Szombati tusványosi beszéde után ízekre szedi Orbán Viktort a kormánykritikus média, miután a miniszterelnök azt találta mondani, hogy "mi nem vagyunk kevert faj".

Már az országos főrabbinak is sok volt Orbán sületlensége, odaszúrt a miniszterelnöknekOrbán Viktor miniszterelnök (j2) és vendége, Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök (b2) megtekinti a Dohány utcai zsinagógát Frölich Róbert országos fõrabbival Fotó: Kallos Bea/MTI/MTVA

A rasszista felhang egy dolog, de Orbán úgy tűnik, annyira kampó a biológiához (is), hogy nem ismeri a faj fogalmát. (Nagyjából: élőlények olyan csoportja, melynek egyedei képesek szaporodni egymással, és termékeny utódokat létrehozni). Pedig ez alapján már leeshetett volna neki, hogy a közel 8 milliárd egyedet számláló emberiség egyetlen faj: a Homo sapiens sapiens.

Egyházi körökből – érthető okból – ritkán éri kritika Orbán Viktort, Frölich Róbert országos főrabbi viszont úgy érezhette, most a miniszterelnök túl messzire ment. Pilinszky Jánostól idéző Facebook-posztja végén ugyanis az alábbi konklúziót vonja le:

Valamiért József Attila, Radnóti Miklós, Szerb Antal, Gelléri Andor Endre, Rejtő Jenő és még sok más ismert és ismeretlen név és arc lebeg előttem. Ők (bár József Attila nem, ő csupán józan gondolkodása miatt került e listára) a fajokról vallott hagymázas elméleteknek estek áldozatul.

Apropos faj.

Sokféle faj népesíti be a bolygónkat. Két lábon, dolgozva, beszélve, és néha gondolkodva azonban csak egyetlen faj él e földön: a Homo Sapiens Sapiens. Ez a faj egy és oszthatatlan.

Ajánlom szíves figyelembe a fentieket

- írta a főrabbi óvatosan, az üzenet címzettjét nem nevesítve.

Forrás: Facebook

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Nem vagyunk kevert faj": Ezt a sok lenyomott kevert feles mondatta vele...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"Nem vagyunk kevert faj": Ezt a sok lenyomott kevert feles mondatta vele...
roccobaba
Viszont 12 éve qrvára összevagyunk keverve. Agyilag...
tudode
A pinkeltkártyás homo ludens jobban tenné ha népes családja érdekében igénybe venné a XXI. század csodáját, "mesterséges intelligenciával" a vállon felülije vizsgálatát:
.
----- .Eddig nem látott módon ismerhetjük meg az emberi agyat
ORIGO
2021.02.11. 10:05
www.origo.hu/tudomany/20210211-elkh-szegedi-kutatok-legfejlettebb-mesterseges-intelligencian-alapulo-egyedulallo-uj-eljarasa.html
---------------
.-
Ha mégsem szórakozna azzal ami egyidős vele. mivel már összezagyvál mindent ami a csövön kijön.
.
PonyeMÁJ Viktor Viktorovics!
.
!!!4
Pálinkás Pál
nafene...slomó, te miért nem szólalsz meg?...pár napja még tisztára nyaltad a valagát, fidesz dísz !zsidaja...
Apfelbaum
Az biztos,hogy új Faj jött létre,a felcsúti szélhámos az Anyatest(méhek esetén Királynő) és az ivadekok ( saját berkekben purgyék) récsöl és a ratyi fiú gyerek,a kellékek pedig változó emberek, melegek ( Máté de nem az Evangélium) és a leszbi team( Katinka a palotából,Jucus meg a dekázásból ) ...szóval a metszett pötsű főrabbi is fogva van a pénz miatt de kiáll mert Schindler megmentette őket a marhája az is..nah mindegy,mi itt vidéken nem foglalkozunk a 400as árfolyammal... lényeg,hogy farhát van és nincs vizitdíj,kell ennél több!??
Apfelbaum
@Maccska: mikor anyád a Világra hozott akkor a doki is csak egy mondatot tudott mondani de abban benne volt minden..
Málna
Mondja ezt egy olyan nép vezetője, amely saját magát előbbre helyezi. Akik kimondottan egymás között szeretnek házasodni. Iskoláik vannak, ahol csak a saját fajból származóak tanulhatnak. Akkor meg miről beszél?
Gazella
Na zsirbödön se fajtiszta.. hisz roma román geci.
balos
@Shikari: Viszont nem pénzért adják az állampolgárságot,mint nyilasok utódai!Azért az sem lehet véletlen,hogy mindenkihez dörgölődzik a gecid,hátha leesik egy kis lopni való vagyonka ismét!Azért érdekes véglény vagy!Nem elég,hogy szar fajta vagy még a seggben is jól érzed magad!
Baker
@Qqberci: Néha elbizonytalanodom. Ha meglátom Gnóm Fodor Gábort, azért kétségeim vannak, volt-e egyáltalán ember a felmenői között, vagy egy jól idomított majmot látok!
Baker
@Maccska: Gyurcsány többet mondott 2006-ban egy mondatnál, mégis csak egy mondatot ismételtek, még propagandafilmet is csináltak belőle nektek közpénzből!
Józsipapa
orbán nem kevert faj...hanem KIVERT faj...
Aki Én
@Málna: ,,Akkor meg miről beszél?"

