Az új rezsiszabályokkal minden magyar családot, minden magyar nyugdíjast véd a rezsicsökkentés az átlagfogyasztásig, az augusztustól életbe lépő rezsiszabályok részleteit a lakossági rezsiszámlák is tartalmazni fogják – közölték a kormány honlapján pénteken.

Üzengetésbe kezd a magyar kormány a rezsiszámlákon keresztül
Fotó: Pixabay

Az elhúzódó háború és a brüsszeli szankciók miatt egész Európában drasztikusan emelkednek az energiaárak és energiaválság alakult ki. Az áram ára több mint ötszörösére, a gáz ára több mint hatszorosára emelkedett egy év alatt, és az emelkedés folytatódik – írták a kormany.hu oldalon.

Kiemelték: a kormány célja ebben a helyzetben is, hogy megvédje a lakossági rezsicsökkentést.

Az augusztusban kibocsátott lakossági gáz- és áramszámlákon feltüntetik, hogy a kormány az átlagfogyasztásig rezsicsökkentett díj alkalmazását írta elő. A számlák tartalmazni fogják továbbá, hogy a rezsicsökkentett díj nélkül mekkora lett volna a fizetési kötelezettség az elszámolt időszakban, és azt, hogy a rezsicsökkentésnek köszönhetően mennyit takarított meg a lakossági fogyasztó – közölték.

Mint írták, minden család kap rezsicsökkentett gázt és áramot.

Európában egyedül Magyarországon van rezsicsökkentés, aminek köszönhetően egy átlagos fogyasztású, magyar család ezután is a valós piaci ár hetedéért kapja meg az áramot, és a valós piaci ár tizedéért a gázt.

A rezsicsökkentés fenntartásának köszönhetően egy átlagfogyasztású család ezután is havi 181 ezer forintot, éves szinten 2 millió 175 ezer forintot spórol meg – olvasható a kormany.hu oldalon.

Forrás: MTI

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m73
Milyen rezsi csökkentés te barom? Adjatok eu-s bért és akkor nem kell ez a rizsa duma!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m73
Milyen rezsi csökkentés te barom? Adjatok eu-s bért és akkor nem kell ez a rizsa duma!
KisTehen
@m73: szólj a dobrevednek

valamiért ezt nem erőlteti
gina
@KisTehen: Te nem tehén vagy hanem egy agyalágyult elmebeteg mint OV cigányod,,,
vacsi
Nagyon helyes! Mindenki tudja, hogy különben mennyit fizetne - és mennyit spórolhat... Mi ebben a rossz?!
kereső
@KisTehen: Ne "dobrevezz", te naggymarha! Orbánozz- mert 13. éve ő van hatalmon, neki állt volna módjában. De fontosabb volt a 6000 milliárd ellopása- a "nemzethy tőkésosztály" megteremtése, mint egy élhető ország megteremtése. Ennyit tudtok- ennyire vagytok képesek- Gyurcsány, Dobrev...jó lenne már leszokni erről. Úgy viselkedtek, és úgy kommunikáltok, mintha ti lennétek ellenzékben- és mindazt a galádságot amit orbán és az állampárt elkövetett, azt gyurcsány tette volna. Megteremtettek egy elhajlitott, hazug valóságot- de ettől még az igazság , igazság marad, nem változik- orbán egy útszéli lótolvaj mentalitású , fasiszta maffiavezér, ő a magyar don.
Shikari
Teljesen korrekt. Váromu a tájékoztatót.
ágimami
"A rezsicsökkentés fenntartásának köszönhetően egy átlagfogyasztású család ezután is havi 181 ezer forintot, éves szinten 2 millió 175 ezer forintot spórol meg – olvasható a kormany.hu oldalon."

Van aki ezt el is hiszi???
Én ugyan "átlagfogyasztó" vagyok, de ekkorát biztos hogy nem fogok spórolni!!

