Nem csak a péksüteményen takarékoskodik a közétkeztetési intézmény, bizonytalan ideig az elektromos hálózat túlterheltsége miatt sütőben sült ételeket sem készítenek.

Fél kiflit adnak ezután az óvodásoknak Kalocsán, dühöngenek a szülők

Fotó: pixabay.com

Kalocsán az összes önkormányzati intézménynek spórolási tervet kellett készítenie a durván elszálló energiaárak miatt- írja a hvg.hu.

Fél péksütemény jár szeptember elejétől az 1-6 éveseknek Kalocsán, a tájékoztatóban arra hivatkoznak, hogy a hatályos EMMI előírásoknak így is megfelelnek.

A 2014-es rendelet valóban fél-egy péksüteményt ír elő, a takarékossági intézkedés mégis kiverte a biztosítékot a szülőknél.

A tájékoztatót, amelyben a közétkeztető a változásokról ír az intézményeknek, egy kalocsai képviselő posztolta az oldalán.

A kalocsai testület, nyilván sok másik önkormányzathoz hasonlóan, már hetek óta takarékossági lázban ég, már augusztus végén döntöttek arról, hogy október 30-ig minden önkormányzati intézmény, köztük a közétkeztetésért felelős Kalocsai Közétkeztetési Intézmény, készítsen egy intézkedési tervet, hogyan tudják a költségeiket csökkenteni. Valószínűleg ez utóbbi miatt dönthetett a közétkeztetésért felelős, hogy a rendeletnek megfelelő kisebb adagot porciózzák ki szeptember 9-től. A tájékoztatóban a péksütemény súlyára hivatkoznak, ettől teszik függővé a felezést.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: hvg.hu

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ahogy régen énekelte Kiss Manyi, "Csak egy fél kifli az uzsonnám"! Kéretik az emelt étkezési díjat befizetni, és a gyermeknek uzsonnát csomagolni! Mit szól hozzá a családok védőszentje odafönn a Sándor palotában?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
117
Az a lényeg, hogy nincs megszorítás, ugye régi-új elvtársak?

www.youtube.com/watch?v=G9VAK3WVeKU
Nessy
Ahogy régen énekelte Kiss Manyi, "Csak egy fél kifli az uzsonnám"! Kéretik az emelt étkezési díjat befizetni, és a gyermeknek uzsonnát csomagolni! Mit szól hozzá a családok védőszentje odafönn a Sándor palotában?
namihami
Íme, még egy példa annak igazolására, hogy ""hasítunk"". Ahogy Lenin lövethetett volna, úgy ezek a kölykök is járhattak volna úgy, hogy egyáltalán nem kapnak enni.
""Félkifli""!?! Ez még még az orbáni gazdaságpolitika és főként a humánum egyik szép megnyilvánulása.
Az pedig, hogy sült ételeket nem kapnak, csak még szebb példa a gondoskodásra, inkább örüljenek. A fideszhű vezetés csak a sütésnél könnyedén keletkező karcinogénektől (rák!!!) óvja őket.
dr. prédikátor
A SZEMÉT MOCSKOS FITYMASZ KORMÁNY AZ ERDÉLYIEKNEK MEG A TÖBBI HATÁRON TÚLI INGYENÉLŐNEK BEZZEG MILLIÁRDOKAT JUTTAT!!! AZ I ITTHONIAKNAK MEG NAGY BÜDÖS LÓFASZ!!!
jesz
@namihami: ...jó hogy szóbahoztad...

Tovább a lenini úton! (ez a molinó fogadja majd a szülőket)

bocs.
Baker
Nem a kifli kicsi, a szülők pofája nagy!

