Több helyről is arról számoltak be, hogy az MVM feltöltőkártyás villanyórái piaci áron számolnak augusztus elseje óta – írta meg a 24.hu.

Pont a legszegényebbeknek mérik piaci áron az áramot augusztus elseje óta

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ezzel pont a legszegényebb embereknek mérik a legdrágábban az áramot, azoknak, akik semmiképpen nem akarnak többet fogyasztani egy meghatározott mennyiségnél, nehogy hátralékuk legyen.

Egy albérletben lakó MVM-es olvasó azt írta még kedden, hogy csak piaci áron kínálja fel az előrefizetős mérő az áramot, amikor online próbálja azt feltölteni.

Általában 20 ezer forintért vásárol áramot egyszerre. Elküldte legutóbbi, májusi bizonylatát, amin látszik, hogy akkor még 19 977 forintért kapott 522 kWh áramot, azaz 38,27 forintot fizetett egy kilowattóráért.

Augusztus 2-án próbált újra vásárolni 20 ezer forintért, ám akkor meglepetésére a rendszer azt írta ki, hogy 19 895 forintért csak 284 kWh-t kaphat, vagyis 70 forintos áron számolt a gép, ami egyenlő az augusztustól érvényes lakossági piaci árral.

A fogyasztó először azt gondolta, biztos tévedés történt. Megnézte 2000 forintra is, hogy mennyi áramot kaphat – 27 kWh jött ki, 1878 forintért, vagyis szintén 70 forintos egységár. Végül ennyi áramot vásárolt, és meg is kapta róla a visszaigazoló emailt.

