A kormányunknak hamarosan be kell számolnia arról, mit tesz a korrupció megelőzése érdekében.

Ketyeg az Orbán-kormány órája: hamarosan 15 ezer milliárdnyi uniós pénz sorsa dől elMTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Akár három százalékkal is visszaeshet a GDP növekedése, és tartósan 430 forintba kerülhet egy euró, ha nem érkeznek meg Magyarországra az uniós források – így számol a GKI Gazdaságkutató. Az atv.hu szerint a magyar kormánynak holnap éjfélig kell elküldenie az Európai Bizottságnak azt a levelet, amelyben megírják, mit tesznek a korrupció megelőzése érdekében – ezen is múlik, hogy megérkezik vagy sem a 15-ezer milliárd forintnyi uniós pénz.

Miután a kormány megküldi a válaszát, a Bizottságnak egy hónapja lesz arra, hogy eldöntse, elfogadja-e azt.

Ha igen, nem lesz gond a kifizetésekkel. Ha nem, akkor pénzmegvonással sújthatják Magyarországot. Szent-Iványi István külpolitikai szakértő szerint szinte borítékolható az utóbbi forgatókönyv.

„Abban eltérnek a vélemények, hogy milyen nagyságrendű elvonást fog javasolni a bizottság. Lehet tudni, hogy a közvetlenül érintett biztosok, Vera Jourová és Reynders, akik a jogállamisági ügyekben érintettek, azok szigorúbb büntetést szeretnének. Ugyanakkor vannak olyan biztosok is, akik ebben engedékenyebbek lennének.”

Ha tényleg így dönt az Európai Bizottság, akkor a megvonás összegéről szóló javaslatot az Európai Tanács elé terjesztik majd, ahol a tagállamok minősített többséggel döntenek a kifizetések felfüggesztéséről.

Eddig a kormány két engedményt tett az Uniónak. A jogalkotási és a büntetőeljárási törvény módosítását szeptember közepén fogadhatja el a Parlament. Az MSZP EP-képviselője szerint ez kevés, valódi reformokat követel a kormánytól.

„Nagyon konkrét követelésekkel állt elő az Európai Unió a magyar igazságszolgáltatás, az ügyészség, a jogállamiság kapcsán, ezekre nem lehet ímmel-ámmal válaszolni.”