Szomorú, hogy ez kérdés...
Clavigo
@Shikari: Korcs létedre elég nagy a pofád ... Ha sokat tátogsz,,kihül a gyomrod...( Hüle vagy kukabúvár )...
Aki Én
@Maccska: És neked a tekintetes nemzeti-vajda iránymutatása kell, hogy ne keveredj feketével?
És ha történetesen akarnál?
Asztaqrva...
ómió
"Főrabbiéknál" se ártana a korrekt szövegértelmezés!?
balos
@Shikari: Hát nem az édesanyád hívatása a téma!
balos
@Sin-kari: Minden zsidó aki oda megy élni lehetőséget kap,hogy boldogabb élete legyen!Itthon az ilyen gecik,mint te és fartúró társaid támogatjátok a nép elvándorlását!Szóval csinálj gyereket a "mi"-hazánkos nyilasaidnak!Legalább fajtiszta degenerált lesz az ótvaros családod is!
balos
@Shikari: Detto!Nem bírom elviselni,ha valakik azt hiszik,hogy ők szarták a spanyolviaszt pedig csak elfelejtik,hogy mindenki a fáról érkezett,de volt aki fejre!
Németh István
Az országos főrabi ne akarjon felháborodni! Elsősorban a zsidók jöttek ide Izraelből, telepedtek le > tiltás ellenére! Az asszimilálódásuk folyamat de nagy százalékban - sajnos - a környezetük kihasználására irányul! Jegyezzük meg hogy túlságosan is beették magukat az ország vezető irányító mechanizmusába - tessenek körülnézni abszolút zsidó hegemónia van minden vezetői területen a közigazgatástól kezdve a gyártásvezetői tevékenységig! Lehet felháborodni, DE EZ AKKOR IS IGAZ! Nem az a válasz erre, UGYE? hogy mert, mi zsidók erre vagyunk alkalmasak! Vagy akár a cigányok a szórakoztató ipar terén, stb. munkára nem nagyon alkalmasak, de kicsike lopkovics és kurvafuttatások mellett a zene, a tánci megy!! Na de > voltak, vannak kiváló és reméljük lesznek is kiváló magyar zsidóvá, cigánnyá vált személyek akik nem feltétlenül a környezetük kihasználására, hanem annak építésére fordítják az emberi kapacitásaikat!
A RABI BÁCSI meg gondoljon arra, hogy nem Izraelben van! Otthon dirigáljon és ha nem tetszik itt akkor mehet Izraelbe is! Tiszteletem!
Istenakinincsen
@Németh István: Pista ne alázd a Miniszterelnök Urat!Urad és királyod munkára nem nagyon alkalmas, de kicsike lopkovics mellett a zene, a tánci megy!! 2030-ban már Őfelsége rendeli a zenét???Eddig is ő rendelte és úgy fütyültek a birkák ahogy vezényelte!Milyen cigány az aki mással húzatja a hegedűt 2030-ig? Nettó befizetőként ki fog szállni a hintából, mert a cigány nem szeret sem fizetni sem felelősséget vállalni.(tisztelet a kivételnek,..de ilyennel még nem találkoztam)
Németh István