Már előre sajnálom azokat a családokat, akik megkapják az első emelt-összegű számlájukat, hogy fogják kifizetni, mert ilyen rövid idő alatt képtelenség valami hatékony átállásra - főleg hogy az emberek nagy részének nincs is pénze, hogy ezt meglépje.-
kereső
Ezt tudja ez a kormány és állampártja- propaganda kormányzás helyett. Meg fakivágás- erdők letarolása , a rablógazdálkodás rászabaditása erdeinkre, természetvédelmi területekre- az élő természeti környezet elpusztitása. A természetvédelmi területek földjeinek eladása mészáros, csányi...részére. Mindentől megfosztani az országot- mert az egész országot magántulajdonának tekinti orbán- osztogat és fosztogat a tolvaja.
Eladott Ország
Az igazság az, hogy a rezsicsökkentés nem több egy egyszerű átverésnél, amit a magyarok többsége elhisz, még az őszi fizetésig.
sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_lossy,ret_img,w_940,h_788/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2022/05/szili.jpg
Horizont
181 ezret fogunk havonta spórolni? Ezt tényleg beveszi bárki is? Európában egyedül? Európában sok helyen sokféle segítséget kapnak és a fizetésükből kitudják fizetni. Ha nálunk normális nyugdíjak és normális fizetések lennének mindenkinek akkor nem kéne ez a rezsicsökkentéses duma. Azt mondták Paks olcsón adja az áramot és el tudja látni az országot. Aztán mégse. Azt mondták semmi izgalom lesz üzemanyag. Aztán mégse. Hazudnak állandóan.
Jelezték hogy a határ mentén viszik az étolajat mint a cukrot. Mikor lépnek majd...hej ráérünk arra még. Kormányülésen senki nem dobta be a vezérének a témát?
Horizont
@kereső: Azért ez a tarvágásos engedélyezés még természetvédelmi területen is drámai és tragédia. Hol az ellenzék? Tényleg hol vannak? (a kérdés költői)
Innen a 6. emeletről az egész Mátrát látom gyönyörködök is nap mint nap. Lehet, hogy mire kinézek legközelebb már csak csupasz hegyeket fogok látni? :(
vacsi
@ágimami: Nem értetted meg: arról van szó, hogy ha nem lenne a rezsicsökkentés, mennyit fizetnél a jelenlegi fogyasztásod után. Ehhez képest fizetsz kevesebbet, azaz havi 144 m3 gázt és 210 kW áramot kapsz olcsóbban (sőt, ha van éjszakai áramod, arra is kapsz 210kW-ra kedvezményt). Így jön ki max. 181 ezer Ft egy átlagcsaládnak, aki ennyit, vagy többet fogyaszt. Aki viszont ennél kevesebbet, ennek megfelelően kevesebb kedvezményt is kap - azaz a teljes fogyasztását kedezményes áron kapja - és ez óriási segítség!
ágimami
@vacsi: Szerintem megértettem, de nagyon soknak tartom az itt leírt összeget, amit megspórol egy "átlagos" fogyasztó. Én szerencsére oda tartozom.

