Rövid idő alatt bejárta a netet a két álláshirdetés, amelyben ugyanaz a budapesti középiskola keres délutános takarítót, valamint történelemtanárt.

Ahogy az Eduline is megírta, egy budapesti gimnázium magasabb fizetésért keres takarítót, mint történelemtanárt.

A takarítónak nettó 200 ezer forintost bért kínálnak, a történelemtanárnak – akinek ráadásul angolul kell megtartania az óráit – bruttó 203 ezer forintos alapbért.

Nem -teljesen- igaz, hogy a  sajtót bejárt budapesti gimnáziumban többet keresne egy takarító, mint egy történelemtanár

Fotó: 123.RF.com

A két hirdetés bejárta a sajtót, ma az iskola közleményben adott tájékoztatást az intézménybe jelentkező pedagógusok bérezési rendszeréről. Fontos ugyanis, hogy nem az iskola trükközik, a magyarországi pedagógus-bértábla szerint egész egyszerűen ennyi a tanárok induló alapfizetése, az álláshirdető oldalon pedig csak egyetlen konkrét összeget lehet megadni, a bérezésre vonatkozó szöveget („bérezés a Pedagógus bértábla szerint”) nem – írják.

Az aktuális hirdetésekben a 2022-ben érvényben levő Bértábla legalacsonyabb, gyakornokra vonatkozó alapilletménye szerepel (203 000 Ft), amely nem tartalmazza a garantált bérminimumra történő kiegészítés összegét (57 000 Ft) és a 20%-os ágazati szakmai pótlékot (52 000 Ft).

- közölte az iskola, hozzétéve, hogy "a hirdetések ily módon történő megjelenítése mindezidáig nem okozott értelmezési problémát a jelentkezőknek".

Forrás: eduline.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Törölt Nick
Ez is egy jó nagy átbaszás. Csóri tanár jelentkezik a 203 ezer forintra, aztán hogy örül majd mikor megtudja, hogy jön még hozzá 57 meg 52 ezer Ft. Bár azzal együtt is siralmas.
Pálinkás Pál
@Törölt Nick: minusz TB ,jövedelem adó...már is lesz belőle nettó 200...a takarító nettó 203...
Emmersson71
Mosakodás színezete van a dolognak!

Mellesleg a tanár jobban keres, hiszen a 312 ezer forintjának 207.480 Ft a nettója.
Szóval kuss legyen! Fiatalok, irány a pedagógusi pálya!
Borsó
@Pálinkás Pál: Egész pontosan 207480 forint. Lehet szórni két kézzel. Az ember nem tudja, hogy sírjon, vagy nevessen. Végül is miért fizetnék meg őket, hiszen olyan könnyen pótolhatóak, bárki alkalmas arra, hogy nyegle hülyegyerekekkel türelmes legyen és próbálja felkelteni az érdeklődésüket a tananyag iránt.
Pálinkás Pál
@Borsó: igazad lehet..nem számoltam ki,csak tippeltem...
ómió
Már megint hazudozgattatok, efftársak!?
teuton
@ómió: Hülyegyerek, te naci efftars analfabeta fajkreten! OLVASNI ugye nem tanultal meg! A hirdetes a közlemeny szerint HELYES, csak nem szerepelnek benne a potlekok! A takaritoiban sem... Ha viszont majd megtanulsz szamolni, add össze, tehat egy angolul tanito tanar 312ezer ft-ot keres BRUTTO! Mennyi az NETTO??? 200 ezer? Elarulom neked, hogy a nemet szocsegely 50%-kal több, amiert nem kell 1 percet sem dolgozni! Tehat ennyire becsüli meg a magyar allam a diplomasokat. Nem is csoda, mert csak olyan analfabeta birkakra van szüksege a kormanynak, mint te vagy!
gina
@ómió: Te olyan fogatlan proli vagy mit irogatsz itt te elmebeteg?
gina
Kövér elvtársnak ajánlom a munkát, a takaritói állás neki való, ugyan túl lenne fizetve az a féreg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.