Egyébként is, tetszettek volna Édeserdélybe szülni, akkor most kalácsot zabálna a kölök!
Baker
- Mi a jeled az oviban, Ferike?
- Félkifli.
jesz
ha már a fél kifli így kiveri a biztosítékot, mi lesz itt, ha kint vastagon hull a hó, nincs ki lapátoljon, nincs fűtő sem, és mikuláskor a központi ajándék egy piros színű szaloncukor? ...na, akkor már alakul a fidesz kocsirúdja...
Yoda69
orbanon kell szamon kérni mindezt, nem az óvónőkön.
orban a fő bűnös, bűnhődnie kell a magyarok ellen elkövetett bűneiért. Minimum életfogytig tartó börtön.
Málna
Van másik megoldás, lehet többet fizetni a közétkeztetésért. Ja, hogy azért is háborognának?
gina
Fideszre szavaztatok--- akkor örüljetek ha éhen nem haltok agyhalott magyarok
gina
@Málna: Látszik hogy nem tudod mi az élet, gondolom a pasik tartanak ki a sarkon, Gratula,,, ilyennek mint te is ne legyen soha gyereke,,, fideszes null
Emmersson71
@gina: Nem mindenki szavazott a Fideszre, aki most nélkülözni kényszerül :(
balos
@Emmersson71: Azok a bünösök igazán akiknek nem tettszik a tömeggyilkosok ténykedése,de nem mentek el szavazni!Aztán legfeljebb a másik oldal vitte volna el a balhét megint,mert nem csináltak migráncsot a geciékből!
Málna
@gina: Nem, te drága fogatlan proli, saját magamat tartom el, egész jól. Neked ez nem jött össze, ugye?
Eladott Ország
@Málna: ma, 11:52 ☻ Orbán: „És akkor azt mondta nekik, ha nincs pénzük a rezsire, akkor keressenek többet! „Egy bolond száz bajt csinál.” A sötét agya fel sem fogja mit beszél, csak a néphülyitéshez ért igazán! Keresnék én, csak éppen az állambácsi nem fizet többet, csak a csókosoknak, barnanyelvűeknek.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/298660563_1405756463237590_1791650554536418734_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=Q4wfjEHmZPAAX-RTgVk&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9RzNDrjCiSiJDL_eGBKeC8yt4OmxTkDuFhapG5YX-pjg&oe=6330CA43
Yoda69
orbanek miert nem vezetik be az 5000 forintos berletet, mint arrol szo volt korabban? A nemetek is megleptek, pedig orbanek szerint ott sokkal nagyobb a baj.
gina
@Málna: Ne irigykedj te kis senki, gondolom eltart a sarok ,,engem a 2 külföldi diplomám , te szerencsétlen fidesz ribi hahahahha Igy tovább-- jó a neved is, mindig is utáltam a málnát mert kukacos, de látszik te szereted, hát izlés dolga --- jellemzö is rád.. de kit akarsz itt meggyőzni?
Pálinkás Pál
nofene...nem látom itt az agyagedény fidesz trollhordát...a gyenge képességű málnán kívül...
lampa laz
Akkor most azt hány étkezésre kapja a gyerek? A félnek a fele a reggeli, a félnek a másik fele meg uzsonna?
134.bátor
Most meg fogtok engem ölni...de tapasztalatból mondom, egy 1-6 èves kisgyerek nem tud megenni egy kiflit,a felèt tuti otthagyja,ami a szemètbe kerül. Más dolog,hogy ezen spórolni több mint nevetsèges
Málna
@gina: Úgy érzed, irigykedem?:-) Mesélnél a két diplomádról? Hahaha...
Aki Én
@Málna: De hát még áprilisban is azt hazudta a gazdád, hogy nincsenek és nem is lesznek megszorítások.
Megvédik a rezsicsökkentést, a magyar embereket, a reálkeresetet...
Pedig akkor már volt háború, infláció, világszar forint...
Nem tudod összerakni, mi, lúzer?
Málna
@134.bátor: Ha a kifli fele a kukába kerül, akkor miért nevetséges ezen spórolni?
Málna
@Aki Én: Takarékoskodás van. Ilyen a helyzet, szokjátok meg.
Ha lúzer lennék, biztosan én is itt háborognék, mint ti...:-)
Aki Én
@Málna: Akkor a gazdád hazudott áprilisban (is)?
Ha takarékoskodunk, akkor az MNB-re miért nem érvényes a spórolás?
Akkor miért kaphat egy képviselő, akár 500.000 forint üzemanyagpénzt?
Neked csak a gyerekeken való spórolás tetszik, buta balfasz?
Olyan buta csicska vagy qrva nagy pofával, hogy az már hihetetlen.
Nem is csodálom, hogy elkerülnek az emberek, te lúzer.
polgarb
@KisTehen: Már megint a műfüves pályára mentél legelni te ökör! Nem minden fű ami zöld,nagyon tinó!
Málna
@Aki Én: Ezekre a dolgokra már adtak választ. Miért nem tájékozódsz?
És miért hordasz össze mindig ennyi hülyeséget? Neked ettől jobb lesz? Hát nem úgy tűnik...
levarosbukta
@Málna: és azokat a válaszokat szép rendre be is szopjátok legyen az bármekkora ökörség is.
Málna
@levarosbukta: Az az igazság, hogy nem nagyon érdekel. A saját szintemen foglalkozom a dolgokkal, arról mondok véleményt, amiről van valami fogalmam. Ha sok a benzinpénz, akkor azt az ellenzéki képviselők nyilván kifogásolták. Meg hát itt van most már a nyakunkon az árnyékkormány, majd ők megmondják a tutit...:-)
Eladott Ország
Nem a kifli kicsi ovodások, hanem a pofátok nagy. Marosán elvtárs ( Buci Gyuri péklegény) után szabadon. Kinek mit intézett a kormánya.Gond van? 2022 április 3-án Font Sándor 59,7%-kal ( fidesz-kdnp) választotta neg Kalocsa népe is! 2019-ben az önkormányzati választáson Kalocsa népe szinte szintiszta fideszes vezetést hozott létre, Dr . Filvig Géza polgármester és az egyenes úton választható 8 képviselő szintén fideszers. Tovább is van mondjam még? Viszont a gyerekek isszák meg ennek a levét! A szülők erre tetszettek szavazni, legalább nem lesznek átműtve. Mintha Romániában a Ceausescu rendszerben lenénk. Akkor hallottam azt az erdélyi viccet: „ Látjátok azt a nagy sötétséget? Nos azok már Kolozsvár fényei.”Itt kell élned, hogy elhidd. Hát jó nagyot pukkant az elmúlt 100 év 12 évig fújt legnagyobb lufija. Fűthető focipályák, szemben a bezárt uszodákkal, és múzeumokkal, az ovisok fél kiflijével, és a közétkeztetést biztosítók kikapcsolt sütőivel. „ Jaj de jó a habos sütemény, mogyoró van az ő tetején...De legalább Rózsika nem Józsika lett b+!
Kinek mit intézett a kormánya
uploads.disquscdn.com/images/4a56fa7edf89e78f919319d997ec5bdffaa3665591b8d9e43d2c5eff6565d901.gif?w=800&h=356
Anya éhes vagyok és fázom! Nem baj gyermekem, de nem estél át a nemváltó műtéten és apádat sem vitték el háborúba, itthon ülhet, mert közmunka sincs, de legalább tud rád vigyázni, ha bezár a suli, mert se tanár, se fűtés. Csak nagyon vigyázz az Orbán képre, ha tüzeljük el a bútorokat, mert ugye mégiscsak ő virágoztatta fel az országunkat! Neki köszönhetjük, hogy ilyen jól élünk...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/302139087_1416914055455164_2419904180748246079_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=_5_8W_pk-0EAX9EjI8i&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9ZKVYpYnZuB15U184TbexOZ2RDKaQxi0BpFsEdcZLw6Q&oe=6330E8B6
Aki Én
@Málna: Látom megint nincs jó válasz a felvetéseimre.
De akkor miért nem előbb gondolkozol?

