjemelést, akkor ez csak a korábban is járó nyugdíj kifizetését jelenti, és nincs itt semmi nyugdíj emelés.A kormány most adja meg azt az összeget amit januártól meg kellett volna adni!Ez azért még sem nyugdíj emelés, hanem egy tartozás megfizetése!
Nessy
A tavaly decemberi nyugdíj 3,9%, az pl. 100ezer forintos nyugdíj esetén havi 3900 forint! Még hányan fogják ezt a "kiemelkedően inflációt meghaladó" emelést bejelenteni, július közepéig?
Rockxy
az inf lazio az ollyan mint a megkergült madárka
teuton
Az ELELMISZERinflacio pedig min. 20%, ami egy nyugdijasnak fontosabb, mint pl. az elektronikai cikkek vagy butorok ara, az autoalkatreszröl nem is beszelve. De a birkanyuggar ennek is tapsol es imadkozik O1Gert!
Gauntlet
A szakember egy másik honlapon elmondta hogy...
12,2 Százalékos az Infláció!!
Nessy
@Gauntlet: Csak ebben 12,2%-ban benne van hogy olcsóbb lett a toronydaru. Ölyan ckkek, amit egy nyugdíjas nem igazán fog venni. hogy egalizálja a 20% feletti élelmiszer és szolgáltatási árakat! Ha meg pl.hagyományos fűtése van, ami egyre drágább, nem fog meghatódni sem Orbán, sem i Rizsa Szilárd "meg őrizzük a rezsi csökkentést" c.. monológjától
Dr. Proktor
Parasztvakítás tipikus esete...
Ezzel nem váltják ki az indexált emelést!
Dr. Proktor
@Nessy: ... de a toronydaru is csak a mintavétel napjára lett olcsóbb! Az önjáró láctalpas exkavátorral együtt...
ómió
@Eladott Ország: Igen, ez a "néptámogató vénátok", amolyan húzd meg, ereszd meg alapon mindig - még a padlássöpréseitek idején is - "legendás" volt! Ha kellett a szavazat, akkor volt az ereszd meg, hatalmon, viszont, mindig a húzd meg dominált, mert rendre szétloptátok a rávalót, vagy az eleve nem is volt, mert "elkúrtátok"! Jött helyette az efftársi népzsebi, de az rendszeresen! Ez a "gonosz Fidesz" meg, ha elindít egy lakosságtámogatást, családtámogatást, akkor azt huzamosan, most is már 10 éve csinálja, éspedig úgy, hogy pl. a támogatásokra fordított összeg immár a háromszorosa a 2010. évinek és "csodálatosképpen" még ezek a válságok se fordítják át azt holmi népzsebelésbe! Most, akkor, azzal hencegsz, hogy, ha éppen kitaláltok valamit, azt milyen gyorsan és "rugalmasan" vagytok képesek elvenni!? Ez nem erény, hanem alkalmatlansági bizonyítvány a részetekről! Nem baj? És megint az adóssággal jössz!? 2010-re "kivívtatok" nekünk egy államcsőd mellett 22000 milliárd államadósságot! Ennek ÉVES KAMATOS KAMATAI az idő haladtával ÉVI 1000-1500 milliárdot tettek ki, amit,ha évente hozzáadsz a 22000 milliárdhoz, attól már magában 40000 milliárd körül tartunk idáig! Ezt "vasalnád" most a Fideszre!? És a Lenin szobor még nem szakadt rád!?
ómió
@kereső: Nafene! A tetvesbolSSi lopkovic önmagatokat már en bloc hazudnád a Fideszre!? Különben nem teljesül az 5-éves terved!? Vagy a Lenin Díjad forog veszélyben? A KSH meg, ugye, minek nekünk, ha az MSZMP KB PB küldötte - mármint te - még a "hivatalos" inflációt is meghazudja nekünk!? Már Bokros efftársatok idején megszűntethettétek volna, talán nem közölte volna az akkori 30%-os inflációtokat - a semmi meg a "boSSevik hozzáértés" miatt!
Eladott Ország
@ómió: ma 10:52 ☻ Tájékoztatlak, hogy 2010-től kétharmaddal a fidesz nevű állami maffia vezeti az országot! Az államadósság azóta duplájra nőtt, a forint elszállt a p*csába, és európa koldusháza lettünk. ! „ Az a miniszterelnök, akinek a kormányzása alatt az euró 300 forint felé emelkedik az nem tud kormányozni és le kell monadnia.” ( Orbán 2008) Azóta már rég nem így gondolja, és a hatalom megtartása minden áron a fő szempont nála! Esze ágában sincs lemondani, ebbe ne is reménykedjünk, nem csináltunk nagytakarítást, ezért maradnak a paraziták!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/284072031_1350743445405559_120663853064034538_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=mCy28v7895IAX8pu98x&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT95CPWh2s3hBloz7LIfG87MMfgnvyEnuH7jFHhcgX7KqQ&oe=62ABF71D
kereső
@ómió: Miféle lenin-dij ról hadoválsz bolsi? Aztat nem osztogatják külföldieknek- csak a "druzsba" kitüntetést. Na, de hol vagyok én magyar külügyminiszterhez, aki büszkén hordja ezt a kitüntetést. Egyszóval bolsi( elvek nélküli NER hülye fodeSS-es) máshova cimezd az "efftársi" intelmeidet.
