A legnagyobb ellenzéki siker született pénteken, amikor az Alkotmánybíróság (AB) helyt adott Molnár Zsolt szocialista képviselő beadványának.

A legnagyobb ellenzéki siker: megvédték a Balatont a Fidesztől
Kép: Pixabay

Ennek értelmében, az AB alaptörvény-ellenesnek minősítette, ezáltal megsemmisítette a 2018. évi CXXXIX. törvény 71. § (4) bekezdését, amely lehetővé tette, hogy a Balaton szabályozási partvonalától számított 30 méteres sávon belül is épületeket lehessen elhelyezni.

A szocialista politikus ötven képviselőtársával fordult egy évvel ezelőtt az Alkotmánybírósághoz, és kérték az említett rendelkezés alaptörvény-ellenességének megállapítását és a támadott törvényi rendelkezések visszaható hatályú megsemmisítését, mert szerintük a törvény formailag a Balaton védelméről szól, valójában kivételeket enged a part menti 30 méteres védősáv szabályozása alól, azaz miniszteri és kormányrendelettel ki lehet játszani a szabályokat.

A törvényben korábban felhatalmazást kaptak a miniszterek és a kormány, hogy kivételes esetben eltérhessenek az általános szabálytól. Láthattuk, ezek a kivételes esetek az elmúlt időszakban egyre szaporodtak. Pedig a jövő nemzedékei számára garantálnunk kell, hogy a Balaton megmaradjon a Balatonnak, és ne egy túlépített, túlzsúfolt betonteknő legyen

– mondta a szocialista politikus pénteki sajtótájékoztatóján. Hangsúlyozta, hogy most elérték, hogy ne lehessen miniszteri, kormány- és önkormányzati rendelettel kiskapukat találni és ezzel is tovább károsítani a környezetünket.

Szerinte a mai döntés is világossá teszi, hogy van értelme küzdenünk.

Egy nemzeti elkötelezettségű, szociáldemokrata közösségnek különösen fontosak a természeti örökségeink, fontos hogy megóvjuk és megőrizzük ezeket a kincseket a jövő nemzedékeinek

– tette hozzá az MSZP pártigazgatója.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Baker
Majd bevezeti a Fidesz-KDNP az ún. "építési méter" megnevezést, ami rugalmasan változtatható. Amennyiben államtitkár vagy alacsonyabb tisztségű NERtárs építkezne, akor 1m=40-60cm..magasabb pozíciókban a "váltószám" erősen a nullához konvergál...néha mínusz szám, ha egy miniszter a BalatonBA kíván nyaralót építtetni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
[email protected]! Majd törvénybe vágja a narancs buzik!
colibri
Bárcsak megvédték volna! Az AB döntését ezek a maffiózók úgy kicselezik, hogy csak na. Már az egész Balaton az övék!
Horizont
30 méter???
Ugyan már... min. 300 kellett volna.
human
Attól tartok Orbánékat nem fogja érdekelni holmi ab döntés. Kijátszák vagy simán ignorálják.
Baker
Majd bevezeti a Fidesz-KDNP az ún. "építési méter" megnevezést, ami rugalmasan változtatható. Amennyiben államtitkár vagy alacsonyabb tisztségű NERtárs építkezne, akor 1m=40-60cm..magasabb pozíciókban a "váltószám" erősen a nullához konvergál...néha mínusz szám, ha egy miniszter a BalatonBA kíván nyaralót építtetni.
jesz
Az AB úgy döntött, mert megengedték nekik.

...ezen a látszat sikeren túl, van még mit felmutatni?.. -nincs? hát ez az.
lampa laz
Semjéngulyás már megírták a módosítást, hétfő éjfélkor benyújtják, a reggeli magyar közlönyben már jogerőre emelkedve jön ki. Bosszúból cölöpházakkal rakja tele a balatont mészárostiborcz duó. Persze kizárólag luxus kivitelben. Csutkány nem viseli el a vereséget, főleg az ellenzéktől nem.
Horizont
Tihanyban amikor a baromja elhordta a fél domboldalt megtehette...Tihanyban!!!
Mindent megtehetnek és meg is tesznek. 30 méter ? Ugyan már.
Ha akarják az épület egyik sarkát a Balatonba építi és ennyi.
namihami
Az AB (nekem ezek továbbra is csak Abortusz Bizottság) megtiltotta? Akkor a tiltás ellenére fognak építeni és kétszer-háromszor megbüntetik őket. Alkalmanként 10-20.000 forintra. (hatalmas összeg--a haszonhoz képest) Majd a végén, ahogy eddig, ha már úgyis áll, megkapja a fennmaradási engedélyt.
És a dolog, mostmár törvényesen (fidesztörvény) legális lett.n
percsi
"A törvényben korábban felhatalmazást kaptak a miniszterek és a kormány, hogy kivételes esetben eltérhessenek az általános szabálytól. Láthattuk, ezek a kivételes esetek az elmúlt időszakban egyre szaporodtak."
Sajnos az elmúlt 12 évben csak a "kivételes eseteken" dolgozott a kormi, minden hétre történt számukra kedvező új szabályozás-törvénymódosítás, ami törvénytelen. A legnagyobb csalás a választási törvénymódosítás, érvénytelen 2/3., és már szabad az út az ország teljes kifosztásához.
ómió
Az efftársak, bizony, "mindent megvédenek", csak lehetőleg semmi ne legyen mögötte!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.