Egy budapesti cég kérte a végrehajtást, a férfi állítása szerint egy 610 ezer forintos személyikölcsön-tartozás miatt árverezték el a házát, pedig ő szeretett volna fizetni, a nyugdíjából levonhatták volnra a részleteket, de meg sem hallgatták.

A Blikk cikke szerint a 66 éves ongai Németh Károlyt azután lakoltatták ki a végrehajtók, hogy a férfi elmondása szerint egy 610 ezer forintos alaptartozás törlesztésével megcsúszott még évekkel ezelőtt, a kamatok miatt ez pedig az előző tíz évben a tízszeresére nőtt.

610 ezer forintos tartozása miatt lakoltattak ki egy nyugdíjas, beteg embert

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A korábban víz- és fűtésszerelőként dolgozó, egyedül élő beteg férfi 40 millió forintot érő családi házát, melyet saját kezével épített, a budapesti végrehajtó cég 15 millió forintért adta el. 

Németh Károly nem akart harcolni a végrehajtókkal szemben, ezért a kilakoltatás napjára már minden le volt szerelve a házban, a férfi a ház lépcsőjén ülve várta a végrehajtót, akivel rendőri kíséret is érkezett. 

A Blikk szerint a férfi fizetett volna, a nyugdíjából levonhatnák a részleteket, de a bíróság nem reagált a kérvényeire, a végrehajtás elhalasztására.

Először úgy gondoltam, odaláncolom magam a kapuhoz, nem engedek be senkit, de hát soha még csak hangosan sem beszéltem senkivel egész életemben (...) Beteg ember vagyok, sztrók, infarktus, cukorbetegség, emiatt már dolgozni sem tudok, pedig fűtésszerelőként most aztán lenne munkám. Ez a tortúra lelkileg is tönkretett, fogalmam sincs, ma estétől hol fogok aludni

– mondta el a lap helyszíni tudósítójának a férfi. 

Németh Károly a lapnak úgy nyilatkozott, a 610 ezer forintos személyikölcsön-tartozás miatt árverezték el a házát, a Budapesti Ingatlanforgalmi Kft. pedig kb. 15 millió forintot fizetett az ingatlanért.

Elismerem a tartozásom, fizetni akarok, mégis utcára tettek. Próbáltam kérvényezni, hogy kaphassak egy kis időt, de senki nem segített. Onga polgármestere elhajtott, mondván, nem az ő hatásköre, a bíróságra személyesen mentem be egy halasztási kérelemmel, majd a végrehajtótól tudtam meg, hogy elutasították, mert én hivatalos választ nem kaptam

– nyilatkozta a Blikknek.

A lap szerint az idős férfi történetén az egész település háborog, mert igazságtalannak tartják, hogy ennyi pénzért elveszik valaki feje fölül a házát, ráadásul még a vételárból sem kap semmit, mert mindent (bírságok, illetékek, a végrehajtó díja) ebből a pénzből vonják le.

Nagyon sajnáljuk Károly bácsit, mindenkinek segített, ő volt a legjobb víz- és gázszerelő messze környéken, jó árakkal, tisztességes munkákkal (...) Megdöbbentő, hogy mennyire nincs emberség egy ilyen eljárásban, hogy csak a pénzt nézik

– mondta el a lapnak az egyik szomszéd, Lakatos Rozália.

A cikk szerint egy miskolci végrehajtónő érkezett lakatossal, az új tulajdonos képviselőjével, valamint 7 rendőrrel a helyszínre. A nő a lapnak nem akart nyilatkozni, csak annyit mondott el, hogy a végrehajtást a budapesti Intrum Zrt. kezdeményezte, őt csak illetékességből kérték fel az eljárás lefolytatására.

Németh Károly ellenállás nélkül, de feldúltan adta át az ingatlant, és annyit a helyszínen is elmondott, hogy sosem a tartozást, hanem csak az eljárás jogszerűségét, a kérelmei, egészségi állapota semmibevételét vitatta.

A Blikk megkereste a végrehajtást kérő céget, ám azok a cikk megjelenéséig nem nyilatkoztak. A lap úgy értesült, hogy a végrehajtást elrendelő cég és a vevőként szereplő társaság székhelye ugyanazon a budapesti címen, egy irodaházban van.

Forrás: blikk.hu

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Apfelbaum
Pedig itt jogállam van,mondta Varga Jucus két leszbi party között
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
@117: Így igaz! A gyerekek csak addig fontosak, amíg megszületnek. Utána már ott lehet felejteni őket az iskolabuszon - a bűnösöket senki nem bünteti meg. Lehet az iskolában tönkretenni az életüket, öngyilkosságba hajszolni őket, a tanárok a fülük botját sem mozgatják. Az iskolában, ahol a gyerekek órákon át ülnek, lehet 18 fokot tartani, elég, ha csak egynek megfázik a veséje, vagy tüdőgyulladást kap... És ezzel szemben rengeteg gyereket el lehet venni a szülőktől, pl. olyan mondvacsinált kifogásokkal, hogy nincs meleg víz a lakásban; a gyerekes családokat simán ki lehet lakoltatni, ha pl. a végrehajtó összejátszik az árverezésen résztvevővel - és még sorolhatnám. Elkeserítő.
Nessy
@Málna: Természetes, hogy fizetni kell. Nem értem. hogy a bank, amelyiknél a hitele volt , miért nem tiltatta le a kezdeteknél a nyugdíjából. Nem mindenki naprakész a lehetőségekből, néha el kell magyarázni személyesen, és türelmesen elmondani mit lehet tenni! De miután az úgy részleteit nem ismerem, rájöttem, nem szabad prejudikálni.Ezért nem is szóltam már régen a témához.
Málna
@Nessy: Te a bankot nem érted, én meg az öreget. Talán fel kellett volna vennie a kapcsolatot a hitelezőjével, miután nem tudott fizetni. De ő csak várta a csodát, éveken át.
Rockxy
"Nagyon sajnáljuk Károly bácsit"
ne sajnáljátok, ha már magára hagytátok!
Németh István
@vacsi: menj a picsába! a sugárzó szemét rosszindulatoddal! Szíveskedj a jogszabályokat elolvasni, meglehetősen humánusan - igaz keményen - de határozottan és sok kiskaput hagyva intézkednek a végrehajtás terén! A hülyék mint te ellen védekezni sem lehet! a @Málna: hasonló eset!
A többit már tudjátok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.