Az Európai Parlament (EP) szerdán megszavazta az európai minimálbér-szabályozást – közölte Dobrev Klára.

Dobrev: Megígértük, megcsináltuk! – megszavazták az európai minimálbér-szabályozást
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője online sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy

a többi uniós tagország kormányához hasonlóan az Orbán-kormánynak is kötelessége bevezetni a szabályozást, ami a magyar minimálbért is jelentősen emelni fogja. Ez egy hatalmas lépés az Európai Egyesült Államok felé, amelyben a magyarok sem érnek kevesebbet más európaiaknál, és a magyarok munkája sem ér kevesebbet, mint más európaiaké

- mondta a politikus.

A szabályozás a gyakorlatban úgy fog működni, hogy a magyar kormány többé nem határozhatja meg önkényesen a minimálbér összegét, mert figyelembe kell vennie a rendelet által előírt feltételeket

- fogalmazott.

Dobrev Klára hozzátette,

azt szeretnék, ha a minimálbér a mindenkori magyar mediánbér hatvan százaléka lenne. Az EP-képviselő megjegyezte, hogy ennek alapján az idei nettó minimálbér is több, mint harmincezer forinttal lenne magasabb a jelenleginél.

Végül azt mondta, hogy a magyar kormány ettől csak minimálisan térhet el és azt is egyeztetnie kell az Európai Bizottsággal.

Forrás: MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@KisTehen: Ne bőgjön Marha, magára nem vonatkozik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Mikor lesz Magyarországon 1250 eurós álom minimálbér?? :( Szerintem arra még éveket kell várni! A bruttó 200 ezer már nem sokat ér nettó 150=165 ezer , de ha bevezetik,akkor is csak azt fogják elérni vele, hogy többen dolgoznak majd feketén!
simmering73
@KisTehen: Ne bőgjön Marha, magára nem vonatkozik.
Nyírfa
Szép volt, Klára, köszönöm! Hajrá, EU!
csak úgy....
@rokker33: ugye,te most a labancokra vagy büszke! :) -magyar létedre!
Nyírfa
@KisTehen: 18.32

Tudod, mit látnék meg szívesen? Ha megcsillogtatnád a fogalmazó és érvelő képességedet.
csak úgy....
@Nyírfa: tehéntöl ne várj csodát! :) neki is más írja a röpke "beszédeit" ,mint a fökolomposnak!
csak úgy....
@KisTehen: most a multik vagy a lölö miatt aggódsz? :) megfizetni becsülettel a melóst,mióta öngyilkos ámokfutás,te ökrök ökre!?
Nyírfa
@KisTehen: 18.47

Úgy gondolom, a multik képesek lesznek kigazdálkodni a bérnövekményeket, persze, ehhez az is kell, hogy a kormány ne akarja őket extra profitadóval sújtani annak érdekében, hogy az ő satubaszorításukkal a magyar vállalkozásokat hozzhassák helyzetbe. Amikor pol.gazt tanultam, és ott állt előttem mint egy térkép a szocialista és a kapitalista gazdálkodási modell, teljesen nyilvánvaló volt, hogy a mi gazdasági módszereink halálra vannak ítélve. Úgy nem lehet, nem szabad egy országot működtetni, hogy a sikeres ágazatok képviselőitől egyrészt elvárom a további teljesítést, másrészt a nyereségükből eltartom a gazdaság önállóan boldogulni nem tudó, éhes szájait.
Pedig Lázár most ezt a feladatot kapta: elvonni annyi pénzt a multiktól, amennyit csak nem szégyellnek, hogy azzal a magyar cégeket tudja finanszírozni.
De ezek a magyar cégek nem prosperálnak, s amíg ennek okát nem szüntetik meg, addig feneketlen hordóba öntik a vizet.
A multikkal, tehát, ha hagyják őket dolgozni, termelni, nem lesz baj. Baj azokkal a vállalatokkal lesz - volt, van -, amelyek csak tartják a markukat, nincsen üzleti stratégiájuk - a sült galamb nem az -, nem terveznek , gondolkodnak hosszú távon, nem tanulják ki a szakma csínját-bínját.
A gazdasági világválság okait ismerjük, azok elháríthatóak. Valamennyi válság megoldásának a kulcsa azonban a prevenció, és talán soha nem volt annyira szükség a megelőző intézkedésekre, mint napjainkban, amikor a mulasztásaink már a körmünkre égnek. Tehát: megelőzni az ökoszisztéma összeomlását, az egészségügyi krachot, amelybe a lakhatási ellehetetlenüléstől a táplálkozási elégtelenségen át a járványügyig igen sok minden tartozik. Gazdaság akkor van, ha élünk, ha munkaképesek vagyunk, ha tudunk gondolkodni. Ez élelem, otthon, boldogulási lehetőségek nélkül csak pusztába kiáltott szó. Igazi béke kell, igazi összefogás, nemzeten belül és nemzetek közötti.
Nyírfa
@KisTehen: Még egy gondolat, a legfontosabb, amelyhez el akartam jutni: fejlődni, ez az az előremenekülés, amely új alapokat tud teremteni a jövőnkhöz. Ha egy problémát már nem tudsz a régi módon megoldani, akkor az azt jelenti, hogy a régi módon már nem tudsz létezni.
Emmersson71
"A havi bruttó átlagkereset 440 ezer, a medián bér 330 ezer forint felett"

www.portfolio.hu/gazdasag/20210630/a-havi-brutto-atlagkereset-440-ezer-a-median-ber-330-ezer-forint-felett-490416

