A bejelentés hatásárra egyből kilőtt a földgáz ára.

A Gazprom ledobta a gazdasági atombombát: leállítják az európai gázszállítást

Fotó: pixabay.com

Leállítja az Ukrajnán keresztül folyó európai gázszállításokat a Gazprom – jelentette be az orosz állami vállalat a Twitteren. A bejelentés hátterében egy elszámolási és jogi vita áll a Gazprom és az ukrán Naftogaz között – írja a hvg.hu.

A háború dacára ugyanis az oroszok Ukrajnán keresztül húzódó vezetékeken küldték a gázt Európába és mindezért tranzakciós illetéket fizettek az ukrán gázszolgáltatónak.

Igen ám, de nem annyit és nem olyan időközönként, mint azt az ukránok szerették volna, ezért a Naftogaz nemzetközi törvényszék elé idéztette a Gazpromot még a hónap elején.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: hvg.hu

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Na ukrán gecivédők most is gondolom Putyin és zorbán a hibás? Egész Európában hiány lesz a gázból és nem Putyin miatt hanem az áruló zelenszkij és a nyugati vezetők hibás döntései miatt! Remélem hamarosan egész ukrajnát bekebelezi Oroszország és végre újra normálisan lehetne élni.Az ukránok meg pusztuljanak el úgy is utálják a magyarokat ,akkor miért sajnáljam őket?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
A hülyemagyar maffiahívők rögtön megfogták a lényeget: a Zelenszkij a hibás..!!
magyar1
Putyinnak igen nagy türelme volt eddig is, én a helyében már rég leállítottam volna. Az ukránok majd kapnak amerikától és az unio vezetőitől gázt.:)
kereső
Eggyel több, vagy kevesebb szerződésszegés- már nem számit. Oroszok ehhhhhhhhhhhhhhhh. Mi az, hogy ahogyan az "ukránok szerették volna"- valószinúleg ragaszkodtak volna a szerződés betartásához, különben nem viszik gazdasági biróság elé az ügyet. Tényleg ennyire kell nyalni ezeknek a szerződésszegőknek, hogy itt már mindenki a hülye csak orbán meg putyin nem??
orsos vendel
Es ??? Nincs gaz, nincs penz !!! Hulye tyutyin !!!
Pálinkás Pál
no..orbánköcsög, bekövetkezett amit mondtam...csak a hülye,meg te,tolvaj cigány, rakod fel az ország energiaellátását egy olyan csőre, ami háborús területen halad át...ne legyen igazam,de következő az olaj lesz...remélem az unió eltakarít...
magyar1
@Pálinkás Pál: Az unio vezetői kiérdemelték a kontinens árulói címet. Aki a népét kiteszi annak, amerikai érdekek miatt, hogy energiaválság legyen mit érdemel szerinted?
rokker33
Na ukrán gecivédők most is gondolom Putyin és zorbán a hibás? Egész Európában hiány lesz a gázból és nem Putyin miatt hanem az áruló zelenszkij és a nyugati vezetők hibás döntései miatt! Remélem hamarosan egész ukrajnát bekebelezi Oroszország és végre újra normálisan lehetne élni.Az ukránok meg pusztuljanak el úgy is utálják a magyarokat ,akkor miért sajnáljam őket?
Csizmás Kond
Nakéremszépen, bejött a számítása a vén trotty bidonnak...ő lesz a fő fő gázellátó...persze máséból...
kereső
@rokker33: Te igy "értékeled" egy szerződés megszegését?? Mondjuk nem csodálkozom, téged az sem zavar, hogy a magyar kormány gyakorlatilag 2013 óta negligálja az uniós csatlakozási szerződést.Korrekt "üzleti partnerek" nem csinálnak olyat, mint a gazprom. Aláirt szerződést, adott szót megszegni aljas dolog, hitvány az aki ilyet követ el. És az ilyennel nem szabad üzletet kötni, ki kell közösiteni.
Virág Árpád
PERSZE, HA ELŐRE FIZETSZ, AKKOR MÁ INDUL IS! Sőt, he előre 10 évet kifizetsz...
Pálinkás Pál
@magyar1: kicsit szelektív a memóriád, mintha az unió meglenne az orosz gáz nélkül...bezzeg mi, olcsó orosz gázunk van..igaz Európában a legtöbbet fizetjük érte...és ne gyere a kamu rizsacsökkentéssel 144 köbméter télen,nagy hidegben..max egy hétre elég,ha spórolsz,picit tovább..a 144 m3..egy garzonnak is kevés..
jesz
az ukránok évtizedeken át lopták az olajat-gázt a barátság vezetékből is, most meg ebből. Fizetni, mint rendesen, naná hogy nem fizettek...
Csizmás Kond
@kereső: ...nem jó helyt keresgélsz haver...a szerződést az szegte meg aki a felvásárlást megszüntette...mert a szerződés minimum kétoldalú...
kereső
@Csizmás Kond: Ha a szerződésben meghatározott ütem van a szállitásra, és meghatározott ütem a kifizetésre- akkor ki keresgél nem jó helyen. Igen egy szerződés kétoldalú- és ha jól tudom, akkor a gazprom nem tartotta meg a szerződésben foglaltakat- mert nem úgy szállitott, ahogyan le van irva, és nem úgy fizetett ahogyan le van irva. Most akkor mi is van? Az a hibás, aki emiatt gazdasági döntőbirósághoz fordult, vagy az aki telibe nagyivben tesz a szerződésre- ahogy esik úgy puffan alapon. Nagyon nincsenek fogalmaid egy szerződéses kötelezettség betartásának mikéntjéről- na, de nem csoda, nálatok ez az etalon.
