Egy budapesti cég kérte a végrehajtást, a férfi állítása szerint egy 610 ezer forintos személyikölcsön-tartozás miatt árverezték el a házát, pedig ő szeretett volna fizetni, a nyugdíjából levonhatták volnra a részleteket, de meg sem hallgatták.

A Blikk cikke szerint a 66 éves ongai Németh Károlyt azután lakoltatták ki a végrehajtók, hogy a férfi elmondása szerint egy 610 ezer forintos alaptartozás törlesztésével megcsúszott még évekkel ezelőtt, a kamatok miatt ez pedig az előző tíz évben a tízszeresére nőtt.

610 ezer forintos tartozása miatt lakoltattak ki egy nyugdíjas, beteg embert

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A korábban víz- és fűtésszerelőként dolgozó, egyedül élő beteg férfi 40 millió forintot érő családi házát, melyet saját kezével épített, a budapesti végrehajtó cég 15 millió forintért adta el. 

Németh Károly nem akart harcolni a végrehajtókkal szemben, ezért a kilakoltatás napjára már minden le volt szerelve a házban, a férfi a ház lépcsőjén ülve várta a végrehajtót, akivel rendőri kíséret is érkezett. 

A Blikk szerint a férfi fizetett volna, a nyugdíjából levonhatnák a részleteket, de a bíróság nem reagált a kérvényeire, a végrehajtás elhalasztására.

Először úgy gondoltam, odaláncolom magam a kapuhoz, nem engedek be senkit, de hát soha még csak hangosan sem beszéltem senkivel egész életemben (...) Beteg ember vagyok, sztrók, infarktus, cukorbetegség, emiatt már dolgozni sem tudok, pedig fűtésszerelőként most aztán lenne munkám. Ez a tortúra lelkileg is tönkretett, fogalmam sincs, ma estétől hol fogok aludni

– mondta el a lap helyszíni tudósítójának a férfi. 

Németh Károly a lapnak úgy nyilatkozott, a 610 ezer forintos személyikölcsön-tartozás miatt árverezték el a házát, a Budapesti Ingatlanforgalmi Kft. pedig kb. 15 millió forintot fizetett az ingatlanért.

Elismerem a tartozásom, fizetni akarok, mégis utcára tettek. Próbáltam kérvényezni, hogy kaphassak egy kis időt, de senki nem segített. Onga polgármestere elhajtott, mondván, nem az ő hatásköre, a bíróságra személyesen mentem be egy halasztási kérelemmel, majd a végrehajtótól tudtam meg, hogy elutasították, mert én hivatalos választ nem kaptam

– nyilatkozta a Blikknek.

A lap szerint az idős férfi történetén az egész település háborog, mert igazságtalannak tartják, hogy ennyi pénzért elveszik valaki feje fölül a házát, ráadásul még a vételárból sem kap semmit, mert mindent (bírságok, illetékek, a végrehajtó díja) ebből a pénzből vonják le.

Nagyon sajnáljuk Károly bácsit, mindenkinek segített, ő volt a legjobb víz- és gázszerelő messze környéken, jó árakkal, tisztességes munkákkal (...) Megdöbbentő, hogy mennyire nincs emberség egy ilyen eljárásban, hogy csak a pénzt nézik

– mondta el a lapnak az egyik szomszéd, Lakatos Rozália.

A cikk szerint egy miskolci végrehajtónő érkezett lakatossal, az új tulajdonos képviselőjével, valamint 7 rendőrrel a helyszínre. A nő a lapnak nem akart nyilatkozni, csak annyit mondott el, hogy a végrehajtást a budapesti Intrum Zrt. kezdeményezte, őt csak illetékességből kérték fel az eljárás lefolytatására.

Németh Károly ellenállás nélkül, de feldúltan adta át az ingatlant, és annyit a helyszínen is elmondott, hogy sosem a tartozást, hanem csak az eljárás jogszerűségét, a kérelmei, egészségi állapota semmibevételét vitatta.

A Blikk megkereste a végrehajtást kérő céget, ám azok a cikk megjelenéséig nem nyilatkoztak. A lap úgy értesült, hogy a végrehajtást elrendelő cég és a vevőként szereplő társaság székhelye ugyanazon a budapesti címen, egy irodaházban van.

Forrás: blikk.hu

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Apfelbaum
Pedig itt jogállam van,mondta Varga Jucus két leszbi party között
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Apfelbaum
Pedig itt jogállam van,mondta Varga Jucus két leszbi party között
117
Addig "családbarát" a kormány, amíg megszületik a gyerek (darabra meg van), aztán magasról tojnak a családokra.