@Istenakinincsen: Az Orbán Viktor az az emberi ember aki, ha huzatja akkor fizet, mi több, ha megmondja hogy mit hogyan húzzanak és nem úgy csinálják akkor - a kedve függvényében vagy nem huzatja tovább, vagy fogja magát és saját maga húzza! Pardon nincs! Ha nem fütyülnek a birkák akkor sűrű csend van! Az meg aztán természetes, hogy akkor fizet ha a helyzet azt indokolja, adott esetben tetszik a muzsika, sőt ahogy ropják a tácit! A fizetés természetes, ha van értelme, de a nem kívánatos muzsika és a tánci helyett ha a seggrázás a módi arra, pííz nem jár! Sajnos van olyan helyzet, hogy semmi produktumért (pláne a "kettős látás" -mérce- esetén) fizetség nem jár. Végtére is a csigány se hülye!
Hát aztán, tudod a csigány ha nem fizetnek nem játszik tovább, egyszer-kétszer belehúz, de ha látja, hogy hiába nyekeregteti a vonyóját és nincs suska, bíz a tovább áll!! Aztán ha jobb sorsra tévedt csigány besuttyan az úri módiba és elmegy huzatni, bizony elvárja a bibastól, hogy jól muzsikáljon, különben nem fizet! A FELELŐSSÉGRŐL > a bizonyítványt magyarázza, hogy a 12 év alatt az országnépe - csak a rezsi terén - sokat spórolt, most, hogy szorongatások vannak már jobban látszik - nos ez is a felelősség tudatra vall, mint a gáztározók visszavásárlása amit az mszp-szdsz konglomerátum eladott. (hi-hi-hi ezért vonyít az ursula kurvája)
A zsidók meg menjenek reklamálni Izraelbe és hagyják békén az itteni zsidókat, akik ha itt akarnak maradni alkalmazkodva az adottságokhoz tisztességesen végzik a soros dolgaikat, márpedig olybá tűnik, nagy ívben leszarják a sosem volt hazájukat - mert már évszázadok óta ideszülettek - és köszönik, de itt jól megvannak!
Németh István
A Frőlich Robika a főrabi nagyon ügyesen saját maga gyárt fajelméletet >beveszi a József Attilát a sorba> de észbe kapva gyorsan kijelenti ő nem zsidó! Hát igen csak ember! ami nem minden zsidóra jellemző > ugye kézenfekvő eset; a hitler, de a merkelre is mondhatjuk, hogy a migránsaival tönkre tette EURÓPÁT! - nagyobb pusztítást végeztet velük mint a hitler csinálta egykoron! Kik találták ki a "munkatáborok" helyett a "koncentrációs" tábort > majd jött létre a holokauszt!? Ki is rendelte el a zsidók begyűjtését > végül az lett a hibás aki megszálltak lévén engedett a zsarolásnak?? (sutty véletlenül egy repülő is lepottyant??) Hogy van ez, nem jobb lenne hallgatni!?
Istenakinincsen
@Németh István: Pista, ez remek írás volt!Semmi káromkodás?Lassan többet káromkodok mint te!
Ez is érdekes:" Hát aztán, tudod a csigány ha nem fizetnek nem játszik tovább, egyszer-kétszer belehúz, de ha látja, hogy hiába nyekeregteti a vonyóját és nincs suska, bíz a tovább áll!! Aztán ha jobb sorsra tévedt csigány besuttyan az úri módiba és elmegy huzatni, bizony elvárja a bibastól, hogy jól muzsikáljon, különben nem fizet!"