ómió
@Eladott Ország: Szóval, képtelen voltál megérteni, hiába ragoztam el (10:52) neked a megduplázódott államadósság miértjét, bolsiék gyagyása!? És tökmindegy, ki vezette az országot, a 2010-es adóssághegyetek mára a jelenlegi adósságot "eredményezte"! A Forint meg olyankor száll el a p'csába, ha az országot államcsődbe döntik, ahogy az efftársaid tették, vagy pedig, ha éveken át "lankadatlanul hekkelik", ahogy azt Gyuri gazdátok "csapatai" jelenleg is teszik! Ezt kifelejtette szájatokba rágni a "Zorbán"!? Csak neeeem!? Ezt meglátni, viszont, eszetek egy szál se!? Akkor, ne erőlködj, vazze, maradj inkább az efftársilag rád szabott bolsi hazudozásnál!
ómió
@kereső: Még mindig a tetves bolsiságod rámhazudásával, erőlkösz!? Nem fog ez neked megártani? Különben meg aféle Lenin Díjat említettem, amilyet az általad terjesztett "eszmehű szózatokért" anno az efftársaid tuti adni szoktak! Vagy "efftársiasan" már ezt is a Barátságért kitüntetéssel hazudnád egy szintre? És legalább a saját efftársaidat ismerd már fel, ne vadidegeneket efftársazz le! Jobban figyelj, hogy kikkel szoktad együtt harsogni az Internacionálétokat és akkor "nem lősz mellé"! Netán ehhez se elég a mentális kapacitásod?
kereső
@ómió: CCCCCCCCCCCCCCccccccccccccccciccccc!!!
Eladott Ország
@ómió: ma, 11:17 ♦ Az a tény, hogy a medúza túlélt 650 millió évet agy nélkül, néhány embernek reményeket ad! A medúza és a fidesz szavazó is egy fajhoz tartozik!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/122460011_1218102901900307_368251436544169369_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=oAr5lEbefMsAX-hafwK&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8CRVDTCNyK5O7aS3VzDkNTnJztXiBA4BGT61PQlItHUw&oe=62CC0D1E
Ha mindenről "Gyuri gazda" tehet, akkor mi a lóf*szt csinált a fidesz 12 évig. Menjenek a p*csába ha nem tudnak kormányozni! Takarodjanak! Az utcáról spontán választott emberekkel is többre jutnák, mint ezekkel a rohadt bűnöző trógerekkel!
ómió
@Eladott Ország: És, mintegy a természetnek ellentmondóan, bolsi véglényként, mégis magad vagy az agyatlan!? Há' hogy lehet ez!?Lepottyantál a darwini "családfáról"? Uccu, kapaszkodj vissza! Gyuri gazditok meg nem mindenről tehet, ne túlozd el! Megelégszik ő a valutahekkelésekkel meg a migráncsrohamok szervezésével is, csak hozza néki a milliárdokat! A rohadt bűnöző tróger efftársaid nélkül meg az elmúlt 12 évben tényleg többre jutottunk! Pl. fizulenyulás, nyugdíjlenyulás, népzsebelés, államcsőd - ezek mind megszűntek!
ómió
@kereső: Csak nem fázol!? Itt a 30 fok! És már Maki efftársad "rezsicsökkentése" se fenyeget!
kereső
@ómió: Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!
ómió
@kereső: Egyéb efftársi betegséged van? Ja, hogy gyagyaság! Az meg nálatok az "alap"!
kereső
@ómió: Még ezt sem érted, akkor minek pazaroljam rád az időmet.
T-Boly
@fideszes gyökér: orbán tegye bele. Azt és oda,ahova én és még pár millióan kívánjuk !
T-Boly
@Néro2: Dögöljenek meg a bolsiivadék @ómió: val együtt !
CSAK AZ ÁRAK EMELKEDJENEK !
Bruhaha !
Ma is közel 20000 ért vásároltunk húsokat egy vágóhíd mintaboltjából.
Nekem nagyon tetszenek az árak,bár még mindig keveslem. Miért? Mert én jó helyre tettem az X et.
dr. prédikátor
ANYÁDAT LESZ HÉTHAVI EMELÉS !!! EZ CSAK HÉTHAVI KIEGÉSZÍTŐ A L A M I Z S N A!!! K A P Í S Í!!!
Néro2
@T-Boly: Hasonló jokat neked és kedves családodnak is.
T-Boly
@Néro2: Köszönöm fideszes elvtárs! Viszont kívánom a családodnak.Három értékes autó álljon a házad előtt.
Mentő, tűzoltókocsi,és rendőrautó. Érted a mentőhelikopter meg ne érkezzen meg,mert csak 10 liter benzint kapott a kútnál.
ómió
@kereső: A hülyeségedet tényleg ne pazarold! Mentálisan másod úgy sincs!
Néro2
@T-Boly: Nézz utána dolgoknak mielőtt Fitymázol. Azt itt zárjuk is le.
T-Boly
Te kezdted !!! És nem is akárhogyan ! A családommal !
Ergo: Számomra mocsok vagy !
És most pofa súlyba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.