Forrás: 24.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@Németh István: Ha elolvastad volna a cikket, akkor nem írnál ilyen hülyeséget. Ott van, hogy amiért eddig 38 forintot fizetett, azért most 70-et fizet. Előre nem egy hónapra, hanem hosszabb időre akarta feltölteni a kártyáját, ahogy eddig, egyébként szó nincs a cikkben arról, hogy egy hónapban mennyit fogyaszt. De az benne van, hogy 2000 forintért is annyi áramot kap, amennyinek az ára 70 ft, mint 20000 ft-ért, vagyis minden kwh áram a duplájába kerül mostantól. Átlagfogyasztástól, bármitől függetlenül.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Olyan vezetőt kapunk amit megérdemlünk?A 12 év ezt támassza alá!Kell a jó:nem!Kell a tömeggyilkos tolvaj hazaát kiáruló:IGEN!Hát akkor az utolsó zárja le a villanyt,ha lesz még !
Néro2
Majd a Reszimszilárd megmagyarázza miután betörőlt két adag pacalt. Hazudik valamit oszt ' jónapot. Elég az minden birkájának.
Egyébként meg ezt is ebaxtátok fitymák de ugye azért kormányozni tudtok ? Savazóitok szerint igen.
További sok Sikert !
Németh István
Na most a feltöltő kártyások a nemfizetősök. Ha azt számolnak amit, azt jól teszik! AZ ÁTLAGFOGYASZTÁS gyakorlatilag minden lakóssági mérőhelyhez biztosítva van! Miről beszéltek!? nyilván az elfogyasztott mennyiség alakossági átlag felett van! Ha pedig felette van akkor fizetni kell!
MIÉRT KELL TÉVES HÍREKET TERJESZTENI!? MIKOR ÉBRED FEL A KORMÁNY, HOGY MINDAZOKAT AKIK A SAJÁTOS CSÚSZTATÁSAIKKAL HANGULATOT RONTANAK MEGBÜNTESSE !?
nemkati
@Németh István: Ha elolvastad volna a cikket, akkor nem írnál ilyen hülyeséget. Ott van, hogy amiért eddig 38 forintot fizetett, azért most 70-et fizet. Előre nem egy hónapra, hanem hosszabb időre akarta feltölteni a kártyáját, ahogy eddig, egyébként szó nincs a cikkben arról, hogy egy hónapban mennyit fogyaszt. De az benne van, hogy 2000 forintért is annyi áramot kap, amennyinek az ára 70 ft, mint 20000 ft-ért, vagyis minden kwh áram a duplájába kerül mostantól. Átlagfogyasztástól, bármitől függetlenül.
Eladott Ország
@Németh István: ma, 18:55 ☻ Diszlexiás fideszes f*szfej! "Csak piaci áron kínálja fel az előrefizetős mérő az áramot, amikor online próbálja azt feltölteni." Erről van szó te ökör! Egyébként az átlagfogyasztási értéknek köze sincs az átlagfogyasztáshoz, mert az tartalmazza a garázsok , zártkerti-külterületi és üdülő épületeket is, ugyanez vonatkozik az átlag gázfogyasztásra is. A maffiaállamnak egy célja volt, megkopasztani a lakosságot! Be kellett hozni a választás előtti pénzszórást , pénzcunamit ( cca. 2 ezer milliárd forintot), továbbá az EU a gecitől és bűnbandájától elzárta pénzcsapot jogosan! A geci és bűnbandája megélhetési vállságot idézett elő, ezért takarodnia kell, és bíróság előtt számot kell adnia az ellopott ezermiliárdokról! Bötrtönben rohadtok meg a qrva anyátokat!
relleporp
@Németh István: Nemcsak hogy rosszindulatú görény patkány vagy, hanem még egy segghülye is, aki egy mondatot nem képes értelmezni. Jobb lenne, ha eltűnnél innen egy életre, hogy rohadnál meg.
Macskaszem
Ők a legelszántabb fidesz szavazók, hát örüljenek, hogy nem Gyurcsány emelte meg az áram árát. Dőljenek hátra és élvezzék.
magyar1
Ez tényleg kisfogyasztó, másustól auguszt 2-ig tartott neki 20 ezer ft-os áramfelhasználás, hogy a curva anyjukba számoltak ki neki dupla árat?
amortizáltok
de vigasztalás ám hogy akik rászavaztak azok itt és mostantól egyék meg amit igértek nekik füt fát jólétet stb na akkor most szavaztok e még rá 2030 ig akarna maradni NOS???
percsi
Ez az áremelkedés már előre meg lett tervezve, semmi köze a háborúhoz!
Az ELMŰ Zrt (Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal) tavaly augusztus 31-n megszűnt és át lett adva az MVM-nek, ami szintén állami vállalat ugyan, új vezetőséggel.
2021. október 1-i hatállyal Dr. Czepek Gábort nevezte ki az MVM Csoport élére.
Czepek 2010-től kezdve a kormányban töltött be különféle pozíciókat.
2018 vége óta a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója, illetve a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő igazgatóságának elnöke.
Micsoda véletlen! Ahol a kormány emberei megjelennek, ott minden többszörösére emelkedik!
Az áram és a gáz az, amin nagyot tudnak kaszálni, mert ugye az emberek kénytelenek kifizetni, bármenyibe kerül!
A haldokló nyugat példát vehetne tőlük, de nem teszik, mert ott demokrácia van!
percsi
@KisTehen: Végre megjött az eszed, valami hasznosat is fogsz csinálni.
Siralmas lesz a tél, taknyosak leszünk, a színes papírzsepi legalább feldobja a szűrke, náthás napjainkat. Szjózsit is (nak is) beveszed?
Málna
@nemkati: Nem kerül a duplájába. Csak el kell olvasni a cikket és meg kellene várni az áramszolgáltató válaszát.
nemkati
@Málna: Teszek rá hogy milyen baromságokat írsz, nem érdekel.
Málna
@nemkati: Semmilyen baromságot nem írtam. Olvasd el az eredeti cikket és megvilágosodsz. Ígérem.:-)
Málna
@Dr. Proktor: Nem kapja dupla áron. Menthetetlenek vagytok...
Málna
@Dr. Proktor: "Frissítünk!
Cikkünk megjelenése után kaptunk választ a Technológiai és Ipari Minisztériumtól. Azt írták, augusztus 1-jétől előre fizetős villamos energia esetén a két vásárlás között eltelt napok alapján érvényesül a kedvezmény. Vagyis az éves kedvezményt elosztva, minden napra jut egy bizonyos mennyiségű kedvezményes áram, amelyet fel kell szorozni a két vásárlás között eltelt napok számával. Az így kapott kedvezményes mennyiséget meghaladó fogyasztás felett a többi fogyasztási formához hasonlóan lakossági piaci árat kell fizetni az adott időszakban – írta a minisztérium."

Gyorsan keressetek valami mást, amin háboroghattok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.