Drámai végjáték! A Fidesz nemet mondott az élelmiszerek és gyermeknevelési cikkek áfacsökkentésére

alfahir.hu/2022/09/26/z_karpat_daniel_jobbik_afamentesseg_gazdasagi_bizottsag_gyermeknevelesi_cikkek
Nessy
Nesze neked, keresztény, jobboldali jogállam! Ebből a jobboldali stimmel, a többi kapitális hazugság! (I)gazságügyi miniszterünk mesélhet Brüsszelben! És nem ez az első, szerintem nem is utolsó eset! Éljenek a "segítőkész, a lakosokért dolgozó" polgármestere!
dragonfly
@Nessy: A jobboldali stimmel? Néppárt???
csak úgy....
fideszék szalagon gyártják a földönfutókat...
Eladott Ország
Ez a kormány vállalhatatlan, nem demokratikus, ez a kormány nem tehetséges kormány. Kifejezetten kárára van az országnak. Gazemberek, és idióták kerülnek magas pozíciókba, és veszik el az ország, és az itt élők lehetőségeit, a dilettanciájukkal, és aljasságukkal .Kötelességük lenne tisztes munkáért, tisztes munkabért biztosítani, jó minőségű oktatást, mindenki számára hozzáférhető egészségügyi ellátást, a szegénység felszámolása, a szociális háló tisztességes fenntartása.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273731937_4600943093367026_2821223066908793199_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=rpAjGxG-1yoAX8aVyuf&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-frfJdHdoOArxBnfJX5BMHxz06KOo-JNc4Q9FovN3gCw&oe=6337B654
Eladott Ország
Varga Judit: "Büszke vagyok arra, hogy tagja lehetek a magyar családok kormányának." Soroljuk a családok nevét is? Lehetsz is lopott pénzből jól éltek szégyen. Büszke lehetsz rá, hogy tagja vagy egy, meleg, narkós, pedofil, tolvajokkal teli Orbáni maffia családnak! ÉN A HELYEDBEN KIB*SZOTTUL SZÉGYENLENÉM MAGAM!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/298596746_1776623169350398_5791389456735293184_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=vnO4BuHgTWYAX8hviLt&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9JQFcwVsibHBemaIHn2ijDWvcd4cgoc-9yB7mmZYXe7Q&oe=6337B078
Varga Judit: A kormány minden nap azon dolgozik, hogy végre visszakaphassuk régi életünket. A kormánynak mindig is az volt a célja, hogy a lakosság 3/4-ét elszegényítse. Megoldották. Igen. Az ostoba k*rva igazat mond. Csak nem úgy, ahogy hazudja. Novemberben nem őszi köd, hanem ègetett szemét füstje tölti meg majd a völgyeket.
uploads.disquscdn.com/images/449898a148a4d6f112769f70816f031aae4b3975ad10b79dbe2a9b079dca9fcd.jpg?w=800&h=392
Emmersson71
"Senkit sem hagyunk az út szélén!"

