Negatívra módosította az eddigi stabilról Magyarország osztályzatának kilátását az S&P Global Ratings.

Negatívra rontotta a magyar gazdaság kilátásait a Standard & Poor’s
Fotó: Pixabay

A nemzetközi hitelminősítő ugyanakkor változatlanul befektetésre ajánlja Magyarországot: a cég megerősítette a devizában és hazai valutában fennálló, rövid és hosszú futamidejű magyar államadósság-kötelezettségek "BBB/A-2" szintű, befektetési kategóriás minősítését.

Az S&P Global Ratings szerint az osztályzati kilátás péntek éjjel Londonban bejelentett módosítását külső kockázatok – köztük az EU-folyósítások esetleges csökkentése, a beérkező földgázmennyiség potenciális visszaesése – indokolják, mivel ezek megterhelhetik a magyar gazdaság növekedési kilátásait és veszélyeztethetik a koronavírus-járvány utáni költségvetési konszolidációt.

Az S&P szerint emellett az emelkedő bér- és árinfláció, a kilengésekre hajlamos forintárfolyam, valamint a hitelköltségekre ható, felfelé irányuló nyomás is szűkítheti a kormány szakpolitikai rugalmasságát.

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
Zsiday kérdezi: miből lesz itt gazdasági növekedés?
www.napi.hu/magyar-gazdasag/zsiday-magyar-eu-kormany-valsag-kezeles-prognozis-tozsde.756479.html
...---Van egy még nagyobb problémája a magyar gazdaságnak: nem nagyon látni, hogy a következő években miből lesz növekedés.
...Az elmúlt 10 évben az egy főre jutó termelés (a munkaerő termelékenysége) 11 százalékkal nőtt, azaz évente csupán 1 százalékkal.
Mivel a munkaerő-tartalékok kimerültek, a termelékenység csak komoly oktatási fejlesztéssel, és csak hosszabb távon orvosolható.
---- TeCCik olvasni?
Évente 1% jut a magyar történelem legsikeresebb 10 évére.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Hasítunk...a gazdaság szá(a)rnyal!
csak úgy....
soros? brüsszel? gyurcsány? lipsik? ukránok? -ki a tököm is kormányozza az országot?
verőce21
Mert miről is pofázik lipsi Bokros is?
Ahol államcsőd van, ott nincs teljes foglalkoztatottság, mert ez a 3,6% gyakorlatilag azt jelenti, hogy mindenki dolgozhat aki akar! Olyan nagy baj nem lehet!
A nemzetközi hitelminősítő ugyanakkor, változatlanul befektetésre ajánlja Magyarországot...!
sgl
Zsiday kérdezi: miből lesz itt gazdasági növekedés?
www.napi.hu/magyar-gazdasag/zsiday-magyar-eu-kormany-valsag-kezeles-prognozis-tozsde.756479.html
...---Van egy még nagyobb problémája a magyar gazdaságnak: nem nagyon látni, hogy a következő években miből lesz növekedés.
...Az elmúlt 10 évben az egy főre jutó termelés (a munkaerő termelékenysége) 11 százalékkal nőtt, azaz évente csupán 1 százalékkal.
Mivel a munkaerő-tartalékok kimerültek, a termelékenység csak komoly oktatási fejlesztéssel, és csak hosszabb távon orvosolható.
---- TeCCik olvasni?
Évente 1% jut a magyar történelem legsikeresebb 10 évére.
sgl
Esetleg észrevették:

-a fideszmaffia arra építi a 2023-as költségvetést aminek az adatai nem ismertek?