Magyarul:2030-ig a cigány szedi a pénzt(innen-onnan is)...2030 után nettó befizető már nem akar lenni.
Németh István
@Istenakinincsen: Na figyelj csak > a képletes csigány, a magyar nép és nem az amit te sejteni kívánsz! A magyar nép sajnos nem szedi a pénzt innen-onnan, hanem az adózó polgárok befizetéseiből finanszírozza a muzsikusokat -érdemtelen muzsikusokat (Eu.)! Ugye > migráció, covid, újjá-építési támogatás ONE, ukrán menekültek, inkább migránsok, stb. de a belső hazaáruló szemeteket sem lehet kihagyni > ezek minima 30-40 % ban károsítják az országot! Mindennek ellenére vannak a rezsicsökkentéstől a KATA eseten át, és sok más szociális intézkedés, amely mind SAJÁT TERMÉS, tehát nem > innen-onnan szedi az ország a pízet >> megtermeli > aztán ha ellponák akkor nem lenne mibul adni a kedvező lehetőségeket ugye a focipályákat, a sport fejlesztést az egészségügyi beruházásokat, utakat, egyéb infrastruktúrát, beruházást, stb. MEGSÚGOM, ezekben emberek dolgoznak és az adót is megtermelve tesznek a nemzetért > a kormány koordinál! A 2030 messze van tervezni lehet is, kell is, azonban manapság néhány hónap elég ahhoz, hogy a világ felforduljon körülöttünk! Nézd csak az ukrán helyzetet, egy jó fél éve ki gondolta volna, hogy az usa aljas agressziójára ukrajna alapot ad az orosz föderációnak az önvédelmük és biztonságuk érdekében a katonai beavatkozásra. Ekkor derült ki, hogy a felbujtóknak fingjuk nem volt arról, hogy ukrajna nem szuverén állam, NINCS RATIFIKÁLVA! aztán stb. stb... Látjuk a megváltózott helyzetet! Ezért nem lehet 6 évre tervezni! MA mivel nagyon nem látni előre azt mondom nyugi, az aktív "várakozás" a lehetőségünk az aljas külhoni és a belső viszályok leküzdésére ami ellen keményen kell fellépni!
Istenakinincsen
@Németh István: Látom kezded érteni!Te írtad hogy "nem lehet hat évre tervezni",... de azért a terv már készen van és nem túl jól sikeredett!
A másik amit nem értesz:Covid-tól és háborútól függetlenül károsítja az ország népét a fideSS, sőt még ezekből is hasznot húztak!Te nem látod???Vedd már le a szemellenzőt!
Jaa és ott van még a rizsacsökkentési üzletág! Az energiaválságot jóval megelőzte ez a profi hazugság!
Sámannus
A fajok közötti keveredést a kecskebaszó agyadnak köszönheted csüngőhasúkám.
Sámannus
@KisTehen: Itt kizárólag a magyar miniszterelnők szólalt meg fajok keveredésével ,kapcsolatban ugye nincs ellenére az európai fajok keveredése, de a teve, vagy a víziló nem felel meg a gusztusának. Láthatóan a bölény és a szamár, kecske jobban dukál neki
CsipkeRózsa
@Málna: 7:19

