A Napi.hu számolt be arról, hogy szélsebesen terjedt Csehországban a közösségi médiában az állami vasúttársaság hirdetése, amely úgy áll ki az LMBT kisebbségek mellett, hogy ezzel közben odaszúrt az Orbán-kormánynak is.

Nem várt helyről kapott támadást az Orbán-kormány, durván odaszúrt a cseh vasút – videó
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök Karl Nehammer osztrák kancellárral közösen tartott sajtótájékoztatóján Bécsben 2022. július 28-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Radio Praha cikke szerint óriási sikert ért el a közösségi médiában a cseh államvasutak legújabb hirdetése annak köszönhetően, hogy bátran szakított a sablonokkal.

A reklámban megjelenik egy leszbikus pár, miközben az alkotók egy utalással jelzik, hogy egy állami cég – vagy akár egy magánvállalat – ilyen hirdetést Magyarországon nem készíttethetett volna. A cseh hírportál szerint az ottani rendszerben ez elképzelhetetlen

- írja a napi.hu.

A rövid reklámban egy család látható (papa, mama és a fiatal felnőtt lányuk), akik vonatra szállnak, hogy Budapestre utazzanak. A lány a közös utazáson készül bemutatni kedvesét a szüleinek, akik azt hiszik, hogy egy férfivel fognak találkozni, lányuk azonban egy másik nőt mutat be nekik.

A papa egy pillanatra meglepődik, majd a lehető legtermészetesebb módon öleli magához lánya barátnőjét. Ezután boldog családként folytatják az útjukat Magyarország fővárosa felé reklámozva a cseh vasutak nemzetközi járatait.

A közösségi médiában semmi perc alatt több ezren nézték meg a hirdetést és sok százan osztották meg azt másokkal.

A kommentelők egy részének nem kerülte el a figyelmét, hogy a járat Magyarország felé vette az irányt, amelynek kormánya és parlamentje fasírtban van az EU-van az LMBT kisebbségekkel kapcsolatos – brüsszeli megítélés szerint kulturálatlan – jogalkotása miatt, írja a lap.

Forrás: Napi.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
És most a videó:
Viktorka, ez bizony égés a javából. Ennyire még az adriai napon se égtél le. Ez akkora égetés, hogy az 50-es faktorú naptej se elég.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
nem szúrt oda senkinek, inkább lábon lőtték magukat...

ugyanis egy leszbikus pár és egy fartúró bizi pár között kurvanagy a különbség...talán sértő is a női nem összehasonlítása a homokosokkal.
namihami
@jesz: Bocs, de mi a különbség? Szerintem mindegyikük ember és szereti a társát. Hogy az egyik férfi, a másik nő? Hát, az érzelem és a FAJ (by Orbán) szempontjából az mindegy.
namihami
És most a videó:
Viktorka, ez bizony égés a javából. Ennyire még az adriai napon se égtél le. Ez akkora égetés, hogy az 50-es faktorú naptej se elég.
percsi
Ezzel fejezik ki, hogy vitya és társa egy nagy fauszt!
Sehol a világon nem szabják meg, hogy ki-kivel éljen szoros kapcsolatban, csak ez, mert ugye neki 32 éve mindent szabad.
Én egy ereszcsatornás videót készítenék, hisz ennek a homi józsi az atyja.
A leszbiket férfiak 80%-a élvezettel nézi (köztük lehet vitya is), ezért is módosították a jogszabályt, ők élhetnek együtt, nevelhetnek gyerekeket!
Ebben a demokratikus országban a jogszabályok úgy íródnak, hogy ami nekik tetszik, ami nekik jó, azt a törvény engedélyezi, ami nem tetszik, nem jó, azt a törvény tiltja!
Lendkerék
Kedden utaztunk Pestről Prágába a cseh vasutak (ČD) szerelvényével. A fél órás késés ellenére jó élményekkel, kényelmes, komfortos, klímás fülkében, mozgóbüfé, wifi, 230V-os aljzat. Persze voltak apróbb kényelmetlenségek.
Csütörtökön jöttünk vissza, ugyancsak cseh szerelvénnyel, termes kocsiban. Az élmények ugyanazok voltak. A prágai főpályaudvar egyetlen hazaival sem hasonlítható össze - az előbbi előnyére, semmilyen szempontból. És összességében a MÁV - most már a kormányzat által is "kritizált" - állapota, amelyben meghatározó volt a "azemúttizenkétév", össze sem hasonlítható pl a cseh vagy szlovák vasutakéval, elég volt csak végigélni például a Pozsonytól Párkányig helyenként 120-160-nal (meg persze sokkal lassabban is) hasító vonat ablakából látott megállók állapotát és pl. a Szobtól a Nyugatiig tartó szakasz állomásainak állapotát.

De ugye a fenti írás nem a vasútról szól.

A reklám nagyszerű, és egy percig sem mondom, hogy nem volt benne egy nagyon céltudatos szándék a közvéleményt a magyarok ellen hangolni. Annyira világosan kifejezi, hogy Csehország nem hogy az egykori szovjet érdekszférában fennálló országkapcsolatainktól, hanem a V4-es élményeitől is meg akar szabadulni. Ha ez a reklám egy Hamburgba menő vonaton játszódik, az egy semleges hatás. Varsóba nem próbálkoztak volna, a lengyelek LMBTQ-témában még igen tartózkodóak, és velük a csehek nem akarnak kenyeret törni. De nekünk mutathatnak egy feltartott középső ujjat, amit jól meg is érdemlünk.