Hanem az árokba rúgjátok!!!
DR PRÉDlKÁTOR
Megnéztem a polgármestert... NO COMMENT ... Nagymamám szokta volt mondani: AZ ISTEN SEM SIET, SEM FELEJT...
rokker33
Csak arra vagyok kíváncsi hogy azt a 600 ezret ki akarta e fizetni a bácsi vagy úgy gondolta,hogy már nem kell neki!Mert nagyon gyanús hogy éveken keresztül nem fizetett és most hogy elveszik a házát hirtelen meggondolta magát! Szerintem a bácsi is tehet a saját sorsáról szaros 600 ezret nem akarta kifizetni! Én azért megvárom a behajtó válaszát is mert igy elsőre gyanús ez az ügy!
levarosbukta
@rokker33: Szerintem is! Egy biztos, valamikor valamennyit nem fizetett be. Úgy gondolta elfelejtették, vagy nem kérik tőle ha nem veszi át a figyelmeztető leveleket. Mert biztos vagyok benne hogy ment neki fizetési felszólító, ment ügyvédtől fizetési meghagyás is. Arról nem beszélve hogy a végrehajtótól is kap levelet. Ha időben bement volna a végrehajtóhoz és megegyeznek a részletfizetésről akkor nem kerül árverésre a dolog. De ha sz@rt az egészre akkor így járt. Egy dolog ami ocsmány ebben, hogy a becsértéke a háznak jóval alatta van mint a piaci érték.
namihami
""...a végrehajtást elrendelő cég és a vevőként szereplő társaság székhelye ugyanazon a budapesti címen, egy irodaházban van.""
De, gondolom, mégcsak nem is ismerik egymást. Még a liftben se futottak soha össze...
rokker33
@levarosbukta: nekem egyből az volt fura, hogy 10 éves tsrtozásról van szó szóval az öreg nem akarta kifizetni csak ráb@szott! Hogy olcsón ment a el a háza azt a végrehajtót nem nagyon érdekli, csak az hogy a pénzüket a kamattal vissza kapják! Nem biztos hogy olyan sokat ért az a ház Onga nem éppen egy Sopronhoz hasonló környék...Sopronba
40 milliótól kezdődik egy lakás, de Ongán nem tudom ezt elképzelni!
Yoda69
orbanek kegyetlenullecsapnak mindenkire, aki nem fizet, vagy epp csak van egy kis elmaradasa.
Kivancsi lennek ki vette meg a 40 millios hazat 15-ert. Nem lepodnek meg ha orban koreihez tartozna.
Vetel utan azonal eladjak 35 millioert, maris kerestek 20 millat tisztan. Es mennyi ezer ilyehn eset lehet, ami ki sem derul.
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 09:55
Sajnos, mint MAFFIA nagyon tehetséges ez a QRMÁNY+ holdudvara.
bencemacska
@namihami: ma, 10:48
Még azon sem csodálkoznék, ha az előzetesből kiengedett illetékes végrehajtó is itt töltené a házi őrizetét
Csizmás Kond
...mongyuk aki így ad elő egy esetet az is megérdemelne egy vaskos büntetést. Az árverezés, most pontosan nem tudom de valahogy úgy működik, hogy a zálogba lekötött érték kétharmadát meg kell haladja a tartozás és csak akkor foglalható. Namármost ha a háza 40 millára volt letétbe beíratva akkor nem hatszázezres volt a tartozása. A bank pedig hogy ne tűnjön üzérkedésnek az árverezés ezért a becsült érték alatt értékesíti...ilyen ez a piszok demokrácia.
Csizmás Kond
@KisTehen: Mivel nem tudok a cikkben megjelenteken kívül semmit ezért tovább nem ragoznám, sajnálok minden poruljárt embert viszont azt mindenki szem előtt kéne tartsa, hogy a tartozás soha nem évül el és a bank soha nem kegyelmez, ezért az adósságot jobb fizetni mint a végén mindent elveszíteni.
rokker33
@KisTehen: plusz a bírósági eljárásnak a költsègei az sem elhanyagolható az is több 100 ezer forint.Az öreg nem járt jól a sumákolással a ház meg nem hiszem hogy Ongán 40 millát ért az egy borsodi település tele cigókkal jó lesz az 15=20 misinek is!
Eladott Ország
@rokker33: Ongán azért nem sok cigó van, kivéve a Karmelita kolostort. Onga közel van Miskolchoz, 15-20 misiért, jó ha 2 szobás lepukkadt ( homlokzatilag nem hőszigetelt) panelt kapsz.
rokker33
@Eladott Ország: megnéztem azért 17.5 milliótól elég jókat lehet kapni és ha az öreg háza 40 et ér aztat a végrehajtót nem nagyon érdekli! Csak a pénzét akarja visszakapni az öreg meg nem nagyon akart fizetni! Volt rá 10 éve hogy rendezze a 600 ezret erre semmilyen mentség sincs!
magyar1
Jó lenne ha már végre tudomásul vennék az emberek, hogy a bankoktól nem szabad kölcsönt felvenni, mert állami segédlettel annyit emelnek amennyit ők akarnak. A kormány támogatja az egyoldalú szerződésmódosítást az emberek kárára. A bankok úgy fosztanak ki mindenkit ahogy akarnak Mo-on.
A végrehatjó maffia meg teszi a mocskot szintén állami engedménnyel.
Aki kölcsönt vesz fel Mo-on a szoc. vége óta, vegye tudomásul, hogy annyi az életének,lakhatásának.
rokker33
@magyar1: azért olvasd már el még egyszer a cikket! Az öregnek 10 éve fennálló tartozása van a bank felé! Azóta a kamatokkal együtt tízszeresére
növekedett a tartozás ami érthető is mert a bank is szeretné visszakapni a pénzét! Az igaz hogy a bankoktól soha nem szabadna pénzt kölcsönkérni, de mig az emberek többre vágynak, addig a bankok is nyereségesek maradnak. Az öreg megérdemelte amit kapott!
Sámannus
Egyszer magam is beavatkoztam hasonló ügyben, mint kívülálló. A kezesen akartak a szarjankók behajtani egy tartozást. Úgy próbálták elintézni, hogy ne férhessen hozzá a jogi iratokhoz, ráadásul igen meredeken emelkedett az eljárás költsége is.
A banki ügyintéző is részese lehetett a játéknak, de sikerült még időben kimenteni az ismerőst ebből a mocskos játékból.
"Nagylelkűen" elfogadták a kezes végtörlesztési ajánlatát, így megúszott egy mocskos retkes végjátékot. .
magyar1
@rokker33: Valamikor régen még az otp szoc. szakaszában a rezsi a számlámról ment és valami 50 ft-os eltérés, hiány mutatkozott, erre küldték a 100.ft-os leveleket, hogy fizessem be a hülyék. Bementem, megkérdezni mi a franc volt az filléres tartozás, ők sem tudták a választ de ígérték az ügyfelesek törlik ezt a nonszensz kis összeget.
Eltelt pár év az 50 ft-ból már 5 ezer ft tartozást csináltak, akkor az igazgatóhoz mentem be és végre törölték, de már a számlám is rég megszüntettem náluk.
Ennyire hülyék ülnek bizonyos posztokban.
Dr. Proktor
@magyar1: A hülyeség ma már kimondottan lvárás bizonyos fontos posztokon...
Dr. Proktor
@rokker33: Olvasásból edlégtelen, ülj le!
Fizetni akart csak nem hagyták...
percsi
@rokker33: "a tartozás soha nem évül el"
Mielőtt hülyeséget írsz, tájékozódj, mert könnyen úgy járhatsz, mint a szegény tudatlan bácsi, és a többi több100 ezer ember!