-Nincs kormányzás, csak hazug kommunikáció?
Dr. Proktor
A fenti grafikonon meg az életben nem arra mutat a nyíl mint a választások előtti gigaposztereken...
Persze demens barátaink utóbbira már nem emlékeznek, a fentit pedig nem veszik észre.
Gazella
@Pálinkás Pál: eltüntek! Fáj nekik az igazság!!
Jozefina
Szarban vagyink vitya jóvoltából?!
Yeromos
@verőce21: Mindenki dolgozhat, hol élsz te az, hogy többszázezer ember dolgozik közmunkásként az nem azt jelenti, hogy van munkahely. A munkahely teremtés nem azt jelenti, egy normális gazdaságoba, hogy százezreket foglakosztatsz éhbérért, olyan munkára amelynek semmi köze a GDP-hez.
Néro2
... szűkítheti a kormány szakpolitikai rugalmasságát. Milyét ? A nincset nem lehet szükíteni.
Eladott Ország
@sgl: ma, 04:54 ○ A költségvetést egyébként már elfogadta a parlament, még úgy is, hogy konkrétan tudják, hogy rossz számok vannak benne. Például, a költségvetés 360 forintos euróárfolyammal számol?!...
balos
@Eladott Ország: A s end pöcs mit rontott azon,ami már a béka segge alatt van kilóméterekkel?Most megint idehoznak 1 akkumulátor gyárat,amivel sikeresen fogják felhígítani az ivó vizet!Lásd Göd!
lampa laz
"köztük az EU-folyósítások esetleges csökkentése, a beérkező földgázmennyiség potenciális visszaesése – indokolják, mivel ezek megterhelhetik a magyar gazdaság növekedési kilátásait és veszélyeztethetik a koronavírus-járvány utáni költségvetési konszolidációt."
Lófaxt, nem ez terheli meg a magyar gazdaságot, hanem az ellopott pénzek saját zsebre, sportra a qurva egyházakra és a határontúliakra. A monopolhelyzetben lévő MVM veszteségét mi támogatjuk folyamatosan a költségvetés pénzéből, aki meg szépen tovább adja a fradinak (legutóbb 1,3 miliárdot), a cöfnek, a seggnyaló celebek koncertjeire, stb. Közben a tanároknak, oktatásra, egészségügyre a valóban rászorulok segítésére meg egy kbszott forint sem jut.
Eladott Ország
@lampa laz: ma, 08:49 ♠ Hír 1: Masszívan veszteséges a rezsicsökkentés , az MVM kétezer milliárdos gyoskölcsönre kényszerült. (2022.06.03.)
Hír2: Az MVM, 3,4 milliós eurós (1,3 milliárd forint) szponzorációval támogatja meg, az FTC-nek vagyonkezelésre átadott új sportcsarnok finanszírozását 2022-ben ( 2022.08.08.) A kis stoplis gumicsizmás focialista miniszterálnok egyedül uralt szotyializmusának mindennapjaiban ne keress értelmet, rendet, normalitást, mert az pontosan olyan, mint aki létrehozta és irányítja. ilyen egy mocskos aljas rezsim, mert az MVM is Orbán segge alá van gyűrve!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/297129043_510942317500632_4406344128978160253_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=0td0sgpSlCAAX88Int9&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_hwIwfY9IJIOPICvqQYqFHI5iPw6ED2nAE37qJNC5pqg&oe=62FC9B80
Ez olyan kifordított marketing. A Fradi sokkal patinsább cég, mint az MVM...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/298078152_510767850851412_6690063391912139761_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=IgvXyLQO1yUAX_ERpxe&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8j9IG-i3ZT4eeUaiSq5tsTd4GkDujosocWAZEKWiHQdA&oe=62FBA3EE
sgl
@Eladott Ország: az egész egy röhej, az ellenzék meg nem kezdte ezt is ki, nem kajbálta le a szart a fidesz fejéről, hanem csendben megjegyzete azé ez így kamu, és ennyi.
Egészen kretén ididótán kommunikálnak.
Nem engem és nem egy bizonyos réteget kell mexólítani, hanem a kanapé szavazókat a gazdasághoz nem értőket, 1xűen világosan hatékonyan és vízuálisan!!
Rámutatni mennyire ártalmasak, mennyit lopnak el tőlem, tőlem, milyen nagy károkat okoznak.
De nem és nem ezek segghülyék a hatékony kommunikációhoz, pedig ez a lényeg%!
lampa laz
A héten az atv Szabad szemmel műsorában volt vendég Bokros Lajos és Róna Péter kõzgazdász. Mind a ketten felhívták a figyelmet az ország rossz pénzügyi helyzetére, csődközeli állapotára. Pénteken újabb közgazdász jött Pogátsa személyében, aki teljesen másképp látja a helyzetet, mondhatni úgy, h nincs itt semmi baj, minden gazdasági mutató jó, a fidesz jól irányítja és kézben tarja az ország sorsát. Eddig azt hittem ez a faszi normális, mert volt ettől bővel eltérő véleménye korábban, de valami történ vele közben...
Eladott Ország
@sgl: ma, 09:27 ♥ Úgy látom, hogy a magyar népnek kell saját kezébe venni a sorsát és az egész rohadt ellenzéket el kell zavarni a retkes p*csába, ezek megélhetési, gerrinctelen, szarházi politikusok, és rajta vannak a fidesz/bűnöző cigány, fizetési listáján. Sikerült elb*sznunk 30 évet és unokáink unokájának a jövőjét is! "Akinek nem inge ne vegye magára...
jancsipapa
@verőce21: És amikor felminősítették az országot ,ment a duma,hogy ez nem számít semmit ,nincs jelentősége...
ómió
A lényeg, hogy még mindig befektetésre ajánlott!
Yoda69
Akkor asszem hétfőn jöhet egy újabb 3%-os kamat emelés, hogy ne szakadjon be a forint 400 fölé.
Akinek esze van menekul a forintbol, USD, EUR, CHF barmi jo, csak nem forint.
Mivel orbanek keptelen kezelni a gazdasagi valsagot, penz nem jon az Uniotol, hitelt nem tudnak felvenni, csak rettento kamatra, igy a forint palyaja 99%-kal bearazhato.
Ha el akarjak kerulni az alamcsodot, vegu majd az IMF-hez kell fordulni orbaneknak. Na az lez majd az uri-muri.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok