Évtizedek óta nem tapasztalható infláció tombol Magyarországon. Januárban is már 7,4 százalék volt az árindex, ami azóta gyakorlatilag megduplázódott.

Júliusban a KSH mérése szerint az árak átlagosan 13,7 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel ezelőtt, ez két százalékponttal magasabb, mint az előző hónapban volt és 24 éves csúcs. Legutóbb 1998. júliusában volt ennél magasabb inflációs mutató. (A KSH nem közölte ezt a tényt.) 

Elképesztő drágulás: van olyan alapvető élelmiszer, amelyért már 66%-kal kell többet fizetni, mint egy évvel ezelőtt

Fotó: 123RF.com

Folytatódott az élelmiszer-árrobbanás, egy év alatt átlagosan 27 százalékkal emelkedtek az árak, ám ezen belül nagy a szórás: átlag felett drágult a margarin (65,8 százalék), a kenyér (57,9 százalék), a sajt (52,6 százalék), a száraztészta (49,1 százalék), a tejtermékek (43,8 százalék), a baromfihús (38,8 százalék), a péksütemények (38,5 százalék) és a tojás (37,5 százalék) drágultak. Átlag alatti mértékben, 13 százalékkal nőtt az idényáras élelmiszerek (burgonya, friss zöldség, gyümölcs) ára – írja a Népszava.hu.

Forrás: Népszava.hu

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
A sima mezei asztali só nem is olyan régen 49 forint volt. Most 99.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
A sima mezei asztali só nem is olyan régen 49 forint volt. Most 99.
jesz
Délben a hírre reagáló szakértő szerint ez az infláció(mint a többi is) nem fog csökkenni, visszafelé soha nem megy...a százalékos emelkedésre azt mondta, ez még csak a kezdet...