A követelés elévülési ideje a Polgári jog szerint:
1) Földgáz: 2008.évi XL.törvény(Get.) 28/a.§ (6) - 2 év
2) Villany: 2007.évi LXXXVI.törvény(Vet.) 63.§ (3) - 2 év
3) Internet, telefon: 2003.évi C.törvény(Eht.) 143.§ (2) - 1 év
4) Általános elévülés: 2013.évi V.törvény(Ptk.) 6:22.§ (1) - 5 év
5) Munkajog: 2012.évi I.törvény(Mt.) - 3 év
6) Végrehajtásban: 1994.évi LIII.törvény(Vht.) 57.§ - mint a követelés maga
Büntetőjog szerint:
1) Szabálysértés: 2012.évi II. törvény(Szabs.) 6.§ (1) - 6 hónap
2) Bűncselekmény: 2013. évi C.törvény(Btk.) 26.§ (1) - a büntetési tétel felső határának megfelelő idő, de legalább öt év

Az elévülés annyit jelent, hogy azt, ami elévült, már nem lehet bírósági, jogi úton behajtani, kikényszeríteni. Ez nem jelenti azt, hogy a követelés, vagy az adós oldaláról nézve, a tartozás megszűnt.

Sajnos a beteg bácsi nem volt tájékozott, ezért esett bele a törvénytelen csapdába, 40 milliós házát vették el. Neki kellett volna jeleznie az elévülést. Majd, ha a bíróság megállapította a követelés végrehajthatóságának elévülését, utána tudott volna egyezkedni, pl. részletfizetéssel kifizetni a "valódi" tartozását.

