Hiába próbálja a kormány kerülgetni a forró kását, brutális megszorításokat szavaznak meg épp. 

Ha nem változik az új katatörvény, a társasházkezelők kénytelenek lesznek emelni a közös költséget – írja a Társasházi Háztartásra hivatkozva a Napi.hu. Szeptembertől az új katások ugyanis csak magánszemélyeknek állíthatnak ki számlát.

Eddig nagyon sok társasházkezelő is így adózott, de az új jogszabály a társasházak speciális helyzetét nem veszi figyelembe: a cégekkel azonos kategóriába esnek, ami komoly rezsinövekedést jelenthet a lakástulajdonosoknak.

A rezsicsökkentést is lábonlövi a kormány a KATA-módosításokkal, a társasházkezelők is kénytelenek lesznek emelni, ami beleépül a közösköltségbe

Fotó: Wikipedia.hu

A törvény jelenlegi formája alapján a társasházkezelők kénytelenek lesznek többletterheiket a lakókra hárítani, azonnal nőni fog a közös költség,

A Társasházi Háztartás idéz egy felmérést is, amely szerint a magyar társasházak egy része jelentős felújításra szorulna, de a jövőben komoly gondot jelenthet már akár egy-egy kisebb szerelés is, mert a szakemberek nem fognak tudni katásként dolgozni meglévő ügyfélkörüknek, kénytelenek lesznek a megnövekedett alapanyag költségen felül munkájuk többletterheit is ráterhelni a társasházra.

Forrás: 24.hu, Napi.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
A buta suttyó szekta meg úgy ugat, mintha ez a fideszest nem érintené.
Ilyenkor látszik, mennyire siralmasan buta mindegyik.
Gyurcsányoznak baszdmeg, érted, Gyurcsányoznak 13 év után.
Siralmas :(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
A buta suttyó szekta meg úgy ugat, mintha ez a fideszest nem érintené.
Ilyenkor látszik, mennyire siralmasan buta mindegyik.
Gyurcsányoznak baszdmeg, érted, Gyurcsányoznak 13 év után.
Siralmas :(
balos
@Aki Én: Azt sem tudják,hogy kire szavaznak,de ha krumpli a szatyorban akkor az csak jó lehet!
Csizmás Kond
Mongyuk az hogy egy társasházban cég működött azt csak a kezelők érzékelték a nagyobb jövedelemmel, a lakók nem, szóval ha módosul a törvény akkor attól kell levenni a többletet akik mostanig a kezelőknek kedveztek nem a lakóktól.
levarosbukta
@Csizmás Kond: Ezt fejtsed ki valahogy érthetőbben, mert ez egy marha nagy sületlenség és értelmezhetetlen szóhalmaz!
Nessy
@Csizmás Kond: Az meg ne zavarja a gondolataidat, hogy arról is szó van, miszerint a kisebb javításokat katás vállalkozók oldották meg, gyorsan és precízen, számlával. Most ilyen már nem lehet, Igy egy kisebb javításra nem elég, hogy várni kell, jóval többe is fog kerülni! Ha egyáltalán lesz aki ezeket elvállalja!
Csizmás Kond
@Nessy: ingyen senki nem csinált semmit. az hogy katával elvállalta az is csak a jövedelme érdekeit szolgálta...szóval a lakóházban céges működési többletadózást meg stb azt mostanig kikerülték, tehát azoktól kell elvenni akik mostanig élvezték az olcsobb bért.
Csizmás Kond
@levarosbukta: aki akarja, tudja vagy benne van az érti...
Qqberci
@Csizmás Kond: De ez nem te vagy, cicus!...
justhpeter
A megszavazó képviselők hány százaléka él társasházban ?
levarosbukta
@Csizmás Kond: Legalább azt magyaráznád el mitől kellene egy cégnek többet adóznia attól hogy lakóházban van, és milyen olcsóbb bérről beszélsz? Szerintem te magad sem tudod már kínodban hogy mekkora marhaságot mondasz csak hogy védd a mundér becsületét. De arra a gyenge agyaddal nem jössz rá, hogy ha én emelem a szolgáltatásom árát, mert emelni fogom és mindenki más erre mérget vehetsz, azt te fogod megfizetni.
ómió
Miért, efftársak!? A társasházi lakások lakói nem magánszemélyek?
Németh István
A kormánynak nagyon igaza van! Sajnos a NAV az elsőrendű felelős, persze a pénzügyi kormányzattal egyetemben nekik látni kellett volna a rendkívül sok kiskapus helyzet a visszaélések sorozatát érzékelniük kellet volna! Azért az NAV vezetőit első körben meneszteni kellene és az érintett főosztályok osztályok vezetőit is! Nem csupán az a a dolguk, hogy a tényként a vezetők orra elé rakott adósokkal szemben eljárjanak ott is szelektálva, hanem, hogy a feladataikat hajtsák fegyelmezetten végre és nem árt ha gondolkoznak is!!
Németh István
@ómió: nem "CSAK" a társasház lakói hanem a TÁRSASHÁZI közösség is MAGÁNSZEMÉLY!!!
A 479/2016 (XII.28.) korm. rendelet értelmében!
Az viszont, hogy egy igazgató magánszemélyként KATA vállalkozó az nagyon kis kapu, és bizony adott esetben az a fogorvos is aki 1,2 milliót kér a fogpótlásért! Bizony lehet elmélkedni! ÉS A KORMÁNYNAK IGAZA VAN!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.