Kertész János szerint Orbánnak haladéktalanul vissza kell vonnia szavait, és Hegedüs Zsuzsával ellentétben az MTA tudósa azt mondja, hogy a kormányfő Bécsben sem „korrigált” ezen. Az MTA petícióját mára már 102 akadémikus írta alá, és a nyílt aláírók száma már 2600 fő.

Keményen nekiment Orbánnak az MTA tudósa a tusványosi fajelméletes beszéde miatt, őt a bécsi korrigálás sem hatotta meg: "A leghelyesebb az lenne, ha lemondana"

Kertész János, az MTA rendes tagja, miután átvette a Széchenyi-díjat Áder János köztársasági elnöktől  a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Parlament kupolacsarnokában 2014. március 14-én. Az államfő mellett Orbán Viktor miniszterelnök (és Kövér László, az Országgyűlés elnöke. MTI Fotó: Kovács Attila

A leghelyesebb lépés az lenne, ha lemondana, de nem számítok erre természetesen, de az lenne a minimum, hogy ne egy elfogadhatatlan szöveggel próbáljon magyarázni, hanem vonja vissza és kérjen elnézést, de nem azoktól, akik megbántva érzik magukat, hanem az egész néptől

- fogalmazott Kertész János, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja a Spirit Fm Aktuál című reggeli műsorában.

A Széchenyi-díjas magyar fizikus elmondta, már 102 tudós írta alá petíciójukat, melyet a miniszterelnök tusványosi beszéde után indítottak. Szerintük Orbán Viktornak minimum bocsánatot kellene kérni az egész magyar néptől.

Semmiképpen nem tudom bocsánatkérésnek tekinteni Orbán Viktor bécsi szavait, én azt gondolom, ez további kavarás és félrevezetés

- mondta Kertész János.

Ezeknek a szavaknak jelentése van, és a magyar miniszterelnök nagyon jól tud magyarul és pontosan tudja, hogy mit jelent az, hogy kevert faj, és azt is pontosan tudnia kell, hogy milyen asszociációkat és emlékeket ébreszt egy ilyen kifejezés

- nyilatkozta. Az egyetemi tanár szerint a beszéd után az akadémikusok úgy érezték, nem lehet szó nélkül hagyni egy ilyen botrányos kijelentést, azt akarták elérni a petícióval, hogy nyoma maradjon, hogy vannak józanul gondolkodó emberek, akadémikusok, akik szóvá teszik, hogy ez megengedhetetlen, másrészt utat akarnak mutatni azoknak, akik úgy gondolják, hogy tenni kellene valamit a közbeszéd minőségének javítása érdekében.

Az akadémikus szerint Orbán Viktornak az volt a célja, hogy manipulálja a közvéleményt, és elterelje a figyelmet a súlyos válságról, amelyben jelenleg az ország van, szerinte bedobni egy ilyen botrányt okozó kijelentést, egyértelműen "kalkulált" dolog.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Miért mondjon le! Igaza van! A magyar az magyarral a cigány az cigánnyal a négger az néggerrel ázsiai az ázsiaival közösüljön és úgy normális, ha mindenki a saját fajtájával közösködik él együtt és úgy alapít családot.Azért van elkorcsosulva a világ mert mindenki keveredik mindenkivel és tudjuk, hogy a korcs kutya sem ér sokat, de a fajta tiszta az igen ...
dr. prédikátor
EZ A TETVES MOCSOK CIGÁNY LÓKUPEC AHHOZ IS GYÁVA HOGY LEMONDJON!!! jobban fosik ez annál mert tudja hogy akkor neki vége!!! GERINCTELEN BECSTELEN FÉREG!!!
drrotf
Aki azt mondja ,hogy Orbán Bécsben bocsánatot kért, az nem ért magyarul.Csak annyit mondott hogy néha félreérthetően beszél, de azt nem mondta, hogy a tusványosi beszédnek a fajok keveredésével kapcsolatos álláspontja is ilyen volt. Így csak annyit mondhatunk bizton, hogy van egy néha félreérthetően beszélő miniszterelnökünk!A félrebeszélésről meg annyit, hogy aki egy írást olvas fel és ez érthető félre, ez nem félrebeszélés, hanem félre gondolkodás ami legalább annyira súlyos eset mint a félrebeszélés, mert aki leírja a gondolatait, az megfontolja, hogy mit ír le, és az már nem félrebeszélés , hanem téves gondolkodás, téves eszmék közlése, ami egy egészen más kategória!Minden esetre orvosi vizsgálatot igényel, és minimum lemondást, mert az emberek "néha" félreértik amit mondok, illetve nem tudom magam kifejezni úgy, hogy az emberek azt ne értsék félre, és ezt egy miniszterelnök nem engedheti meg magának .Gondolhatná ezt is a mi nagyon is érthető Orbánunk!
lampa laz
Előbb fölkeveri a szart, aztán elhúzott a pcsába nyaralni, gondolja mire visszajön lecseng az ügy. Rohadt 1 féreg ez, de a hülyék így szeretik.
CsipkeRózsa
@rokker33: 16:00