A bankok-szolgáltatók azért várnak akár 10 évet, mert a párszázezer forintból milliós összeget tudnak tisztességtelen úton lenyúlni. Míg alacsony volt a tartozás, addig nem fordultak végrehajtóhoz, nem volt fontos nekik a tartozás behajtása, évekig kamatoztatták.
A törvény pont ezt akarja kiküszöbölni, csak hát ezek a jogot tanult emberek sza.nak rá, nem tartják be a törvényeket.
Állítólag a fogyasztókat a törvény védi!
A végrehajtók összejátszanak a bankokkal-követeléskezelőkkel-közjegyzőkkel, kirabolják a bajba jutott embereket.
Lásd Völner Pál - Schadl György! A fejétől bűzlik a hal!
Németh István
Még hőst csinálnak belőle, pedig higgyétek el > kik az igazságszolgáltatást bíráljátok, hogy egy valójában magát sajnáltatni akaró és felvállalt kötelezettségeit nagy ívben leszaró személyről van szó! A segg fej MÉDIA rácsapott mint a galamb a takonyra és csinálja a hangulatkeltést!
Ez olybá tűnik divat lett az utóbbi időben > sajnáltatni, érzékíztetni az embereket! Aljas szar média!
Eladott Ország
@rokker33: tegnap, 12:47 ☺ A vakság harmadik leggyakoribb oka a szürkehályog! A vallás és a fidesz ma is az első kettő! Az első kettő viszont csak az ostoba , gyenge jellemű emberekre hat . A szürkehályog nem válogat , viszont gyógyítható !
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/143979012_2770672653185809_5405170607588656691_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=JrwSGyelMdsAX_8xr6y&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9zsmbPM9hKdyuHm24YfFUElq92Hd02xybR2Wqpuj1WCA&oe=6358F2EC
10 év alatt a 600 ezer forintot, simán letilthatták volna a keresetéből, nem pegig egy 40 milliós értékű ingatlant elvenni.
A tulajdonos kérte, hogy részletekben kifizeti a tartozását, de a maffiaállam nem engedte! "Fiatalok voltak, és kellett a pénz – ezzel nemigen védekezhet majd az a hét bírósági végrehajtó, akik a gyanú szerint összesen majdnem közel
900 millió forintot fizettek Schadl Györgynek, a kar elnökének a kinevezésükért."...és lásd a Völner Pál ügyet.
hvg.hu/itthon/20211215_kinevezes_birosagi_vegrehajto_Schadl_elozetes_Volner_Pal
bencemacska
@Németh István: szeptember, 27. 18:40
"Beteg ember vagyok, sztrók, infarktus, cukorbetegség," és 66 éves!
Nem gondolod, hogy amíg ezekkel kórházban volt, utókezelésen vett részt, stb elfeledkezett a törlesztésről.
Nekem ezek közül csak egyik volt, nem volt könnyű túlélni, és nem voltam egyedül!
Németh István
@bencemacska: A nagy szíved visz a sírba, az akinek tartozik az lehet,hogy betegebb mint a nyafogó fizetni nem akaró! Ezt ne feledd! Megérdemli a kilakoltatást >>y ha egyébként tudta volna fizetni a tartozást miért nem fizette!? JA!!! ezért is a kormány, sőt az Orbán Viktor a felelős?? ennyi!
Dr. Proktor
@KisTehen: Akkor mondd meg, hogy miért húzták-halasztották 10 évig? Csak nem azért, hogy ne a hűtőt és a tévét kelljen lefoglalni hanem a házat?
Dr. Proktor
@KisTehen: Apropó, vállalhatott volna mellékállást, jó pénzért hülyeségeket irogatni klf fórumokra és még bővíthette volna a házát, árverezés helyett...
bencemacska
@Németh István: Az egész bank beteg? Tudtommal banktól vett fel kölcsönt.
Nem hiszem, hogy ha valakinek agyvérzése van, azon gondolkozik, mikor jár le a kamattörlesztési határideje.
Nekem tényleg nagy szívem van! Nem kívánok még neked sem hasonlót!
Dr. Proktor
@bencemacska: Elkéstél a jókivánságoddal...
Németh István
@bencemacska: Na figyelj ide! Ez az ügy nagyon régóta húzódik, egy sereg felszólítás, tárgyalás szaladt végig (10) 6 év alatt! Ha csak a mostani nyilatkozatát a fószernek veszed alapul, hogy "tudta volna fizetni a törlesztést a nyugdíjából" akkor menten beláthatod hogy a linkség nála van! A tartozás, tartozás, betegen is!Lehet haladékokat kapni, de a kamatokkal számolni kell akkor is! A nehéz helyzetét elismerem - de ha 40 milliós ingatlana van tudott volna megoldást a viszonylag kis összegű tartozása kifizetésére! DE nem akart arra játszott, hogy majd elengedik neki ! HÁT NEM ENGEDTÉK EL! @Apfelbaum: @Dr. Proktor: ti menjetek a fenébe tudálékos seggfejek!
