Az Európai Parlament (EP) szerdán megszavazta az európai minimálbér-szabályozást – közölte Dobrev Klára.

Dobrev: Megígértük, megcsináltuk! – megszavazták az európai minimálbér-szabályozást
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője online sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy

a többi uniós tagország kormányához hasonlóan az Orbán-kormánynak is kötelessége bevezetni a szabályozást, ami a magyar minimálbért is jelentősen emelni fogja. Ez egy hatalmas lépés az Európai Egyesült Államok felé, amelyben a magyarok sem érnek kevesebbet más európaiaknál, és a magyarok munkája sem ér kevesebbet, mint más európaiaké

- mondta a politikus.

A szabályozás a gyakorlatban úgy fog működni, hogy a magyar kormány többé nem határozhatja meg önkényesen a minimálbér összegét, mert figyelembe kell vennie a rendelet által előírt feltételeket

- fogalmazott.

Dobrev Klára hozzátette,

azt szeretnék, ha a minimálbér a mindenkori magyar mediánbér hatvan százaléka lenne. Az EP-képviselő megjegyezte, hogy ennek alapján az idei nettó minimálbér is több, mint harmincezer forinttal lenne magasabb a jelenleginél.

Végül azt mondta, hogy a magyar kormány ettől csak minimálisan térhet el és azt is egyeztetnie kell az Európai Bizottsággal.

Forrás: MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@KisTehen: Ne bőgjön Marha, magára nem vonatkozik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@rokker33: te baromarcú! :) több mint 5 éve még látogatóban sem jártam az orbánéktól elkorcsosult silány,elkorcsosult hazádban! :) -te labancok tudatlan,buta cselédje !
csak úgy....
@rokker33:- benned csordogálhat némi cigány vér is, már csak a buta bunkó stílusodból leszürve! :)
-ausztia is örül neked,te bugris cigány?
csak úgy....
@Pegero: te ,mint rovar csak petézni tudsz,különben nem is kérdeztelek ! fidesz bunkókból napi kettöt írt föl a dokim az alacsony vérnyomásomra! :) ti fideszesek ,valóban ekkora bunkók vagytok,mint itt naponta?
teuton
@jesz: Azt miert nem kerdezed, hogy a stadionokat, templomokat, kisvasutat, nagyvasutat, politikusok es katonak beremeleset ki fizeti, ill. miböl kell kigazdalkodni? Az EUs bünteteseket, a sok felesleges ügyvedi es birosagi költseget mar meg sem emlitem... Aztan hozza vehetnenk meg az orosz es kinai hitelek kamatait is, amik termeszetesen joval magasabbak, mint az EU 0,5%os kamatai lettek volna, ezert titkositottak!
emerencia
@teuton: Amikor (ha jól emlékszem 2011-ben) bevezették az egykulcsos adót nem érdekelte a jómódúakat, hogy miből lett és kiknek a kárára hipp-hopp egyik hónapról a másikra a most a várható EU-s minimálbér növekedéstől nettó számszerűleg magasabb a bérük. Utána lehetett a legnyomorultabbak szociális segélyét csökkenteni, az alkotmányt alapkatyvasszá hekkelni, a munkatörvénykönyvet az alkalmazottak hátrányára módosítani stb. Kussoltak mert le voltak/vannak fizetve! Simán lehetett a milliókat érintő humánszférát legyengíteni ami mára már tragédiába fordult. (egészségügy, oktatás, szociális ellátások) Most, hogy a válság begyűrűzött a haszonélvezők felé is valamennyire, megy a siránkozás gazdagéknál pedig a jövedelmi olló még mindig olyan szélesre van tárva ami nem méltó egy demokratikus országhoz csak egy sötét, kizsákmányoló hibrid rezsimhez ahol már az emberélet megvédése sem elsődleges a flancos közpénzlopással/pazarlással szemben.
ómió
Mintegy bolsi vezérhazugként most azt hazudja az efftársnő, hogy eddig a "Zorbán" önkényesen határozta meg" a minimálbért? Már megint "elmentek neki otthonról"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.