Forrás: atv.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Akár jön, akár nem az Uniós pénz, a kenyér 1.000 forint körül lesz.
Ha nem tud a figyelt és ellenőrzöttből lenyúlni euroban, akkor beéri majd a mi hazai forintjainkkal is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Még szerencse, hogy a pótbefizetés EU-nak, mint opció eddig még nem merült fel...! :)
namihami
Akár jön, akár nem az Uniós pénz, a kenyér 1.000 forint körül lesz.
Ha nem tud a figyelt és ellenőrzöttből lenyúlni euroban, akkor beéri majd a mi hazai forintjainkkal is.
Nessy
Van aki elhiszi még a kormány szövegeit, ígéreteit? Ami ma fehér, az holnap fekete, holnapután meg az egészet letagadja.
amortizáltok
hogy mit ott folytatja ahol eddig is amennyi van az mind neki köll hát
Jozefina
Gondolom az EU megtanulta 10 év alatt, hogy egyetlen szavuk sem igaz!!! Vagy ha véletlenül az, akkor másnap már biztosan nem. Ezt a hinta politikát csak Merkel szopta be!!!
Eladott Ország
@verőce21: Ami az Orbán rezsim ellopott, azt inkább visszafizette, hogy vizsgálat ne induljon. Éppen a mai nap jelent merg a hír: "A fideszes polgármester (Keszthely) inkább lebontják az óvodát, amit uniós pénzből újítottak fel.
Nem tudták befejezni a munkálatokat, így közel 200 milliós támogatást kell visszafizetniük." Akkor mit opciózol?! Vagy például, nem csak a pénz, hanem a fény is eltűnt a Tiborcz-féle Elios közvilágítási tendereiben. AZ EU 13 milliárdot vont el Magyarországtól Elios ügyben, illetve fizettünk vissza, hogy ne induljon vizsgálat!
Ennek a maffiaállamnak egy eurócentet sem szabad adni, ez a rendszer nem javitható, irreverzibilis.
gina
Magam ellen is beszélek, de nem akarom és remélem ez a maffia szemét kormány nem kap egy fillért sem, minden nap elöbújik valami nagy szemétség amiben benne a kezük, lopnak, csalnak, urizálnak és hizik ez a mocskos proli cigány, ennyi fogatlan agytalan követő nincs a világon, a magyar egy buta és priitiv nép.. szégyen ez a nép !!!
gina
@Maccska: Te idióta fogatlan barom, ilyenek miatt szégyen ez az ország, agyhalott kocsmaproli--- remélem éhendöglesz a többi emberi selejttel/fidesz/
csak úgy....
@Maccska: mikor láttak magyar polgárok közvetlen eu. pénzeket,amit magukra költhettek,mondjuk éhenhalás ellen,mint amivel éppen fenyegetözöl,te lúzer?
nagyon buta vagy,te "mérnök" shikari!
gina
@Shikari: Te román buzi szemét annyira buta vagy az 1 Bites agyaddal, hogy szégyen, remélem egy gödörben fogsz kinyúlni proli cigány
csak úgy....
@Shikari: függeszétek föl,esetleg jót röhögnek! :) akár az unioból is kiléphettek.., mi akkor itt pezsgöt bontunk! nagyon buta vagy,te "tanár" @Shikari: !
Peller Anikó
@Shikari: Persze, csak te vagy a magyar, Románia szégyene.
gina
@Shikari: Igaz német vagyok de te egy retkes buzi romány szemét OV csicskása egy sáros proli cigány vájuból ..na mit szólsz te tetü, örülsz hogy itt irhatsz mert cigusoknál sem jutsz szóhoz kocsmaproli-- hahahahhahahha most ugass fogatlan barom
gina
@Shikari: Retkes sarki a jó édesanyád te fidesz segg, viselkedni sem tudsz paraszt román, itt izgulsz fe a saját baromságaidon hahahahahahahhahahahah
Clavigo
@Shikari: Látom,,kapod a kezeket, te félkegyelmű,szőröstalpú lápi móc. Hüle gyerek...
Gazella
Szerintem boritékolható az utóbbi verzió.
Aki Én
@verőce21: @Shikari: @Maccska: ,,Vajon miként reagálna a saját Vezérét soha meg nem kérdőjelező, hűséges fideszes tábor, ha Horn, Medgyessy, Gyurcsány vagy Bajnai veje nem piaci, hanem kizárólag politikai kapcsolatok révén az ország első negyven leggazdagabb embere közé kerülne?

Ráadásul úgy, hogy az ősbűnt, az Elios-projekt csalását azzal ismernék be, hogy megelőzendő a mindenre kiterjedő vizsgálatot, az állam adófizetői pénzből fizetné vissza az Európai Uniónak az erre kapott összeget.

Így mentve ki a miniszterelnök közeli hozzátartozóját a jókora slamasztikából. Ilyet közép-amerikai banánköztársaságokban és Afrika legkorruptabb államaiban csinálnak. Ha egyáltalán. Itt, az EU keretein belül történt. Ne feledjük, ahogy ezt korábban Papp Zsolt megírta a Népszava hasábjain: „Az Elios-ügy, avagy más néven a Tiborcz-ügy az elmúlt tíz esztendő legjobban dokumentált korrupciós botránya. Az Unió csalás elleni hivatala (OLAF) vizsgálatai szerint a magyar önkormányzatok, politikusok és üzletemberek olyan csalási mechanizmust építettek fel, amely lehetővé tette az Elios Zrt. számára, hogy referencia és érdemi verseny nélkül több tucat város közvilágítását korszerűsítse uniós pénzekből."
Toller Béla
Ha ez a kromány megkapja ezt a hatalmas pénzt, az EU-nak tényleg befellegzett, hiteltelen bagázzsá zülleszti magát. A németeknek meg kell mebrelniük magukat, van fontosabb az üzlet pillanatnyi sikerénél !
Libbantölő
@gina: te aljas kis geciivadék! Most voltam a rihekurva anyàdnàl! Kettébasztam mint egy szargombócot! Hahahaha te szopadék ringyó!
Clavigo
@Libbantölő: Menjél szépen haza,,,aztán mondd meg @nyádnak ,,hogy hülye vagy.
csak úgy....
@Clavigo: minek,hiszen szegény asszony biztosan tudja,hogy idióta a fia?!
Havanagi
@Nessy: Ezek mindent elhisznek.A világ összes idiótája Magyarországon él.Ez a 2/3.
Olvasd,mai:
A Honfoglalás 2000 Egyesület közleményét a Magyar Távirati Iroda (MTI) hozta nyilvánosságra. Az alábbiakban változtatás nélkül, teljes terjedelmében tesszük közzé:

