Mindig meglepetést okoz felfedezni, hogy a mostani fideszesekben milyen kevés közös van korábbi önmagukkal, ám ritka, hogy ennyire nyilvánvalóan lepleződjön le, hogy mennyire meghasonultak.

Orbán Viktor véleménye saját magáról: "Nem ember, szörnyeteg"
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a Fidesz országos elnökségének tagja (b) a párt 31. születésnapi ünnepségén a Fidesz Lendvay utcai székházában 2019. március 30-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A Reform magazin 1990. július 13-án megjelent számában 31 éves Kövér a 27 éves Orbánnal együtt interjút adott a lapnak, melyben előkerült az abortusz témája is.

Itt még a liberális szerepben tetszelgő Orbán Viktor kijelentette, hogy akik az abortuszszámot törvényi eszközökkel akarják leszorítani, azok

nem emberek, szörnyetegek.

Valamint a  fiatal Orbán szerint népszavazást kell kiírni a kérdésről.

Kövér László ezt azzal folytatta, hogy a lányok, asszonyok

nem hobbiból járnak abortuszra, illetve nem jogi, hanem szociális, népjóléti oldalról lenne kívánatos a kormányzati megközelítés.

A folytatásban elmondta, hogy:

az abortuszvitát kormányzati útra terelni meggyőződésünk szerint ugyanolyan hiba lenne, mint az állami iskolákban a hitoktatást kományintézkedéssel bevezetni. S nem csupán azért, mert szociális vonatkozásai miatt a lakosságot még megosztottabbá tenné, hanem azért is, mert erős indulatokat korbácsolna fel

A 2022-es kormányalakítás óta már a Fideszt annyira nem zavarja a téma kormányzati útra terelése, valamint az Alaptörvénybe is társadalmi egyeztetés nélkül írták bele, hogy a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ellenzékből, fiatalon még reálisabban látták a világ dolgait! A hatalom, és annak féltése már az emberség, és a józan ész látszatát is kiölte belőlük.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
a fiatal orbán meghalt, talán soha nem is létezett..
csak úgy....
még az is elöfordulhat,hogy a kövért és orbánt az ufok kicserélték az ö "embereikre"...,erröl pataki szakértöt kéne kérdezni. :)
117
@csak úgy...: régen vót, tán igaz sem vót

(beakartam szúrni valahová egy "s" betűt az emelkedettségért, de nem sikerült)
icegygenabro
Na többek között ezért mondta Simicska hogy geci...
Nessy
Ellenzékből, fiatalon még reálisabban látták a világ dolgait! A hatalom, és annak féltése már az emberség, és a józan ész látszatát is kiölte belőlük.
balos
@Nessy: Amivel ezek rendelkeztek a "radir"!Amit mondanak,másnap "kiradírozzák",mert már lejárt a szavatossága!A napraforgó egy kő virág ezekhez képest!
Nyírfa
Szörnyeteg. Aláírom. A hajlam, hogy azzá váljon, mindig is a lénye része volt.
icegygenabro
@Horizont: nem is istenítem hogy őszinte legyek...
Eladott Ország
Íme az észak- koreai diktátor másolata. Ez a rakètás fiú frizurája. Már ezt is másolja a csuti geci? Ha engem ennyien utàlnának mint ezt a füstöst még a föld szinéről is eltünnèk. Ez a magyar köcsög, vagy a Észak-Korea dilise?!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.18169-9/27336328_1912627525719589_9027374371700710543_n.png?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=ETIB5-jwVmYAX-XT1uj&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9uvDiINQVVgjLpgcx_Jf11uTsG9uBWnDei9WM6eMnsLA&oe=63475B7B
Rákosi Mátyás 60. születésnapja - ÁVH énekkar
www.youtube.com/watch?v=WVGs4Rep7h4
nemkati
Aki nem látja, hogy ez a törvény az azok ellen a szerencsétlen terhes kismamák ellen érzett gyűlöletből született, akik nem tudják vagy nem akarják megtartani a babát, annak fogalma sincs arról a helyzetről, amiben az abortuszra vállalkozó nők vannak. És ezeknek van merszük ilyen törvényt hozni!

Ez, minden tagadás ellenére, az abortusz tiltásáról szól. Ugyanis mi van akkor, ha valaki nem akarja, vagy nem tudja meghallgatni a baba szívhangját? A tudatlanoknak üzenem, hogy például a terhesség 6. hete előtt nem is lehet meghallani. Aki nem hallgatta meg, annak megtiltják az abortuszt? Mert ha nem, akkor az egésznek annyi értelme van, hogy megalázzák, vagy szörnyű helyzetbe hozzák az egyébként is borzasztó helyzetben levő terhes nőt.

Nem ott kell elkezdeni a nemkívánt vagy nem megtartható babák törvénnyel kikényszerített megtartását elérni, ahol már minden választás tele van várhatóan tragikus következményekkel. Ott kell elkezdeni, ahol az egész még megelőzhető, a teherbeesés előtt! Ha egy terhes nő már eljutott odáig, hogy elveteti a babát, akkor minden módon segíteni kellene őt, de ez a törvény nem erről szól, hanem az abortuszra kényszerülő nők iránti gyűlöletről és megvetésről.
nemkati
@Horizont: És mi van, ha valaki nem hallgatja meg?
csak úgy....
@nemkati: egy lehallgatásra szakosodott országban az nem fordulhat elö.
nemkati
És 0rbán mit mond most az akkori véleményéről?
"Nem gondoltam komolyan"?
"Akkor még nem akartam ennyire, hogy az én uralkodásom alatt nőjön a magyarok létszáma a duplájára, mindegy, milyen áron"?
"Akkor még nem voltam terhes"?
namihami
Ez még egy szegény ember véleménye volt. Fordult a világ. Vele nagyon is sokszor!
namihami
@nemkati: @csak úgy...: Egy Pegazussal felszerelt országban ez már nem lehet akadály. Van még abban a rendszerben kapacitás. Ha mégse, akkor vesznek mégegyet. Píz dögivel...az akarat pedig megvan.
Aki Én
Ezek egytől-egyig szar emberek.
Ilyenkor meg aztán nem is nagyon marad kérdés.
amortizáltok
akkor voltak berugva ? vagy most is ? avagy MINDIG, jól látta őket a Rayner igazgatója akkor mégis.
Havanagi
@Nessy: Szerintem meg mindig is ilyen romlott volt, fiatalon megalkották a ma működő projektet,ezek soha semmit nem hagytak a véletlenre.És most is tervszerűen haladnak,egyre jobban szoritják a hurkot.
ómió
Aki "kinő" az anarcholiburnyák téveszmékből, az efftársilag "meghasonul"!?
Istenakinincsen
@nemkati: tegnap, 12:33 0rbán akkoriban azt mondta...most meg az ellenkezőjét. Erre nem volt és nem is lesz értelmes magyarázat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.