A külügyminiszter folyamatosan tárgyal a külföldről beszerezhető gázellátási lehetőségekről, de továbbra is az orosz piac a fő ellátónk. 

Szijjártó implicite kimondta: az oroszok kezében vagyunk

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

“Tegnapelőtt azt mondtam, hogy az előző naphoz képest is bizakodóbb vagyok, most ezt hatványozottan el tudom önnek mondani. Látom a kereskedelmi és politikai tárgyalások állását is. Olyan megállapodásokat fogunk tudni kötni, melyek biztosítják az ország ellátását, és úgy látom, tudjuk teljesíteni a kormány által a 700 millió köbméter megvásárlására természetesen,”

mondta Szijjártó Péter pénteki sajtótájékoztatóján. A külügyminiszter egy hete járt Moszkvában, hogy a gázbeszerzésről tárgyaljon Szergej Lavrovval. Arra a felvetésre, hogy az orosz gáz ára jelentősen nőhet a közeljövőben, Szijjártó úgy reagált, hogy

“ma annyi az ár, amennyit az eladó mond, és a vevő vagy megveszi, vagy nem veszi meg. Vagy hajlandó biztosítani az adott árszinten az energiaellátását, vagy inkább lemond róla, és akkor azt mondja, kevesebb meleg vizet használjunk, kevesebbet fűtsenek az emberek, majd azt mondja a rendkívül tehetséges európai bizottsági alelnök, hogy inkább szellőztessük ki a ruhát és ne mossuk ki.

Hozzátette:

"Meg fogjuk venni a földgázt. Ennek a pénzügyi konstrukcióját a kormány számunkra biztosította. Innentől kezdve a vásárlás, az már kereskedelmi megállapodás kérdése lesz." 

Forrás: 444.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Elég lélegeztető szagú ez a gázbiznisz is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sgl
vagyis explicite bevallotta: HAZAÁRULÓ GAZEMBEREK!
Rockxy
szoval egy icipicit a ruszkik diktálnak nékünk.
de nemcsak nekünk.
www.bitchute.com/video/FZQEWxj3otLY/
justhpeter
Szíjjárt bejelentette a kormány teljes kapitulációját.
jesz
emberek! Az oroszok lehúzták a sliccükön a zipzárt, és élővették nagy borzalmat...
...lehet csókolgatni...
lampa laz
Elég lélegeztető szagú ez a gázbiznisz is.
Maccska
@lampa laz: akkor szippants belőle.
Eladott Ország
Öszefoglalom: Varga Mihály közölte, bármennyiért vehetnek gázt. Bármennyiért tuti. De az jó sok. Varga Mihály nem szép ember, de gavallér! Ez nem meríti ki a hazaárulás fogalmát?! Birkák földjén ez 20%-os népszerűség növekedés... Megvédjük Belgrádot Brüsszeltől.
uploads.disquscdn.com/images/8c23c811ceb4392c93a87512136b9e47b867b1717e775fdfa65178db96f3d9e9.jpg?w=800&h=144
- Te Viktor, tudnál adni egy kis gázt? - Persze! - De marad nektek elég? - Pont leszarom! Viktornak ingyen fűtést tudok felajánlani, máglya alakjában. Volna rá igény. Eladtunk újabb 500 millió köbméter gázt Szerbiának az energia-veszélyhelyzet kellős közepén. HAZAÁRULÁS!
Köszönnyük Viktor! Hogy a hátadon éljen anyád vadházasságban a Nemzeti Ménesbirtok fedező csődörével! Európai gáztározók 2022 április eleji töltöttségi szintje...
uploads.disquscdn.com/images/f5b9af4f47d761f49572cccd8e982b193858b226d0f4bcf5b01d0db4a893a2e6.png?w=800&h=624
A bal oldali mutatja, hogy az éves fogyasztás hány százalékára elég a mostani töltés, nálunk 13 %, a jobb oldali, pedig a kapacitás terrawattórában. Gáz van, babám.
uploads.disquscdn.com/images/42c8948806b1ae939eed0bdb5e95dbd400090fc80f2a1da3f38455d3368e6260.png?w=800&h=583
csak úgy....
nem értem,hogy a hülye fidesz magyar mitöl boldog ha naponta baxarintják át a buta fejét a kedvencei? :)
Macskaszem
Gyanús, hogy gáz talán még lenne is, ha már állandóan putyin seggében lefetyelnek, de pénz nuku.
Peller Anikó
@Macskaszem: Nem baj, biztos van még valahol egy két zsákfalu ahol nincs még stadion.
Néro2
Papagáj Pitike te mindenképp. Főnid meg a seggébe Putyinjának.
namihami
Akkor azt, hogy mihez képest 30%-ért adják az oroszok (az összeg mértéke elhangzott a Mi Petink ajkairól), az kizárólag attól függ, hogy a Viktor mennyire gyengéd a Putyulival?
lampa laz
@Maccska: szívni fogod te is mint a torkosborz.
Apfelbaum
Max.a felcsúti szélhámos van Putyin kezében mivel olyan anyaga van orsósról ami miatt kb..5 perc alatt megsemmisülne... egyébként ez megvan Simicska bácsinak is,ezért nem bántják
Jozefina
Ezt eddig is tudtuk és érezzük!!!?? Az orosz medve ölelőse felér egy mérges kígyóéval!!??
magyar1
Azt mondták hosszú távú szerződésünk van az oroszokkal - nem? Akkor meg mit emelgetnek az áron?
Ami a szerződésben le van írva az szokott lenni a mérvadó.
Egyébként meg az oroszoktól függünk amióta csak gázzal fűtünk és autóval közlekedünk a kőolajból.
csipetke
Végülis, onnan kapta a kitüntetését, hova nyaljon ezerrel, ha nem a ruszkiknak? A gazdája 4 éve megígérte, hogy függetlenedünk az orosz energiahordozóktól. Tisztán látszik,hogy mennyire igyekezett ezen.Az unió irgalmatlan-sok pénzt adott a házak-lakások korszerűsítésére,ami nyilván a hőszigetelést, napelemrendszereket jelentette volna, de ebből édeskevés jutott arra,amire adták. "Átcsoportosítoták",és lett belőle stadion, meg különböző felesleges látványberuházás.
Amikor MZP mondta azt,hogy így is lehetne rezsit csökkenteni,épp csak nem kövezték meg. És most ahelyett,hogy távolodnánk a ruszkiktól, egyre inkább fúggünk tőlük, viktor putyinovics jóvoltából.
Németh István
@Jozefina: @Apfelbaum: @lampa laz: @namihami: @csak úgy...: @Néro2: Hanem teszik az intézkedés sor, az hogy a kormány eredményesen törekszik a megoldásra, a mindenki biztonságára
Akkor egy dolog van > húzzatok el a náthás picsába! ÉS ne akadályozzátok, nehezítsétek azt a nemzetérdekű kemény munkát amelyet >hogy tudjátok>> a migrantyúk, a covid járvány, a jelenlegi háborús helyzet az inflációi begyűrűzése, a migráció fokozódása az Eu. moslék sok milliárdos tartozása, az újabb járványveszély ellenére a KORMÁNY HŐSIESEN MEGTESZ!
VAGY HÜLYE SZAROK megtudtok jelölni nevezni valakit is aki ezt a feladatot jobban tudná megoldani?? mondjuk a rezsi az ársapka, a 13 . havi nyugdíj, az adó és kamat kedvezmények eltörlésével kizárná az infláció belopakodást ??? Barom állatok egy valakit jelöljetek meg, seggfej királyok nektek kell a nyaktiló mielőbbi alkalmazása moslék zavaró a nemzetvezetését gátló mocskok!
csipetke
@magyar1: 08:45 Putyin ugyanúgy [email protected] a szerződéseket,ígéreteket,mint orbán. Az ukránoknak is mgígérték,hogy nem lőnek civil célpontokat, ehhez képest csak ilyeneket bombáznak. Orbán ígéreteit meg ismerjük,tele van velük a padlás, mert igen keveset tartott be eddig
ómió
Előnyünk, viszont, hogy ezt a "művelt Nyugat" önmagáról még mindig nem ismerte fel!
orsos vendel
orosz fax szoksz ??? szemet szopo peti...
magyar1
Az eu vezetői egész Európát feláldozzák az ukrán-amerikai sikerért.
Csizmás Kond
Nademost uraim hogy is kezdődött az egész ?...ki, vagy kik és hol kezdték macerálni az olaj meg a gáz árát ?...ja és miért is ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.