13:50 Ennyi ellentmondásos butaságot. Azt a mindenit.
simmering73
Mit szól ehhez mindenki anyukája, Novákmama, a családok védőszentje?
Málna
@Aki Én: Válaszoltam értelmesen. Te erőlködsz már megint a semmin. Mindig ezt csinálod. Borzalom...
namihami
@jesz: 11.26: ""...a központi ajándék egy piros színű szaloncukor""
PIROS!?!?! Már bocsánat, de egy ilyen szép egyházi ünnepet nem illik elviccelni! Narancsszinű! Ahogy ez illik hozzá és dukál...És a tiszibácsi (talán) az ünnepre tekintettel még megtold/hat/ja a kifli másik felével. (ha a Viktor ad némi apanázst az egyháznak---a karácsony jegyében)
namihami
@gina: 12.45: Bocs, de a Málna nem kukacos (csak szeretné, ha időnként akadna neki), hanem poloskás! Hidd el, rosszabb!!
namihami
@gina: @Eladott Ország: @levarosbukta: és még sokan mások:
De tényleg, miért erőlködtök vele?!?! ...mint vaklónak a kontaktlencse...
gina
@Málna: Te akkora lúzer vagy szivem, csak agy és szembeteg vagy, ez az igazság,,tedd már helyre magad te szerencsétlen
gina
@Málna: KIcsim a diplomákról nem beszélgetni kell,, de te honnan is tudnád??? el sem jutnál ezzel az észjárásoddal a menzáig sem, gondolom ott tudnál csak mosogatni... és megsugom mindkét diploma külföldi nem szerzett sz@r magyar,, mint a két sarki kedvenceidnek Juditka és Katalin a fülbevalós
Málna
@gina: Miért ne lehetne beszélni arról, hogy milyen diplomád van? Csak nem félsz a lebukástól?:-)
namihami
@gina: Már bocsáss meg, de azért nem minden ""magyar diploma"" egyenlő a ""dajcsi diplomával"". Vagy annak fideszesebb változatával (amikor már oda se kell menni).
Volt idő, amikor egy diploma utánjárása még nem volt ilyetén féle belépő fideszbe.
gina
@Málna: Nem vagyok fideszhivö, igy biztos lehetsz benne hogy igaziak--de nem is hiányzik hogy te higgy nekem, elég ha egy román cigánynak hiszel,,
Málna
@gina: Nem az a baj, hogy én nem hiszek neked, hanem hogy senki nem hisz. Hülyíted magad. Primitíven kommunikálsz, ez sehol a világon nem ér diplomát. És még titkolózol is.
Néro2
Féleszű savazóknak fél kiflit tud intézni a qurmányuk. A másik felet pedig megeszik maguk. Az anyjukat is kirabolnák , ha sejtenék hogy van a sifonérban száz forint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.