A kormányunknak hamarosan be kell számolnia arról, mit tesz a korrupció megelőzése érdekében.

Ketyeg az Orbán-kormány órája: hamarosan 15 ezer milliárdnyi uniós pénz sorsa dől elMTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Akár három százalékkal is visszaeshet a GDP növekedése, és tartósan 430 forintba kerülhet egy euró, ha nem érkeznek meg Magyarországra az uniós források – így számol a GKI Gazdaságkutató. Az atv.hu szerint a magyar kormánynak holnap éjfélig kell elküldenie az Európai Bizottságnak azt a levelet, amelyben megírják, mit tesznek a korrupció megelőzése érdekében – ezen is múlik, hogy megérkezik vagy sem a 15-ezer milliárd forintnyi uniós pénz.

Miután a kormány megküldi a válaszát, a Bizottságnak egy hónapja lesz arra, hogy eldöntse, elfogadja-e azt.

Ha igen, nem lesz gond a kifizetésekkel. Ha nem, akkor pénzmegvonással sújthatják Magyarországot. Szent-Iványi István külpolitikai szakértő szerint szinte borítékolható az utóbbi forgatókönyv.

„Abban eltérnek a vélemények, hogy milyen nagyságrendű elvonást fog javasolni a bizottság. Lehet tudni, hogy a közvetlenül érintett biztosok, Vera Jourová és Reynders, akik a jogállamisági ügyekben érintettek, azok szigorúbb büntetést szeretnének. Ugyanakkor vannak olyan biztosok is, akik ebben engedékenyebbek lennének.”

Ha tényleg így dönt az Európai Bizottság, akkor a megvonás összegéről szóló javaslatot az Európai Tanács elé terjesztik majd, ahol a tagállamok minősített többséggel döntenek a kifizetések felfüggesztéséről.

Eddig a kormány két engedményt tett az Uniónak. A jogalkotási és a büntetőeljárási törvény módosítását szeptember közepén fogadhatja el a Parlament. Az MSZP EP-képviselője szerint ez kevés, valódi reformokat követel a kormánytól.

„Nagyon konkrét követelésekkel állt elő az Európai Unió a magyar igazságszolgáltatás, az ügyészség, a jogállamiság kapcsán, ezekre nem lehet ímmel-ámmal válaszolni.”

Forrás: atv.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Akár jön, akár nem az Uniós pénz, a kenyér 1.000 forint körül lesz.
Ha nem tud a figyelt és ellenőrzöttből lenyúlni euroban, akkor beéri majd a mi hazai forintjainkkal is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ludmilla
@Shikari: mit képzel magáról?A családját elhallgattathatja,senki mást... úgyhogy hátrább az agarakkal
Eladott Ország
A geci cigányt, nem érdekli a 15 ezer milliárd forint, inkább felveszi a kínai vagy orosz hitelt, de nem csatlakozik az EU ügyészséghez, és a demokráciát , jogállamot továbbra is telibeszarja, mert fél a számonkéréstől, ha megbukik! Neki már nincs más alternatíva!
Törölt Nick
@Eladott Ország: Pontosan.
Már Navracsics is bekussolt, nem mondja, hogy így tárgyalás, úgy tárgyalás, elment nyaralni ez is.
csak úgy....
lófast,-nem ketyeg semmi sem! -hiszen ha ketyegne,akkor már régóta nem a stadion és templom építös lenne a király!
-ami ketyeghet,az a magyarok végnapjai...,kíváncsi leszek,ha kilakoltatják öket a sok adósság miatt az országból,akkor ki lesz a következö tulaj!
ómió
És mindent megtettetek a megfúrására, efftársak!?
bence
Imádkozom Istenhez , hogy egy fillért se kapjanak orbánék ! Ennek a pénznek is az lenne a sorsa mint a többinek : LENYÚLJÁK !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.