dr. Czeizel Endre professzor mintha nem ezt mondta volna. Lehet, ő jobban tudta?
lampa laz
@drrotf: Előre megfontolt szándékkal, papírból felolvasva nyomta ezerrel olyan tudatosan ezt a szöveget, h még véletlenül se értse félre senki. Ezekután kussoljon az összes agyatlan, orbánnal együtt, mert ez is bizonyíték arra, h mindent lop.

"Az ultrakonzervatít Raspail például azt írta, hogy „Fajkeveredés, keverék, kevert fajú Franciaország… Ez az innovatív történelmi-szemantikai szemfényvesztés megtette a hatását”. Orbán pedig úgy fogalmazott Tusványoson: „Az internacionalista baloldalnak van egy csele, egy ideológiai cselvetése: az az állítás, az az állításuk, hogy Európában eleve kevert fajú népek élnek. Ez egy történelmi és szemantikai szemfényvesztés”.

Raspail használja a „Semmi más, csak Európa”-kifejezést is, valamint Franciaország népessége kapcsán egy „gallo-román mártásról” beszél,"
amortizáltok
hát a nyugati demokráciákban IGEN de ez árnyéka sem annak, voltunk liberális , illiberális meg orbán fantáziái csak a demokrácia azért talán- Makó Jeruzsálem összefüggés. Csak kilopták a sajtót az eus pénzt a tv orbáné mind ahány lölöé az ország 70? % a maradt a pénztelenség a 7-800 ezer elvándorló és meg y az is aki teheti mert itt már a Himnusz sem a régi főleg ha felnézünk az égreNapi betegszállitás 16,000 FT holnaptól, lassan dollárba euróba kérik majd azt is és AKINEK NEM tellik rá biza az kórházba sem jut el , mig az elvtárs---URAMÉKNAK elit áll a szolgálatukra egy telefon és máris minden technika a legmagasabb szinten ugye viktor???
fergeteg
Kapja be, ez szavakat kiforgató senkiházi bolsibérenc.
Németh István
Az Orbán Viktor egy polihisztor, azon túl, hogy valóságképet festett fel, valójában elénk is tárta azt amit tennünk kell, mi több ha nem teszünk, nem fogunk össze mi itt EURÓPÁBAN -és marad ez a moslék Eu vezetés EURÓPA elbúcsúzhat önmagától!! Ezt nem merik beismerni a sok hülye beszari rövidlátó és valójában az önmagukat és a jövőt leszaró elmebetegek! Csak tekintsetek a szomszéd elcsatolt országrészünkre petícióznak az államfő menesztése ügyében!! Miért??? ha gondolkoztok rájöttök! @lampa laz: @CsipkeRózsa: @sgl: @lampa laz:mega hasonlók pont olyanok vagytok mint egy szaros segg büdös is, ronda is-szóval használhatatlan!
Clavigo
@Németh István: Te egy marha vagy Piffta...a félkegyelmű bugris Főnököddel együtt..
Néro2
Keményen ? Szívlapáttal ? Neeem ? Akkor minek ez a sértés sertés másból nem ért.
lampa laz
@Németh István: nézz minden nap tükörbe és látni fogod ezt az "egy szaros segg büdös is, ronda is-szóval használhatatlan" idióta faszt.
gina
Ugyan OV az anyját is eladná az ördögnek a hatalomért, aljas szemét patkány
NKF
Balos faszok,meddig rúgóztok még ezen a kevert faj kifejezésen?
ómió
Hát, nem véletlen nevezik bolsifertőnek az Akadémiát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.