Egyre gyakoribb a vegyes házasság, attól, hogy nem tudsz róla, így van.

Minden vallási szervezetnek vannak iskolái, a zsidóknak is, persze, nem faji, ahogy te írod, a zsidó iskolákba felvesznek más vallású diákokat is. Ezt is rosszul tudod.
CsipkeRózsa
@Németh István: 7:49

Eltévedtél, ő itthon van otthon. Itt született, itt élt eddig, és továbbra is.
Istenakinincsen
@KisTehen: ma, 12:05 Mit gondol erről vajon @Pegero: a büdösbogár:))
Málna
@CsipkeRózsa: Attól, hogy vannak vegyes házasságok, ez még nem kívánatos a részükről. Csak elfogadott. Az én barátnőm unokája zsidó iskolába jár, és mivel nem anyai, hanem apai ágon zsidó származású, már nagyon komoly protekció kellett a felvételéhez.
Németh István
@CsipkeRózsa: De nemkötelező itt élnie! Ha magyar akkor magyarul gondokozó zsidóként tisztán kell látnia azt, hogy semmi rasszista, vagy zsidóellenes megjegyzése, vagy utalása NEM volt a Viktornak! Különben az Ő családját is meg lehet tekinteni! Arabi ne akarjon szart keverni, gondolkozzon aztán ítélkezzen! És van ideje gondolkozni a tökvakarása közben > összebújhat a a hegedüs zsuzsa felettébb, félrehalló, gusztusos, büdös szőrnyellával!
CsipkeRózsa
@Németh István: Szerinted, a sok-sok tiltakozó csak zsidó lehet? Jól értelmezték a tiltakozók, csak a hozzád hasonlók próbálják félremagyarázni.
CsipkeRózsa
@Málna: Látod, a te közeli környezetedben is előfordul, de te nem fogadod el, inkább a zsidókra mondod, hogy ejnye-bejnye. A protekciót nem tudom, de mindegyik minőségi iskolába nehéz bejutni.
Málna
@CsipkeRózsa: Már miért ne fogadnám el? Nem azt mondtam, hogy nincs ilyen, hanem hogy pont a zsidók szeretik magukat elhatárolni másoktól. Ejnye-bejnyét sem kapnak tőlem, semmi bajom velük, csak pont nekik nem kellene ezért másokat megszólni.
CsipkeRózsa
@Málna: A zsidók inkább elfogadók a mások iránt, mint a nem zsidók. Ez mindig kiderül a cikkekből is, és a hozzászólásokból is.
Németh István
@CsipkeRózsa: Sokféle ember, emberi gondolkozásmód létezik! Ezek közös jellemzője a tájékozottság, az ismeretek a tudás, és ezek alkalmazásával a hallottak és az érzékeltek feldolgozása! A gond akkor van ha félművelt, féltájékozott személyek akarják megmagyarázni azt amit nem tudnak nem ismernek, nem is tudják értelmezni az eseményeket!, hallottakat.
Mint említettem volt a Viktori beszéd igencsak a jelenlegi helyzet nagyon bizonytalan és akár válságossá váló eshetőségére hívta fel a figyelmet! Jószerivel BELE KIÁLTOTTA A LÉGTÉRBE, hogy gondolkozni kell, és összefogni! Felvázolt egy nagyon is nem kívánatos helyzetképet!
Még, egy; kicsit megszoktuk, hogy mások gondolkoznak és tesznek helyettünk és akkor háborodunk fel, ha olyan váltózás jön amivel, amire nem számítottunk >> ez lehet akár a mikró, vagy makró környezetünkben! Ezeket éljük át mostanság kicsit sűrűbb események útján, amelyek bizony igen alkalmasak megzavarni az eddigi viszonylagos nyugalmunkat! Ennek következtében az éppen regnáló kormány ellen fordulnak azok akik képtelenek a gondolkozásra! Pedig abszolút helyzet és adottságokbélí ismeretei okán pont a legjobb taktikát választja veszélyek elhárítására! Ezt éljük át a napjainkban és ebbe kíván az aljas balliberális ellenséges belső ellenség a Brüsszellel a magyarság ellen összefogni >> no ez a hazaárulás!
Málna
@CsipkeRózsa: Én nem vagyok ebben olyan biztos...
Istenakinincsen
@Németh István: ma, 18:57 Pista! Valamit megint elnéztél.
"Hegedüs zsuzsa felettébb, félrehalló, gusztusos, büdös szőrnyella" összebújt Viktorkával!
Már meg is dícsérte!:))...mert megérdemli.Az osztákiában elkövetett beszédet más írta, mint a tusványosit?
Fejből ez nem tud beszélni, mint ahogy mások teszik?...Ez alapvető elvárás lenne egy őszinte politikustól nem gondolod?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.