A felmérést Közép-Európában végezték.

A fideszes Nézőpont Intézet megvizsgálta: a magyar emberek a legelégedettebbek a kormányukkalMTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Nézőpont Intézet május-júniusban készített közép-európai kutatásából kiderül: lakosság körében Magyarországon 61, Szerbiában 60 százalékos a kormányzati munkával való elégedettség. Ezek az adatok a legmagasabbak Közép-Európa 12 vizsgált országa közül. A felmérést mindkét országban az április 3-i helyi országgyűlési választásokat követően végezte el – írja a blikk.hu.

Mint ismert, idehaza a Fidesz–KDNP aratott győzelmet, Szerbiában – a szintén április 3-i választásokon – ugyanígy a már hivatalban lévő elnök, Aleksandar Vučić, illetve az addig kormányzó Szerb Haladó Párt győzedelmeskedett.

Azonban az Intézet rámutatott, hogy nem mindenki annyira elégedett, mint a magyarok.

Ausztriában már kis mértékben, de többségben vannak az elégedetlenek: az osztrákok 46 százaléka elégedett, 52 százaléka viszont elégedetlen kormánya teljesítményével. Az energiahiányról szóló közbeszéd és Kurz kancellár bukásának máig ható botrányai alighanem éreztetik hatásukat.

Montenegróban a kormányzat elégedettségi indexe hasonló az osztrákéhoz, 43 százalék volt az elégedettek, s 54 százalék az elégedetlenek aránya. Ugyanebbe a körbe, a 40 százalék körüli elégedettséget felmutató táborba tartozik Csehország. Esetében tízből négyen (41 százalék) jelezték, hogy elégedettek a kormánnyal, míg 59 százalékuk azt, hogy elégedetlenek. Észak-Macedónia és Horvátország lakosságának már csak közel harmada volt elégedett a kormányzati munkával. 

Végül az utolsó kategóriába a 30 százalék alatti elégedettségnek örvendő kormányokat soroltuk. A lengyeleknek mindössze negyede (25 százalék) volt elégedett és kétharmada (67 százalék) elégedetlen a Morawiecki-kormány munkájával. A szlovénoknak szintén közel negyede (27 százalék) volt elégedett, s közel háromnegyede (72 százalék) elégedetlen a Janša-kormánnyal, amelyet éppen az adatfelvétel ideje alatt váltott az új, Golob-kormány. A sereghajtók közé tartozik Bulgária politikai közhangulata, ahol a bolgárok 71 százaléka volt borúlátó, és mindössze 23 százaléka derülátó, s két hete meg is bukott az akkor még hivatalban lévő Petkov-kormány.

A legelégedetlenebb országok sorában volt Románia,

ahol a lakosság mindössze 26 százaléka jelezte elégedettségét kormánya munkájával szemben, míg 73 százaléka elégedetlenségének adott hangot. De még ezen is túl tett a régió sereghajtója, Szlovákia, ahol csupán 24 százalékos volt az elégedettség és 74 százalékos az elégedetlenség a kormánnyal. Nem csoda, hogy a kutatás befejezése óta a baloldali Szabadság és Szolidaritás párt fel is mondta a koalíciós szerződést.

Forrás: blikk.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyar1
@Horizont: Nem kellene a függőséget megszüntetni, hiszen a távolság miatt ez a legegyszerűbb megoldás.
Honnan hozatnád az olajat meg a gázt? Mekkora távolságról és mivel és mennyiért?
magyar1
@Horizont: Nem hallottam, olvastam a kikötőről semmit, lehet, hogy a jachtoknak vették meg csak nem merik hirdetni ilyen inflációs szegénység mellett:)
Macskaszem
Nem kérdeznek ezek senkit. Rogántól kapják az ukázt, hogy mi legyen az eredmény.
ómió
És ezt áprilisban bizonyították is!
kereső
A KATA módositás után nem 61% lesz elégedett a kormánnyal, hanem 99 %!!.
evacica
Mit is írjon a Nézőpont az Orbán által több millióval kitömött cég! Ezek mindenkit hülyének néznek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.