Nos eközben Gyurcsány azzal ijesztgeti a népet, hogy készülnek...oszt mi a lófaszra? Mert ha bukik Orbán, akkor Gyurcsány méginkább alkalmatlan az infláció kezelésére...talán nem is ért semmihez.
DR PRÉDlKÁTOR
@lusta: Só... az még semmi!!!
Margarin 450.- ft volt, most kb. 900.- ft
Nessy
Talán lenne szakember a pénzügyekhez,és nem Gyurcsány döntene egyedül mindenben! Mert most Orbán dönt! Dönt? Kapkod, mint Bernát a ménkühöz!
simmering73
Mennyit lát ebből a ksh? Mert ahhoz mérten emelik a nyugdíjat.
Nessy
Különben is csak ellenzéki hiszti az infláció! A KSH év végén kihozza a 9%-tl
lusta
@jesz: Általában látható, hogy beérett 12 év gyümölcse. A gyurcsányozás megy ezerrel szeinte minden fórumon és ez az ellenzék és az ellenzéki emberek egyik kedves témája. Holott meg kellene tanulni, tudomásul venni, hogy egy demokratikus kormányzás nem csak abban merül ki, hogy a fékek és ellensúlyok működnek, az állami intézmények vezetői nem politikusok, semmihez sem értő négybetű nyalók, hanem szakemberek. A osr nagyon hosszú. A végére hagytam a legfontosabbat. A demokratikus kormány nem a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk mása, hanem valóban egy működő kormányzat, ahol ellentétben a mostanival, nem a felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcézár döntéseire bólintanak rá és saját ötlettel senki sem zavarja O1G jó közérzetét. A kormánytagok az egyes minisztériumok irányítói és ötletgazdái, amiket a kormányülésen beterjesztenek és a kormánytagok megvitatják és valódi érvek és ellenérvek mellett, majd a végén a miniszterelnök alárja.
lusta
@DR PRÉDlKÁTOR: Só mindenhez kell. Mindenki ismeri a királylány esetét, hogy szereti az apját.
lusta
Egy apróság a szakértelemről. Matolcsyné férje, a kuszaszemű éves szinten 3%-os inflációt terveztek és nem látni a legújabb korrigált adatokat.
Málna
@sgl: Én szinte ugyanannyiért veszem a prémium kutyakaját, mint tavaly. Rendelni kell és nagy kiszerelésben.
Gazella
@Málna: vauuu vauuuu nah jo élni kutyakaján muumálnaaaaaa hisz te kutyatápon élsz :D
Dr. Proktor
Tvaly 20 e volt egy bevásárlás, most 40 e.
Ez nem 3 százalék...
justhpeter
... és mennyivel lesz magasabb az ÁFA bevétel ?
amortizáltok
aprólék :Margarinok 65,8 % Kenyér 58 % Tejtermékek 44% száraztészta 49% tojás 38 % szimlán szükszavuan irtam mert málna nem tudja máskép értelmezni küldjek neked egy 24 tonnás kamionnal kitart mig a gazdáid kiszabadulnak.
Apfelbaum
Jaj már,a drága Miniszterelnök úr mindent elkövet pedig,hogy nekünk Magyaroknak jobb legyen,de itten van ez a háborús helyzet az ukránok miatt,még hozzá Gyurcsányi is drágít mindent,télen majd Papoval össze bújunk a dunnya alatt az orsós kép az ágy felett vigyázz ránk,de legalább nincs vizitdíj és a németek már tankolni se tudnak..."Piroska Cegléd 69 évesen,örökös orsós Fan
Macskaszem
Legutóbb 1998-ban volt ilyen horror infláció, annak vetett véget a Bokros csomag. Nem tudom a brutális Orbán csomagtól mi várható, de egy kiadós államcsődöt se tudok kizárni.
drrotf
Hát nem ezt ígérte nekünk Orbán április 3.-án?Most meg lett és most ezért sírunk?Ugyan már , ki kell állni, hogy jobban élünk mint ...!
134.bátor
1998-2002 - ig kik voltak kormányon???
Bizony,bizony a fidesz!!!
134.bátor
@Málna: Ugyanúgy hazudsz,mint az imádott gazdád!! Nekem is van kutyám,macskám is.
Minden termèk ,konzerv,száraztáp legalább 30%-al drágult!!! Pl Tescóban a nagyobb hústartalmú konzervek 1100 ft felett vannak!! A gagyi 4%hústartalommal is 7-800ft! A Felix macskaeledel nègyes csomag 799 ft!! 499 volt!!!Bújjál már ki a seggükből vègre!!
Istenakinincsen
@Málna: ma, 15:06 Igazad van! Inkább egyél prémium kutyakaját olcsón, mint ezt a sok szart amit az embereknek árulnak drágán:))
Málna
@134.bátor: Mint mondtam, én nem ezeket veszem, hanem prémium tápot RENDELEK. Ugyanazon az áron rendeltem most, mint tavaly ősszel. Ezt te honnan tudhatnád, ha a Tescoban kapható szarokat veszed?
Málna
@Gazella: Megdöbbentő. Komolyan mondom. Erre nincs mentség.
Málna
@Istenakinincsen: Olyan viccesek vagytok...
magyar1
@lusta: Bizony, 12 év kormányzás után nevetséges gyurcsányozni.
magyar1
A Flóra margarin 400-ról 980.-ftra emelkedett, a 200 ft-os száraztészta 200-ról 450-re, jó lenne már a kormány tagjai is járnának boltba bevásárolni és a statisztikai hivatal munkatársai is onnan tájékozódnának, ne az irodából hazudoznának.
magyar1
Persze az összelopott vagyonosok ebből semmit nem éreznek és milliós fizetésű kormánytagok sem.
Akiknek csak havonta 650 ezerrel emelik meg a bérét amit egy közmunkás egész évben keres.
Szégyen.
Istenakinincsen
@Málna: Ez tényleg vicces:)) Megkóstolom a prémium kutyakaját nagy kiszerelésben! Remélem ízleni fog! Mi a neve?
Emmersson71
@jesz: Gyurcsánynak nem is a gazdasághoz kellene válságmenedzser szinten értenie, hanem vezetőként kéne helytállnia. Ő valószínűleg nem Matolcsy-féle illiberális számmisztikusokat kérne fel gazdasági szerepre!

Persze, a kormányváltás esélye kb annyi, mint sünnek átjutni a 6 sávos autópályán vasárnap délután :)
Emmersson71
@Macskaszem: Kicsit korábban volt az! A '94-es kormányváltás után örökölt legatyásodott gazdaságot a Horn-kormány, majd '95-ben jött a Bokros-csomag.

hu.wikipedia.org/wiki/Bokros-csomag
Yoda69
98 juliusaban is orban kormany volt. Ugy latszik a tortenelem ismetli onmagat. A dilettansok masodszor teszik tonkre az orszagot, de most orokre.
Néro2
Ezt kérték fitymák Pártjuk teljesítette. Akkor lehet zene meg tánc a Siker okán. 20-dikán.
ómió
Pedig ezt a szintet anno Bokros efftárs háborús infláció nélkül is "hozta"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.