Az angol nyelvű összefoglaló nem mindenben bontja ki a szombati beszédet, például a fajelméleti fejtegetés is kimaradt belőle.

A 444 és a 24.hu cikkei szerint érdekes felfedezést tett Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP) képviselője vasárnap, amit meg is osztott a Facebook-oldalán

Körbeküldték az EP-képviselőknek Orbán tusványosi beszédét, valahogy pont a kényes részek maradtak ki belőle

Orbán Viktor miniszterelnök (k), Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke (b) és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (j) a miniszterelnök előadása előtt a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án.

Fotó, címlapkép: MTI/Miniszterelnökségi Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A cikkek és a bejegyzés szerint ugyanis Deutsch Tamás, a Fidesz EP-delegációjának vezetője az összes EP-képviselőnek és asszisztenseiknek is körbeküldte Orbán Viktor szombati tusványosi beszédének angol nyelvű összefoglalóját, melyet Kovács Zoltán nemzetközi szóvivő jegyez.

A szövegből (melyet magyarul itt, angolul pedig az MTI-s verzióban itt lehet elolvasni) valamiért kimaradtak azok a részek, amik kissé kínosak lehetnének. Kimaradt például az angol nyelvű összefoglalóból az a rész, ahol Orbán Viktor azt fejtegeti, hogy nem szabadna, hogy európai fajú ember más fajúakkal (értsd: nem európai fajú) keveredjen, és hogy eljöhet az az idő, amikor a nem európai származásúakat akkor is meg kell állítani a határon, ha amúgy uniós állampolgárok – írja a 444.

Az a rész is kimaradt, ahol Orbán azt fejtegeti, hogy a gázfogyasztás csökkentésének tekintetében a németek komoly "know-how-val" rendelkeznek, mint ahogy az sem került bele a cikkek szerint, hogy Magyarország 2030-ra nettő uniós befizetővé válik, így amikor összeomlik a nyugati társadalom, akkor Orbán szerint Magyarország veheti át az irányítást. 

Ujhelyi szerint vagy az történt, hogy Kovács Zoltán "propagandistának jobb, mint újságírónak", vagy pedig az, hogy Orbán "szokás szerint tudatosan pávatáncol", és ezek az uszító kijelentések csak a tábornak szóltak, de az unió felé ezt már nem reklámoznák, mert hogy ezek ellentétesek az EU alapvető értékeivel, ami pedig az unió és a magyar kormány közti megegyezést nem segítenék elő. 

Ujhelyi szerint bármelyik is a valós indok, 

"a Fidesz tudatosan és tervezetten igyekszik megvezetni a hazai és a külföldi nyilvánosságot, ahhoz pedig nem elég tökös, hogy nyíltan felvállalja a valódi véleményét".

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Orbán náci beszédet mondott. Normális demokratikus országban már szombat délután nem lehetne miniszterelnök.
Gondolom a beszéd teljes tartalma kovácsdesikerülte zoltán nélkül is teljes terjedelmében az unió parlamenti képviselőinek, és a másik 26 tagállam vezetőinek is megvan. Különösen a németeknek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Remélem, valaki közzéteszi a teljes szöveget.

Még a kormányhoz tartozók is szégyennek, elítélőnek tartják Orbán ilyen szövegét, ha kihagyták a tálalásból.
csak úgy....
gondolom pótolva lesz...,politikailag izgalmas jövö vár magyarországra!
Gazella
Már pedig az EU parlamentbe is eljut az eredeti beszéd.
vacsi
Az eredeti beszédben semmiféle fajelméletről nincs szó.
balos
@va-csicska: Elnézve a neved,nem kérdéses a fideSSes beosztásod!Rad-ír!
balos
Mert van amit félre fordítanak,van amibe beleszövik a vágyaikat!A lényeg,hogy a kerék mindig nekik pörgesse ki a gazságot!Evvel a hintapolitikával nagy "elődeik"(csakmáté,szapolyai,horti szálasi)nyomában járnak!
Emmersson71
@vacsi: Óceánia sosem állt hadban Eurázsiával, mindig is szövetségesek voltunk!

A HÁBORÚ: BÉKE
A SZABADSÁG: SZOLGASÁG
A TUDATLANSÁG: ERŐ
kereső
A Földön élő összes ember egyetlen nagy családot alkot, amit a csütörtökön bemutatott, a Homo sapiens valaha készített legátfogóbb, nagyjából 231 millió leszármazási vonalat tartalmazó családfája is jól mutat. Az MIT, a Harvard, valamint az Oxfordi és a Cambridge-i Egyetem kutatói a világ több mint 3600 emberének modern és ősi genomjából származó adatai alapján készítették a családfát, amit „mindenki genealógiájának” neveznek.

