Mindig meglepetést okoz felfedezni, hogy a mostani fideszesekben milyen kevés közös van korábbi önmagukkal, ám ritka, hogy ennyire nyilvánvalóan lepleződjön le, hogy mennyire meghasonultak.

Orbán Viktor véleménye saját magáról: "Nem ember, szörnyeteg"
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a Fidesz országos elnökségének tagja (b) a párt 31. születésnapi ünnepségén a Fidesz Lendvay utcai székházában 2019. március 30-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A Reform magazin 1990. július 13-án megjelent számában 31 éves Kövér a 27 éves Orbánnal együtt interjút adott a lapnak, melyben előkerült az abortusz témája is.

Itt még a liberális szerepben tetszelgő Orbán Viktor kijelentette, hogy akik az abortuszszámot törvényi eszközökkel akarják leszorítani, azok

nem emberek, szörnyetegek.

Valamint a  fiatal Orbán szerint népszavazást kell kiírni a kérdésről.

Kövér László ezt azzal folytatta, hogy a lányok, asszonyok

nem hobbiból járnak abortuszra, illetve nem jogi, hanem szociális, népjóléti oldalról lenne kívánatos a kormányzati megközelítés.

A folytatásban elmondta, hogy:

az abortuszvitát kormányzati útra terelni meggyőződésünk szerint ugyanolyan hiba lenne, mint az állami iskolákban a hitoktatást kományintézkedéssel bevezetni. S nem csupán azért, mert szociális vonatkozásai miatt a lakosságot még megosztottabbá tenné, hanem azért is, mert erős indulatokat korbácsolna fel

A 2022-es kormányalakítás óta már a Fideszt annyira nem zavarja a téma kormányzati útra terelése, valamint az Alaptörvénybe is társadalmi egyeztetés nélkül írták bele, hogy a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ellenzékből, fiatalon még reálisabban látták a világ dolgait! A hatalom, és annak féltése már az emberség, és a józan ész látszatát is kiölte belőlük.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
Ezek egytől-egyig szar emberek.
Ilyenkor meg aztán nem is nagyon marad kérdés.
amortizáltok
akkor voltak berugva ? vagy most is ? avagy MINDIG, jól látta őket a Rayner igazgatója akkor mégis.
Havanagi
@Nessy: Szerintem meg mindig is ilyen romlott volt, fiatalon megalkották a ma működő projektet,ezek soha semmit nem hagytak a véletlenre.És most is tervszerűen haladnak,egyre jobban szoritják a hurkot.
ómió
Aki "kinő" az anarcholiburnyák téveszmékből, az efftársilag "meghasonul"!?
Istenakinincsen
@nemkati: tegnap, 12:33 0rbán akkoriban azt mondta...most meg az ellenkezőjét. Erre nem volt és nem is lesz értelmes magyarázat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.