Sámannus
Ebből lehet ám kiválóan jattolni.A kifosztottat meg kiröhögni büdös genya putyincsicskák.
Pálinkás Pál
@rokker33: 15 millát az egész falu nem ér...
Sámannus
@Németh István: Nagyokos azért húzódik, hogy mindent zabrálhassonak. Eljátszák hogy sok a dolguk és húzzák az időt. Akinek a vagyonára jelzálogot tesznek ki, annak el is veszik azt a tulajdonát. Pontosan, ahogyan a történet szólt Az egészet elveszik bagó áron. Próbáltam én is ilyen ingatlant vásárolni, de a végrehajtó szinte elérhetetlen volt.Felszívódnak mint a kámfor, és csak járatják a hülyét a jóhiszemű emberekkel. Ez olyan üzletág, ahová a becsületes emberek nem férnek hozzá.
Úgy látom te is egy hazudozós prókátor vagy, vagy setét mint az éjszaka.
levarosbukta
@magyar1: Jó lenne ha már tudomásul vennék az emberek, ha banktól vesznek fel kölcsönt az fizetni kell és nem is keveset.
csak úgy....
én abban bízok, hogy az itteni okoskodó fiatal pofaverök, valamikor hasonló szituba kerülnek a nyugdijas éveikre..., tanulni holtig kell!
Istenakinincsen
Károly bácsi mint víz-gázszerelő lehetett volna milliárdos is...mint a Lőrinc úr, de rosszkor volt rossz helyen.
Mit lehet várni ettől az élősködő mindent elszedő rendszartól?!
Sajnos rengeteg ilyen eset volt/van és lesz. Hová fogják vinni a futószalagon gyártott hajléktalanoknak a népszámlálók a kérdőíveket ? Vagy ők már nem emberek és nem számítanak már, mert mindenüket elvették???
Málna
@Apfelbaum: Pontosan ez a jogállam. Hogy meg kell fizetned az adósságodat. Ha nem így lenne, a normálisan fizetők sem kapnának hitelt.
Málna
@Nessy: Persze, hogy nem az utolsó eset. Ha valaki nem fizeti az adósságát vissza, annak következményei vannak és lesznek is. Fura, mi?:-)
Németh István
@Apfelbaum: Persze, hogy nem az utolsó eset. Ha valaki nem fizeti az adósságát vissza, annak következményei vannak és lesznek is. Fura, mi?:-) >>Pontosan ez a jogállam. Hogy meg kell fizetned az adósságodat. Ha nem így lenne, a normálisan fizetők sem kapnának hitelt.> tessék elhinni, hogy kölcsön, hitelt kérni is mindig könnyebb mint az visszafizetni! Márpedig, aki adta nyilván valamilyen okból segíteni akart! Ez az átvette akármi esetben kötelezettséget jelent!
Ezt lehet cicomázni, meg részvételni, ha úgy tetszik de a kölcsön visszajár!
vacsi
@117: Így igaz! A gyerekek csak addig fontosak, amíg megszületnek. Utána már ott lehet felejteni őket az iskolabuszon - a bűnösöket senki nem bünteti meg. Lehet az iskolában tönkretenni az életüket, öngyilkosságba hajszolni őket, a tanárok a fülük botját sem mozgatják. Az iskolában, ahol a gyerekek órákon át ülnek, lehet 18 fokot tartani, elég, ha csak egynek megfázik a veséje, vagy tüdőgyulladást kap... És ezzel szemben rengeteg gyereket el lehet venni a szülőktől, pl. olyan mondvacsinált kifogásokkal, hogy nincs meleg víz a lakásban; a gyerekes családokat simán ki lehet lakoltatni, ha pl. a végrehajtó összejátszik az árverezésen résztvevővel - és még sorolhatnám. Elkeserítő.
Nessy
@Málna: Természetes, hogy fizetni kell. Nem értem. hogy a bank, amelyiknél a hitele volt , miért nem tiltatta le a kezdeteknél a nyugdíjából. Nem mindenki naprakész a lehetőségekből, néha el kell magyarázni személyesen, és türelmesen elmondani mit lehet tenni! De miután az úgy részleteit nem ismerem, rájöttem, nem szabad prejudikálni.Ezért nem is szóltam már régen a témához.
Málna
@Nessy: Te a bankot nem érted, én meg az öreget. Talán fel kellett volna vennie a kapcsolatot a hitelezőjével, miután nem tudott fizetni. De ő csak várta a csodát, éveken át.
Rockxy
"Nagyon sajnáljuk Károly bácsit"
ne sajnáljátok, ha már magára hagytátok!
Németh István
@vacsi: menj a picsába! a sugárzó szemét rosszindulatoddal! Szíveskedj a jogszabályokat elolvasni, meglehetősen humánusan - igaz keményen - de határozottan és sok kiskaput hagyva intézkednek a végrehajtás terén! A hülyék mint te ellen védekezni sem lehet! a @Málna: hasonló eset!
A többit már tudjátok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.