"A fejlődés, biztonságunk, s a nemzeti összetartozás érdekében, az egymásra való figyelés és a gondoskodás megteremtése céljából meg kell változtatni a magyar Alkotmányt.

A civil szervezet kezdeményezi, hogy a jövőben ne köztársasági, hanem királyság államformában működjön hazánk. Király nélküli királyság legyen Magyarország! Erre volt már példa történelmünkben, s több európai országban is kormányzó irányította hazáját.

Az alaptörvény-módosítás szerint a történelmi hagyományok tisztelete okán a megye helyett vármegye, a kormánymegbízott titulusa pedig főispán lenne.

A királyság államformaként I. István megkoronázásával jött létre, most egy hét-kilenctagú ismert,független, tekintélyes személyiségekből álló (pl. Korona) testület ellenőrizhetné az alkotmányos működést. (A későbbiekben részletesen kitérünk a királyság intézményének magyarországi alkalmazhatóságára.)

A magyaroknak össze kell fogniuk, véget kell vetni az átkozott belharcnak. S ezt csak a napi politikától mentes széleskörű nemzeti összefogás révén, a királyság keretében érhetjük el. "
Ebből a fertőből csak menekülni lehet.
Aki Én
@Libbantölő: Ritka buta suttyó vagy!
Nézel még papbácsis melegpornót, te vérsuttyó elmebeteg?
Nessy
@Havanagi: Mondja már meg valaki ennek a zakkant színtársulatnak, hogy 2011óta nincs Alkotmányunk, csak napjainkig tizenegyszer módosított "gránitszilárdságú alap törvény! Azt meg nem gond módosítani!
Az őszi ülésszakban Semjén ma éjfélkor benyújtja a javaslatot, másnap délre a gombnyomogató kormánypárt droidok meg is szavazzák! Jöhet a koronázás!
verőce21
13:23) Mint a Koronaőr testület..., nem is rossz ötlet, hogy ezt meg lehet...! :)
Törölt Nick
Remélem az unióban figyelmesen olvassák, mert valójában a hatalmas gennyes kelést leragasztották celluxal, amivel akadályozzák a seb gyógyulását.
Viszont a cellux igen nagyon átlátszó, ezért nyilván észre fogják venni, hogy a gennyes kelés már rohad alatta.
Ludmilla
@Shikari: mit képzel magáról?A családját elhallgattathatja,senki mást... úgyhogy hátrább az agarakkal
Eladott Ország
A geci cigányt, nem érdekli a 15 ezer milliárd forint, inkább felveszi a kínai vagy orosz hitelt, de nem csatlakozik az EU ügyészséghez, és a demokráciát , jogállamot továbbra is telibeszarja, mert fél a számonkéréstől, ha megbukik! Neki már nincs más alternatíva!
Törölt Nick
@Eladott Ország: Pontosan.
Már Navracsics is bekussolt, nem mondja, hogy így tárgyalás, úgy tárgyalás, elment nyaralni ez is.
csak úgy....
lófast,-nem ketyeg semmi sem! -hiszen ha ketyegne,akkor már régóta nem a stadion és templom építös lenne a király!
-ami ketyeghet,az a magyarok végnapjai...,kíváncsi leszek,ha kilakoltatják öket a sok adósság miatt az országból,akkor ki lesz a következö tulaj!
ómió
És mindent megtettetek a megfúrására, efftársak!?
bence
Imádkozom Istenhez , hogy egy fillért se kapjanak orbánék ! Ennek a pénznek is az lenne a sorsa mint a többinek : LENYÚLJÁK !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.