A Science folyóiratban megjelent tanulmány segít körülhatárolni az ember genetikai sokféleségét, és feltérképezni, hogy az emberek milyen rokonságban állnak egymással világszerte. A kutatók arra is rámutatnak, hogy fajunk Afrikában alakult ki, mielőtt a bolygó többi területén elterjedt volna – a mai ember genetikai variációjának legrégebbi gyökerei Északkelet-Afrikába nyúlnak vissza, még az emberi faj kialakulása előtti időkbe.
kereső
Orbán náci beszédet mondott. Normális demokratikus országban már szombat délután nem lehetne miniszterelnök.
Gondolom a beszéd teljes tartalma kovácsdesikerülte zoltán nélkül is teljes terjedelmében az unió parlamenti képviselőinek, és a másik 26 tagállam vezetőinek is megvan. Különösen a németeknek.
kereső
@kereső: Orbán Viktor sok minden más mellett a gáz- és energiaellátásról is beszélt, hosszas fejtegetésbe kezdett arról, hogy hogy veri szét Amerika és Európa a nagyszerű gázösszeköttetést az oroszokkal. Eközben egy félmondat erejéig egy viccesnek szánt történelmi utalást is megeresztett a németek felé.

Arról beszélt épp, hogy

"az EU mindenkinek kötelezően csökkenteni akarja 15 százalékkal a gázfogyasztását. Nem látom, hogy hogy kényszerítik ki. Bár erre van német know-how... Régebbről, úgy értem..."
csak úgy....
@kereső: szerintem már a grazi kezelöorvosa is kézhezkapta..
justhpeter
Én is azt gondoltam, hogy Orbán posványoson (is) a hazai - primitív náci pöcs és mihazánkos- híveinek beszélt tegnap, akik beszopják ezt a barlangi sötétségű, bármiféle európai kultúrát nélkülöző, süket dumátz.
Ájmagyarra lefordítva a főméltóságú úr szól a kegyelmes főispánjaihoz, améltóságos ispánjaihoz, az alispánjaihoz és az összes ezekhez hasonló analfabéta nemesi híveihez.
összefoglalva: a tahók miniszterelnöke kitekintést tett abból az európai intelligenciából és kultrából ahol eddig élt affelé a baebár, törzsi világ felé, ahová vágyik.
Emmersson71
Nézzétek meg a videót, kb 5 perc!
Nagyon érdekelne, vajon a harcos széljobberek közül hány pislogna a teszt után, mint hal a szatyorban?! Orbánról mi derülne ki? Vagy épp az őhazájukos taknyokról?!

www.youtube.com/watch?v=Sq6A8ty1BKQ
csak úgy....
@Emmersson71: ismerem a videót és 1x már én is itt föltettem,teljesen hatástalanúl és fölöslegesen! én bátorkodtam és megcsináltattam a géntesztet ,mindenkinek csak ajánlani tudom!
Emmersson71
@csak úgy...: Húú..ez érdekel engem is! Nagyságrendileg mi pénzbe fájhat egy teszt ma?
kereső
@Maccska: @Maccska: Mit magyarázzak meg? Az állitásodat, hogy nem hallgattam meg? Nem voltam ott, ha érdekel- de mert a beszéd elérhető a neten, meghallgattam- mert n nem akartam elhinni, hogy ma 2022-ben Magyarország miniszterelnöke ilyesmire vetemedik- hogy előre leirja a nácikra hajazó fajelméletét, hogy utalást tesz a német koncentrációs táborokra, amelyekben éppen az ilyen "fajelméleti kérdések" miatt semmisitettek meg több millió embert, közöttük több mint hatszázezer magyart. Mit magyarázzak meg?
Nem tartozom neked magyarázattal egyrészt, másrészt, ha nem érdekel a vékeményem- akkor mi a lóf@xért foglakozol vele, és velem.
csak úgy....
@Emmersson71: én cca. 4 éve 50 eurót fizettem,de pillanat és küldöm...
www.myheritage.de/dna
csak úgy....
@Emmersson71: most látom,hogy ott vannak magyarúl is...,sok sikert!
www.myheritage.hu/dna
ez 50 eurót még a shikariknak is megérne.. ;) csönesebbek lennének tölel..
drrotf
Fiúk !Ne sírjatok, ezt kell szeretnünk- mondta a főnök és húzott egyet, na nem a szövegen ,a Csiki sörön!A szövegen más húzott.Ennyi hamisítás Viktornak meg sem kottyan.Mindenütt mondhatja hogy Ő ezt nem mondta!
vacsi
@Horizont: Pontosan értem, és egyetértek vele. Ez nem fajelmélet.
117
Megint hazudol, narkós. Milyen már gyáván, egy öncenzúrázott anyagot szétküldeni a világba? Mi van, szégyellitek Orbánt?
El akarjátok titkolni a világ elől a keresztény-nemzetiszocialista Orbán túl Mein Kampfosra sikeredett agymenését? Az internet korában? De tényleg?

Miközben műfelháborodva aszongya ez a kevert fajú előember, hogy „Gyurcsány szerint náci vagyok. Gyöngyösi szerint listázandó zsidó. Ez a centrális erőtér. (Mindketten elmehetnek a p***ba.)”
Mert még soha nem hallottál náci zsidóról, ugye? Képzeld, nem te vagy az első és nem is te leszel az utolsó, narkós náci zsidó. Úgyhogy te menj a p***ba!
tudode
Bizonyár azt is kimaradt a magát világ uraként asszociáló elmélkedéséből, hogy
.
----Orbán Viktor beszéde Tusványosról: „A világ nekünk tartozik, és ezt be is akarjuk vasalni”
hu.euronews.com/2022/07/23/orban-viktor-beszede-tusvanyosrol-a-vilag-nekunk-tartozik-es-ezt-be-is-akarjuk-vasalni
---------------
.
Valamikor még szergényebb volt azzal, hogy
.
---- Orbán: "A pénz az nekünk jár, és ki is fogjuk szorítani az EU-ból"
magyarnarancs.hu/belpol/orban-a-penz-az-nekunk-jar-es-ki-is-fogjuk-szoritani-az-eu-bol-244044
-------------------
.
Nuku EU-s felújítási lóvé, de a klf. kohéziós alapok még folydogálnak! Megjött az étvágya a volt utcai harcos úgy, hogy ma a nrancsköd ellen vívja diktárotrként a válllon felülijében vivott csatát!
.
Hogy ez a kivénhedt fasza gyerek mire képes!!!
Emmersson71
@Maccska: Ne beszélj :)
Ettől még érted a lényegét?
gina
Ezt a szemét zsiros disznót mikor tüntetik el végre, megkeseriti az emberek éltét és hátunk mögött röhög ez a szemét cigány,,, ennyire hülye és primitiv a magyar? már régen el kellett volna zavarni
gina
Csak rá kell nézni erre a beteg állatra mert nem emberi lény,, egy kiskirály aki azt hiszi ö a világ úra pedig csak egy disznóólba való
Néro2
És ennek az idiótának még terjesztik a zagyválásait ? Minek ?
Németh István
Csak azt vették ki ami fontos lett volna, és pont ahhoz, hogy azt megértsék ami nem fontosként de tudatva lett! A média propaganda ez, miként a szándékos un. véletlen elértett hibás fordítás is! @CsipkeRózsa: ez igaz, de a németeknél is közelít a számuk a népesség arányában!
@Néro2: te olyan hülye vagy ahogy megszoktalak@gina: @Horizont: a ti sajátos nagyon aljas és buta nyilatkozatotok a rosszindulattól és az irigységtől kezdve minden vonatkozásban azt bizonyítja,m hogy e népnek nemzetnek ádáz ellenségei vagytok! Szíveskedjetek elhúznia picsába!
drrotf
Nem mindig és mindenütt vállalja fel Orbán fidesze önmagát.Néha szégyenében nem tehet mást, úgy tesz mintha a dolog meg sem történt volna!Csak befelé ilyen nyílt és bátor a mi Viktorunk.Lehet hogy kifelé már nem meri azt terjeszteni hogy mi más kontinens embereivel nem keveredünk.Most olvastam , hogy az emberi faj az egységes, úgy hogy biológiai értelemben keveredni nem nagyon tudunk.Megbeszélte ezt a szöveget Viktor egy házi biológussal, genetikussal vagy valami hozzáértő szakemberrel, vagy ez is olyan blöff mint az hogy a rezsicsökkentés az ingyen van, az állampolgár nem fizeti ki a rezsi árát?Hát ki a fene fize?tOrbán vagy a jó Isten?
justhpeter
@Emmersson71: nagyon jó a video !!! Gratulálok !
bencemacska
„Van, ahol európai és Európán kívüli népek keverednek, és ahol európai népek keverednek, mint a Kárpát-medence. Mi nem vagyunk kevert fajúak” – mondta, és megjegyezte, hogy nem is akarunk azok lenni.
Szeretném megkérdezni ME urat, hogy mit jelent nála a "népek" kifejezés. Pláne "Európán kívüli népek" "európai népek" keveredése? Lehet, hogy ő se tudja, ezért - nagyon röviden - közlöm az alábbiakat:
1. Homo Sapiens = ember (mint faj).
2. A különböző emberek keveredése maximum "fajták" között lehetséges.
3. Én nem tudom, ő milyen fajtához tartozik, nem is érdekel. De a Homo Sapienst nem tartom rá jellemzőnek.
namihami
Arról nem tehet a Viktor, hogy kicsi volt a papír!
Erdélyi testvéreink letéptek belőle, egyszer végre nem a Magyar Nemzetet kellett felszabni. Bármelik papírt nézzük, a rajta levő szöveg miatt másra úgyse jó.
Aki Én
@Maccska: azért az mégiscsak visszás, hogy egy roma csávó elmélkedik fajelméletről...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.