A kormánypártok frakcióvezetői kezdeményezni fogják, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága tekintse át a baloldali pártok külföldi kampánytámogatásának ügyét – közölte a Fidesz frakcióvezetője a Fidesz és a KDNP közös frakcióülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón csütörtökön Balatonalmádiban.

Kocsis: Az elmúlt harminc év egyik legdurvább politikai botrányával állunk szemben
Fotó: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése szünetében tartott sajtótájékoztatón Balatonalmádiban 2022. szeptember 22-én. A Fidesz és a KDNP frakciója arra kérte a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt az európai uniós szankciókról. MTI/Bodnár Boglárka

Kocsis Máté jelezte: az elmúlt harminc évben nem volt példa arra, amit a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter "óvatlanul vagy szándékosan" tett, és teljesen nyilvánvalóan beismerte a közvélemény előtt, hogy a kampányához több milliárd forint támogatás érkezett külföldről.

Az elmúlt harminc év egyik legdurvább ilyen típusú politikai botrányával állunk szemben

- jelentette ki, hozzátéve:

törvény tiltja azt, hogy a pártok külföldről elfogadjanak támogatásokat.

Márki-Zay Péter augusztusban a Magyar Hang Gulyáságyú podcastjának volt a vendége, erről itt írtunk bővebben.

Több százmilliós támogatást kapott a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) az áprilisi országgyűlési választás után hónapokkal az Egyesült Államokból

- mondta el akkor a Márki-Zay a podcastban.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az Alapjogokért Központ (AK) és a baloldal példa nélküli botrányról írt. Az Alapjogokért Központ (AK) szerint Márki-Zay Péter korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt beismerte, hogy "nemzetközi globalista erők" akartak beavatkozni a magyar választásokba.

Márki-Zay akkor így reagált közösségi oldalán:

Közleményt adott ki az Action for Democracy a Mindenki Magyarországa Mozgalom számára nyújtott támogatással kapcsolatban, mivel a kormánypropaganda egyre elképesztőbb összeesküvéselméleteket és hazugságokat gyárt.

Hozzátette:

A szervezet leszögezi, hogy a tevékenységét a demokratikus eszmék és elvek iránti elkötelezettségük vezérli a nemzeti kormányoktól és nemzetközi szervezetektől függetlenül. A közleményükben visszautasítanak minden olyan vádat, ami azt sugallja, hogy külföldi beavatkozás lett volna a magyar választásokba. 

Márki-Zay szomorúnak és egyben ijesztőnek tartotta, hogy "a Fidesz azokkal szemben igyekszik hazugságokat gyártani, megbélyegezni – így például a Mindenki Magyarországa Mozgalommal szemben – akik a magyar demokráciáért kívánnak tenni."

Nem mi vagyunk a magyar demokrácia ellenségei, hanem azok, akik autoriter államokkal alakítanak ki szoros kapcsolatokat, vagy körözött, korrupt politikusokat bújtatnak idehaza

- tette hozzá.

A teljes bejegyzés itt olvasható.

Forrás: MTI

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Juhász István
Legjobb emlékezeteim szerint a Maria Le Pen / valószinűleg rosszul irtam a nevét... / kapott a kampánya megsegitésére bizonyos Magyarországtól jelentős összeget. Igaz, nem közvetlenül a Kurmánytól, hanem az egyik Kurmányközeli BANKTÓL. Szerbia is kapott jelentős magyar támogatást a kampányára... Életbe lép a quod licit Jovi, non licit bovi elmélet. Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
Terelünk mama kis buzi kedvence??? megint másra mutogattok, de a legnagyobb botrány az 12 év csalás lopás ez ami rólatok szól, undoritó férgek, csak nehogy ti legyetek a hibásak, elmebeteg szemét OV csatlós, a helyetek már régen börtönben lenne,
Peller Anikó
Az elmúlt harminc év egyik legdurvább politikai botrányával állunk szemben, ha nem számítjuk a tiéteket.

De he a fidesz gazemberségeit is számoljuk, khmm, lassan nem lesz elég a számegyenes.
balos
Ez a ganaj túró,hiányban szenved!Nyomja már a falhoz a száj-er!Há-turulról!
Dr. Proktor
Soros pénzének kivizsgálásával kell kwzdeni...
amortizáltok
nó meg hozzátevém mennyit is kapott orbán dollárbam putyintól ? na regélj nyikhaj ne csak vádaskodj nos kb tőbbet mint most 25 . re az olasz ?
ugye kicsi nyári mikulásunk? a halak meg a tóba dögledeznek mert neked nem jut villanyra ? tróger és a többi ember meg kajához sem jut csak nektek van disznó nagy vájutok , + adalék a 30- ra kocsikázó matyika orbán nagy kürtöskéje.
kocsis matyika
Nessy
www.nyugat.hu/cikk/fidesz_soros_adomanyok
Kocsis Máté üres óráiban olvasgassa, és utána lehet 30 évezni, és szörnyülködni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.