A felmérést Közép-Európában végezték.

A fideszes Nézőpont Intézet megvizsgálta: a magyar emberek a legelégedettebbek a kormányukkalMTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Nézőpont Intézet május-júniusban készített közép-európai kutatásából kiderül: lakosság körében Magyarországon 61, Szerbiában 60 százalékos a kormányzati munkával való elégedettség. Ezek az adatok a legmagasabbak Közép-Európa 12 vizsgált országa közül. A felmérést mindkét országban az április 3-i helyi országgyűlési választásokat követően végezte el – írja a blikk.hu.

Mint ismert, idehaza a Fidesz–KDNP aratott győzelmet, Szerbiában – a szintén április 3-i választásokon – ugyanígy a már hivatalban lévő elnök, Aleksandar Vučić, illetve az addig kormányzó Szerb Haladó Párt győzedelmeskedett.

Azonban az Intézet rámutatott, hogy nem mindenki annyira elégedett, mint a magyarok.

Ausztriában már kis mértékben, de többségben vannak az elégedetlenek: az osztrákok 46 százaléka elégedett, 52 százaléka viszont elégedetlen kormánya teljesítményével. Az energiahiányról szóló közbeszéd és Kurz kancellár bukásának máig ható botrányai alighanem éreztetik hatásukat.

Montenegróban a kormányzat elégedettségi indexe hasonló az osztrákéhoz, 43 százalék volt az elégedettek, s 54 százalék az elégedetlenek aránya. Ugyanebbe a körbe, a 40 százalék körüli elégedettséget felmutató táborba tartozik Csehország. Esetében tízből négyen (41 százalék) jelezték, hogy elégedettek a kormánnyal, míg 59 százalékuk azt, hogy elégedetlenek. Észak-Macedónia és Horvátország lakosságának már csak közel harmada volt elégedett a kormányzati munkával. 

Végül az utolsó kategóriába a 30 százalék alatti elégedettségnek örvendő kormányokat soroltuk. A lengyeleknek mindössze negyede (25 százalék) volt elégedett és kétharmada (67 százalék) elégedetlen a Morawiecki-kormány munkájával. A szlovénoknak szintén közel negyede (27 százalék) volt elégedett, s közel háromnegyede (72 százalék) elégedetlen a Janša-kormánnyal, amelyet éppen az adatfelvétel ideje alatt váltott az új, Golob-kormány. A sereghajtók közé tartozik Bulgária politikai közhangulata, ahol a bolgárok 71 százaléka volt borúlátó, és mindössze 23 százaléka derülátó, s két hete meg is bukott az akkor még hivatalban lévő Petkov-kormány.

A legelégedetlenebb országok sorában volt Románia,

ahol a lakosság mindössze 26 százaléka jelezte elégedettségét kormánya munkájával szemben, míg 73 százaléka elégedetlenségének adott hangot. De még ezen is túl tett a régió sereghajtója, Szlovákia, ahol csupán 24 százalékos volt az elégedettség és 74 százalékos az elégedetlenség a kormánnyal. Nem csoda, hogy a kutatás befejezése óta a baloldali Szabadság és Szolidaritás párt fel is mondta a koalíciós szerződést.

Forrás: blikk.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
csak a BUTA magyar emberek,ezt ki kellett volna hangsúlyozniuk! :)
magyar1
A külpolitikája valóban jó. De az igazságtalan népnyúzás nem.
csak úgy....
@magyar1: honnan szeded,hogy jó a külpolitikája? a szerbeken és a ruszkikon kívül mindenkivel haragban vannak! erre még a kádári rezsím sem volt képes.
amortizáltok
kettőt kérdeztek meg ?tessenek belátogatni egy körházba
ahol Papiron van sürgősségi ellátás aztán megtapasztalják hogy az elit kórházaikhoz képest nyomorúságos, minden minimumon ketyeg beteghordók HÁT max a beteg kisérője, vérvétel ??? kivánalmak karra kanül csatlakozó ajaj infuzióhoz a vér itt ott a padlóra csepeg ??? 18--19 éves tán gimis lánykák eü szakiskolából ?max egy idősebb rutinos felügyelettel ?átkos előtt alatt még APÁCÁK Is voltak korházaknál, hát züllöttünk sülyedtünk de nagyon, ez lenne az elégedettség??? messze attól a papir türelmes jószág meg aNÉP egy ideig ...
csak úgy....
@KisTehen: orbánék veletek ásatják a saját sírotokat és ti örömötökben tapsikoltok!
-fura szerzet a fidesz szinpatizáns...
magyar1
@csak úgy...: Most éppen pont elég, hogy a ruszkikkal jóban vannak. Az eu-s vezetők meg hiába nyalják a seggét Amerikának, azok csak kihasználják őket. Példátlan öngyilkossági kísérletet folytatnak az európai nép kinyírására. Orbánéknak legalább meg van a magukhoz való esze.
Aki Én
@KisTehen: De lesz. Aki nem orbánista, vagyis az ország túlnyomó többsége, vagyis 8 millió ember.
Nem kell szeretni Gyurcsányt vagy Márkit, ebből a szempontból elég ismerni és helyén kezelni a gazdátokat.
A szavazóitok kb fele, azt sem tudná megmondani, ki a kormányfő.
Ti, totál idióták lehettek úgy másfél millióan.
magyar1
@Horizont: De mit vártál, Orbánék se akarjanak orosz gázt, kőolajat venni? Ahogyan az unio vezetői?
Akkor mivel fűtenél, vagy autóznál?
Yoda69
Gondolom csak azt a 3 millió agyatlan barmot kérdezték, akik tapsikolnak O1G-nek.
kereső
@m73: "Ez már butaság,nem bátorság".- ez aljas manipuláció!
balos
@magyar1: Hát ezt a kérdést nem itt kellene feszegetned!Nem mi kötöttünk a gyilkosokkal 15 éves szerződést a gázra!Az olaj már régóta közös buli a bél-ügy miniszter és őrző védő kft-nek!
simmering73
Tehát ezer megkérdezett birkából 610 birka elégedett. Erre az eredményre nem lennék büszke.
Béla333
Szaporodnak a hülyemagyar maffiahívek...
drrotf
A Nézőpontnak van vizsgálata?És annak tették közre az eredményét?
magyar1
@Horizont: Nem kellene a függőséget megszüntetni, hiszen a távolság miatt ez a legegyszerűbb megoldás.
Honnan hozatnád az olajat meg a gázt? Mekkora távolságról és mivel és mennyiért?
magyar1
@Horizont: Nem hallottam, olvastam a kikötőről semmit, lehet, hogy a jachtoknak vették meg csak nem merik hirdetni ilyen inflációs szegénység mellett:)
Macskaszem
Nem kérdeznek ezek senkit. Rogántól kapják az ukázt, hogy mi legyen az eredmény.
ómió
És ezt áprilisban bizonyították is!
kereső
A KATA módositás után nem 61% lesz elégedett a kormánnyal, hanem 99 %!!.
evacica
Mit is írjon a Nézőpont az Orbán által több millióval kitömött cég! Ezek mindenkit hülyének néznek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.