Eddig is volt "rezsicsökkentés" évek óta, ami minden számla mellett szerepelt, na az sem igaz!!
sgl
Mindent elmond a geczi köcsög gazemberről, hogy míg a világon mindenütt a demokratikus országokban a vezetők nem emelnek, sőt csökkentik jövedelmüket szolidaritásból addig ez a rohadék meg több mint 30%-al emeli saját és kormányának - többszáz ember,- tagjainak a fizetését.
Eleve duplába kerülnek mint a szocik dőzsi kormánya és még rátesznek.
Ilyen undorító gazember állami vezető nem volt a magyar történelemben.
117
"A goebbelsi propaganda mintájára zajlik ez (is), nem csoda, hogy működik."
kulabombaafityiszre
@KisTehen: tegnap, 23:20
Jó nagy faszszopó fidernyák vagy az idióták közül,bár nálatok mindenki hülye.
www.youtube.com/watch?v=_axvIddxc6Y
vacsi
@ágimami: Én minden számlát vagy 10 éve tételesen leelenőrzök, mindennek utánaszámolok, így kiszámoltam mindig azt is, hogy a rezsicsökkentés nélkül mennyit fizettem volna, és összehasonlítottam a számlán szereplő adattal - mindig stimmelt.
kereső
@vacsi: Nem kellett azt számolni- ott volt gehéren(sárgán)-feketén, hogy mennyit "spóroltál". Mit számolgattál mondjad?
kereső
@Horizont: Én azt kérdezem, hol van Sólyom László és a "Védegylet"? schifferrel az élen??? Most nincs semmi elementáris erejú felháborodás, nincs kinyilatkoztatás- erkölcs ügyben. Nincs. Mind hallgatnak - gerinctelen, elitista , eltartott kisújjú"értelmiség".
Horizont
@vacsi: Azért ez a 181 ezer spórolás havonta(!!!) nem gondold kicsit sok?
Ezt csak az ilyen vakhívők veszik be mint te is.
Maradjunk az átlagfogyasztás maximumánál.
A villany 7569 ft. havonta. Üzleti áron ugyanez 14 721 ft. lenne.
A gáz 14697 ft. havonta. Üzleti áron ugyanez 107 560 ft. lenne.
Ez együtt is 122 ezer ft. Arról nem beszélve, hogy egyiknek az ára sem a tényleges vételi ár, hanem amit a kormány kiad. A gáz Európában nálunk a legmagasabb. Vajon miért, ha ötödáron adja Putyin. Ilyeneken szoktál gondolkozni?
Horizont
@kereső: Senki sehol nincs csak orbán mindenhol :(
És nyaloncai, csicskái, lakájai, cselédjei, kiszolgálói, ingyenélői, rokonai, haverjai, seggnyalói.
vacsi
@Horizont: Én is utánaszámoltam, és arra jutottam, hogy ők nem a "lakossági piaci árral" számoltak, ami áramnál 70,1 Ft/kW, gáznál pedig 747 Ft/m3, hanem az un. "versenypiaci árral", ami jóval több: áram esetében 268,9 Ft/kW, gáz esetében pedig 1020 Ft/m3. Az átlagfogyasztásra így jött ki nekik 181 000.-Ft
Tökéletesen igazad van, ez jókora csúsztatás...
ómió
Hátha abból majd a bolsija is felfogja!? Hiú ábránd!
justhpeter
@Maccska: Remélem fizetni ti fogtok. Ki az életével, ki a szabadságával.
Horizont
@vacsi: az a baj, hogy ez a piaci ár egyik sem valós hanem amit ők megadnak. Ahogy nekik jó. Nem a tényleges. Sajnos. De nem mutatnak be semmit. Ezért nem is hiszek nekik soha.
Horizont
@ómió: Hagyd már ezt a bolsizást annyira szánalmas vagy meg is nem normális. Ki itt ma Magyarországon a bolsi? Gondolkozz már. És ne égesd már magad. Nagyon uncsi vagy.
Toller Béla
@ómió: Mit verklizel itt állandóan ? Szerencsétlen, menj odébb már egy kicsit, ott van neked a shikari, azt ba-.gasd ...
balos
@Toller Béla: Most éppen a kis-tehén fekszik rajta!Ha-ránt!
ómió
@Horizont: Azt se tudod, ki itt a bolsi!? Segítek! Az, aki az egykor volt Szovjetunió helyett ma Európai Egyesült Államok néven újat akar létrehozni! Az, aki "jeles alkalmaikkor" ma ugyanúgy a "szent bolsi zsoltár" Internacionáléjukat énekli, ahogy még 40 éve is! Az, akinek - témától függetlenül - a nyalnivaló hátsó az egykor volt moszkvai helyett ma brüsszeli! Az, aki hatalomban ma ugyanúgy fosztogatja a "népet", ahogy anno a rákosista padláslesöprők! Folytassam még!? Ja! És persze a csáposaik, úgy tűnik, veled együtt! Neked gondolkoznod se kéne, elég lenne ezt megérteni, még, ha "uncsi" meg "égő" is! Fogadok, nem fog sikerülnöd!
ómió
@Toller Béla: Így megvisel téged Toller efftárs, ha időnként némi értelmeset is olvasol? Akárcsak@balos: efftársadat!? Akkor, talán ba...gassátok egymást!
Horizont
@ómió: És mi van azokkal akik a moszkvai segget nyalják most. Ők kik, mik? Nagyon sántít a mondanivalód. Nem vagyok "csápos". Az te vagy. orbán kicsi csáposa.
Nessy
@ómió: Olvastad, amit írtál? Ki Putyin hűséges barátja? Kik azok, akik minden lehetséges fórumon vétóznak, ha Putyin elleni szankciókról van szó? Segítek! Orbán és Szijjártó! Kik azok, akik állandóan Brüsszelt támadják, miközben pénzért tartják a markukat? Orbán és Szíjjártó! Ki fosztogat és osztogat, kinek van rá lehetősége, és teljes felhatalmazása "vészhelyzet miatt"? A miniszterelnöknek, akit Orbán Viktornak hívnak!
verőce21
Kormány meg köszöni, de nyári szünet van, akinek kell az a hivatalában, rendkívülin fogadhat...
ómió
@Horizont: Te csak seggnyalás keretében tudod elképzelni a bárkivel - horribile dictu még a Moszkvával való - kereskedést is!? Hát, ne mindig a tetübolsi fajtából indulj ki!
ómió
@Nessy: Te az efftársi hazudozást úgy sajátítottad el, vagy az de genere nálad? Volt eddig az Uniónak legalább 4-5 "szankciós csomagja" Oroszország ellen! Egyiket se vétóztuk meg, még, ha görcsösen hazudnád is ránk! Vétót a saját ellehetetlenítésünk esetére (az orosz olaj meg gáz vétója) "lebegtettük be", sikerrel! A "csövön ellátottak" ki lettek véve a vétókörből! Mi pedig nem "pénzért tartjuk a markunkat", hanem mindössze az alapszerződés szerint nekünk járó pénzeket várnánk, már, ha a tetübolsi "alegységek" ezt ott nem gáncsolnák el folyton! Ugye, erre a "fosztogatásra" gondoltál, amit így idehaza a "Zorbán" nem képes "elosztogatni" se!?
Nessy
@vacsi: Ami azt illeti, a közületek piaci rezsijét nap, mint nap kifizetjük a termékek és szolgáltatások árában, 27% Áfával megfejelve! Mint ahogy most az üzemanyag árát is fizetni fogjuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.