Vagyis a 2021-es adat szerint 198 ezer forint lenne a minimálbér. Sokan elfogadnák fizetésnek is :(
rokker33
@csak úgy...: Az európai országok többségére igen!De Magyarországra nem mert sok hozzád hasonló büdös bunkó parasztok élnek ott! És Te egy büdös bunkó paraszt vagy sok sok rosszindulattal és irigységgel megfűzerezve ! Na ezért jobb Ausztriában élni kisapám!
emerencia
@Nyírfa: ma 19:21 Teljesen igazad van!!! Sokan nem fogják végigolvasni a kommentedet ezért engedelmeddel beidézem a lényeget:

"Tehát: megelőzni az ökoszisztéma összeomlását, az egészségügyi krachot, amelybe a lakhatási ellehetetlenüléstől a táplálkozási elégtelenségen át a járványügyig igen sok minden tartozik. Gazdaság akkor van, ha élünk, ha munkaképesek vagyunk, ha tudunk gondolkodni. Ez élelem, otthon, boldogulási lehetőségek nélkül csak pusztába kiáltott szó. Igazi béke kell, igazi összefogás, nemzeten belül és nemzetek közötti."
Nyírfa
@emerencia: 20.27

Köszönöm, hálás vagyok a figyelmedért! :)
Gyurka80
Böszmeferi azt mondta 1998-ben amikor az első Orbán-kormány felemelte a minimálbért 28 ezerről 50ezerre, hogy sokan csődbe mennek és a munkanélküliség megnő!
Gazella
@Pegero: Hülye pegeroka... nyalj kavicsot!! Bolcsevik te vagy.
Másik EU MINIMÁLBÉR.. Nem pedig DK -s minimálbér.
Te gyökér fajzat
verőce21
Végülis, a mediánbér 60%-a jogos..., ha már benne vagyunk...! :)
jesz
sok honfitársunk nagyon örül a minimálbér-minimum emelésnek...
...de...ki is fizeti a minimálbér-emelést?...az állam, vagy a munkaadó(bárki is legyen)
csak úgy....
@rokker33: te baromarcú! :) több mint 5 éve még látogatóban sem jártam az orbánéktól elkorcsosult silány,elkorcsosult hazádban! :) -te labancok tudatlan,buta cselédje !
csak úgy....
@rokker33:- benned csordogálhat némi cigány vér is, már csak a buta bunkó stílusodból leszürve! :)
-ausztia is örül neked,te bugris cigány?
csak úgy....
@Pegero: te ,mint rovar csak petézni tudsz,különben nem is kérdeztelek ! fidesz bunkókból napi kettöt írt föl a dokim az alacsony vérnyomásomra! :) ti fideszesek ,valóban ekkora bunkók vagytok,mint itt naponta?
teuton
@jesz: Azt miert nem kerdezed, hogy a stadionokat, templomokat, kisvasutat, nagyvasutat, politikusok es katonak beremeleset ki fizeti, ill. miböl kell kigazdalkodni? Az EUs bünteteseket, a sok felesleges ügyvedi es birosagi költseget mar meg sem emlitem... Aztan hozza vehetnenk meg az orosz es kinai hitelek kamatait is, amik termeszetesen joval magasabbak, mint az EU 0,5%os kamatai lettek volna, ezert titkositottak!
emerencia
@teuton: Amikor (ha jól emlékszem 2011-ben) bevezették az egykulcsos adót nem érdekelte a jómódúakat, hogy miből lett és kiknek a kárára hipp-hopp egyik hónapról a másikra a most a várható EU-s minimálbér növekedéstől nettó számszerűleg magasabb a bérük. Utána lehetett a legnyomorultabbak szociális segélyét csökkenteni, az alkotmányt alapkatyvasszá hekkelni, a munkatörvénykönyvet az alkalmazottak hátrányára módosítani stb. Kussoltak mert le voltak/vannak fizetve! Simán lehetett a milliókat érintő humánszférát legyengíteni ami mára már tragédiába fordult. (egészségügy, oktatás, szociális ellátások) Most, hogy a válság begyűrűzött a haszonélvezők felé is valamennyire, megy a siránkozás gazdagéknál pedig a jövedelmi olló még mindig olyan szélesre van tárva ami nem méltó egy demokratikus országhoz csak egy sötét, kizsákmányoló hibrid rezsimhez ahol már az emberélet megvédése sem elsődleges a flancos közpénzlopással/pazarlással szemben.
ómió
Mintegy bolsi vezérhazugként most azt hazudja az efftársnő, hogy eddig a "Zorbán" önkényesen határozta meg" a minimálbért? Már megint "elmentek neki otthonról"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.