A nagy nemzetközi válságkörnyezetben Magyarország úgy, ahogy eddig is, ezután is sikeres tud lenni – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a tihanyi Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpón szombaton.

Szijjártó szerint gazdasági válságkezelésben világbajnokok vagyunk
Fotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Nio kínai járműgyártó beruházásának bejelentésén a minisztériumban 2022. július 29-én. Biatorbágyon, a cég első európai üzemében automata akkumulátorcsomag-csereállomásokat fognak előállítani. A mintegy 5,5 milliárd forint értékű projekthez a kormány 1,7 milliárd forint támogatást ad, így segítve több száz új munkahely létrehozását. MTI/Máthé Zoltán

Szijjártó Péter a rendezvény szombati programjának első előadásában hangsúlyozta:

a világban hatalmas bajok vannak, Európában recessziós környezet alakul ki, de Magyarország mögött 12 év sikeres kormányzati stratégia és politika, valamint sikeres nemzeti érdekérvényesítés áll, melynek nyomán az ország mozgástere folyamatosan bővül.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a kontinentális recessziós környezetben Magyarország lokális kivétel tud lenni.

Magyarország jól áll, mert régóta nevén nevezi a problémákat, őszintén, világosan és tisztán beszél a világgal szemben álló kihívásokról

- emelte ki előadásában Szijjártó Péter.

Szijjártónak 4 érve is van arra, miért lesz sikeres Magyarország a közeljövő válságaiban is:

gazdasági válságkezelésben világbajnokok vagyunk

van és lesz is energiánk, amelyet az ország rendes működtetéséhez fel tudunk használni

van saját, nemzeti alapú, és nem hatalmi központokból diktált külpolitikánk

Magyarországon van politikai stabilitás, és ebből fakadó bátorság.

A külügyminiszter szerint azért vagyunk világbajnokok válságkezelésben, mert a háború a koronavírus okozta gazdasági válság idején, 2021-ben jött el a magyar gazdaságpolitika legsikeresebb éve a kommunizmus bukása óta. Ezt a 4 legfontosabb gazdasági mérőszám rekordjai mutatják, ami a gazdasági növekedés, a foglalkoztatottság, az export és a beruházások – írja a Telex.

Ez nem csak így ideesett

– mondta. Szerinte ezek a magyar kormány jó döntéseinek eredményei. Ezeket a jó döntéseket védve beszélt a Magyarországra érkező keleti befektetésekről is, elmondta, 2019 óta minden évben keletről jön a legtöbb befektetés.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: MTI, Telex

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Azon gondolkozom,vajon ő elhiszi ,amit hazudik? Mert a birkák biztos elhiszik,de aki itt èl ,annak kètsège sincs felőle,hogy èjjel- nappal hazudnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@volvós: Ami le van betonozva, azt államosítják, állami kezelésbe veszik veszik! Az ezzel utolsó gazdájához kerül, mint a cigány lopott lova!
verőce21
@csak úgy...: (20:19) Koporsószög ez neked...!
Lepényleső
Egy közönséges rabló ha azzal kérkedik,hogy ő kiváló válságkezelő,akkor ő bűnei alól felmenthető?
kereső
Ahogyan "világbajnokok" lettünk a pandémia kezelésében, és annak eredményeképp a lakosságarányos halálozásban. Nektek az akasztófa is kevés...
Toller Béla
MIben mérik a bajnokságot ? Kudarcban ? Inflációban ? Beruházási kedvben ? Épülő lakások számában ? A reáljövedelmek emelkedésében ? A nemzetközi megbecsültségben ? A kultúra sokrétűségében ? Az oktatás terén elért kimagasló sikerekben? Az egészégi állapot hihetetlenül magas szintjének megőrzésében ? A magyar társadalom nyíltabbá válásában, emlkedettségében, jókedvében? Mégis, miben mérik a bajnokságot ?
ómió
Hajrá, Magyarország, hajrá Szijjártó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.