Prága, már megszokott módon, turista-hangyaboly, a közterületek állapotát össze sem lehet hasonlítani Budapestével (megint csak az előbbi előnyére), de szinte szegletében, állami, kormányzati intézményeken, szolgáltatásokon ott a kék-sárga ukrán zászló, a Lennon-fal elé húzott ideiglenes üzenőfalon a világ minden tájáról lógnak üzenetek Ukrajnának.

Nagy hülyék vagyunk mi, és gyorsítva írjuk ki magunkat Európából. Most már csak meg kellene erősíteni népszavazással.
teuton
@Maccska: Te is analfabeta vagy? Vagy inkabb csak anál-fa béta? A fönökeid azt mondtak, hogy aki homofob, megkülönböztetö megnyilvanulasokat tesz ezen reteg ellen, azt megbüntetik, mert 18 ev felett mindenki azt csinal, amit akar... Mondanam olvass utana Szofoso, Potrohos, Semmilyenzsoti meg hasonlok nyilatkozatainak, de mivel analfabeta vagy...
Lepényleső
...és ez vélhetően igazabb hír mint minden amit a cári híradók,újságok,propagandisták és pribékek közöltek?
ómió
Hát, va, aki az aberrókra "büszke", van, aki a normalitásra! Akkor, a normalitás szégyellje magát!? A "cseh haladás" már itt tart!?
namihami
@Maccska: 16.25: Nem is kerestek. Hiszen a cél, elsősorban, talán nem is a cseh vasutak reklámozása volt (az a magyarhoz képest---önmagáért beszél), hanem egy finom, de hatásos odaszúrás az Orbán által erőszakosan erőltetni szándékozott és mára kizárólagos állami erkölcs mindenáron való erőltetése ellen is. De a legfőbb cél mégis a menekülés a valamikori ostoba döntésük alól (V4-ek), amit akkor megalakítottak, de mára belátták az Orbánnal való tarthatatlanságát. Valamint a szövetségük és az európai erkölcsi elvek (amit valamikor még az Orbán is hírdetett---bár a jelek szerint betartani sose akart) együttes tarthatatlansága. És ez is egy út a kibújás alól.
teuton
@ómió: A normalitas nem kell szegyellje magat, de te nem vagy normalis, ezert szegyellned kellene magad... Ahhoz viszont hianyzik neked legallabb 50 IQ...
ómió
@Clavigo: Amit a tükör előtt "konstatálsz", bolsiék fajkreténje, azt ne másnak mondogasd!
ómió
@teuton: A "prájdpárti" aberrók csicskájaként te most az ellentáborról hazudnád le a normalitást!? Ezt most a mínuszossá vált IQ-d teszi, vagy a de genere bolsi gyagyaságod!?
teuton
@ómió: Te ellentabor vagy? Kinek ellen??? Nekem egy senki vagy, egy analfabeta barom, szellemileg a 6 eves unokam szintje alatt, aki 3 nyelven beszel, ir, olvas...
ómió
@teuton: Aki még a különbséget se képes meglátni az aberrópárti tábor és annak ellentábora közt - mint idiótaságod - az állandóan ilyen sík kreténségeket kérdez, vagy csak, ha éppen állapotromlása van!? És mikor "doktorálsz" ott az elmeosztályon - persze az unokáddal együtt!?
Rockxy
"Nem várt helyről kapott támadást az Orbán-kormány"

honnan tudja a firkász, hogy a zorbán honnan vár és honnan nem vár támadást?
annyiban maradhatunk, hogy a firkász nem várta a támadást.
teuton
@ómió: Atmegyek en is onemjoba, bar nagyon nehez ilyen alacsony szellemi sikra leereszkednem, de megprobalom, es en is ismetlem magam, mint ez a fajkreten efftars:
Analfabeta fajkreten naciefftars, hogy sikerült most 4,5 sor baromsagot összehoznod? Ja, a szokincsed 1 szoval sem gyarapodott, allandoan csak ismetled magad kis primitiv...
Egyebkent bebizonyitottad ismet, sokadszorra, hogy a 6 eves unokam intelligensebb nalad...
teuton
@Rockxy: Figyelj Ausztriaban mosogato! Nem csoda, hogy Ausztriaban mosogatsz, ha annyira sem telik a szellemi kepsegeidböl, hogy tudnad, Csehorszag V4-tag VOLT. De mostmar kifarolt mindenki az O1G istened mögül...
ómió
@teuton: Szóval, még mindig nem találod a különbséget, bolsiék síkgyagyása, a kedvenc aberróitok és a normálok között? Csak nem az elmeosztályi miliőd gátol ennek megtalálásában? Talán szedáltasd magadat, majd utána "fuss neki" mégegyszer!
teuton
@ómió: Naci analfabeta efftars! Ha magadat akarod normalisnak hazudni, akkor kerdezz erröl masokat, majd megmondjak neked, hogy te vagy a gyagyas!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.