justhpeter
Nem értem miről beszél ez a sok Orbán-hívő. Biztosan nem értették a führerüket amikor azt mondta a parlamentben, hogy itthon van gáz.
Csizmás Kond
@kereső: ...megpróbálom egyszerűbben...ha én neked gázt adok el szerződéses alapon de te mivel vitám van a szomszédommal ezért úgy próbálsz engem hátráltatni, hogy nem veszed meg a kialkudott mennyiséget sőt mást is rábeszélsz hogy ne vegyenek tőlem akkor kettőnk közül ki szegte meg a szerződést ?
rokker33
@kereső: 1. A szerződésszegést legelőször az európai unió és Brüsszel kezdeményezte a felesleges szankciókkal nem Oroszország korlátozta a gázt. 2. A szankcióknak nincs értelme,mert a háború azóta sem csillapodott sőt pár megyét be is kebeleztek az oroszok.3. meg zelenszkij bojkottálja az orosz ukrajnai szerződést és ők nem akarjàk hogy Európa gázt kapjon az oroszoktól. Szóval nem nagyon értettem félre és még a cigót sem kellett hozzá meghallgatnom csak a propin kívül olvasok más külföldi sajtót is pl az osztrák napilapot a zeitung ,heute
stb stb.
kereső
@rokker33: Na akkor olvass, és értelmezz mondatokat. A szankció- valamilyen cselekvés megállitására, korlátozására irányul. Mi volt az a cselekmény, amely kiváltotta a szankciókat? Ha, az Eu tétlenül nézi- mint 2014-ben a KRIM annektálást-egy szuverén európai ország ellen inditott terrorista megszálló, rabló inváziót, akkor saját értékeit köpi szembe. Ennek az országnak a szuverenitását, határai sérthetelenségét nem zetközi szerződések garantálták mindaddig, amig az Orosz föderáció hamis, hazug hivatkozással föl nem rúgta. Ezekről a tényekről mindig elfelejtkeztek- csak az okozatot kárhoztatjátok, az ok helyett. És, ha már választhatok, akkor inkább összehúzom magamon a pulóver cipzárját, klumpát húzok papucs helyett és melegebb zoknit- mint hogy 1-2 fok melegért még több ember szenvedjen, haljon kinhalált. Őszintén szólva ez a meggárgyult részvétlenség, ez a minden emberi morált nélkülöző önzőség az ami zavar leginkább veletek kapcsolatban- és nem irigylem a lelkiismereteteket, hogy csatlakoztok orbán hazaárulásához. Na, csá...légy boldog ottan Ausztriában, hiszen ott nincs ársapka, a kormányotok támogat benneteket, nem mellesleg olcsóbban fútesz háromszor annyi minimáljövedelemből, mint mi Magyarországon. Na, csá...
kereső
@Csizmás Kond: Úgy látom értelmezési nehézségeid vannak- miért fordult az ukrán gázszolgáltató birósághoz??? Na, miért- ez az alapkérdés. Itt dől el, hogy ki szegett szerződést- az, hogy a gazprom ezen "megsértődve" nem szállit, ismét csak okozat. De, mi az ok???, ahol a szerződés megszegése történt, és azt ki követte el. Szájba rágósabban már nem tudom leirni.
Csizmás Kond
@kereső: ...ismét csalt a szimatod...a zukrán lopta a zorosz gázt...sőt el is zárta a csapot az európába irányuló vezetéken, holott az nem az övé. sőt háborúban állt a zorosszal...miért kellett volna egy tolvaj háborús ellenféllel szemben betartania az egyességet ?
kereső
@Csizmás Kond: Nem egyesség. Szerződés- és a lopás tényét igazold- mert itt már sokan emlegették, de hitelesem ,ég senki nem igazolta. Háborúban áll az orosszal- na, ja honvédő háborúban, a saját földjén. Elzárta a csapot- na de miért?? Mert az orosz fél nem fizette a tranzit dijat. Ingyen szolgáltasson? Nem jótékonységi intézmény, hanem egy vállalat.
Németh István
Tökéletesen igazuk van! Vegyék a gázt, az olajat ahonnan tudják USA, esetleg az arabus országoktól! Az, hogy többe kerül? hát azt köszönjék meg az ursula kurvának az Eu. nemzetgyilkosnak! Aztán ne csodálkozzon senki, hogy a moslék ursula vezette Eu.; a moslék usa gyarmatává válik! Lesz itt még a vietnami háborúhoz hasonló bozót háború, nemzet felégetés, gyilkosságok garmadával! Kaptunk ezekből izelítőt - csak szopikáljuk a hosszú cicit, ha ilyen hülyék vagyunk, hogy megtűrjük ezt a büdös kurvát!
Csizmás Kond
@kereső: Szerintem csak fújod a semmit. Már vagy húsz éve hogy a zukrán baszakodik a vezetéken, sőt uniós problémák is voltak ahol az ukrán felet kiáltották ki hibásnak...csak ez most valamiért neked pártfeladat lett hogy hazudjad az ellenkezőjét.
117
@Csizmás Kond: Végig hallgattad a számot? Akkor jöjjön a nemi aktus genderileg, húzd rá cigány!

www.youtube.com/watch?v=4XB3SyspL6o
kulabombaafityiszre
@Csizmás Kond: ma, 17:03
Még egyszerübben ha lehetne,mert a muszka magyarországnak sem szállítja a leszerződött mennyiséget,vagy esetleg orbánék nem veszik át?
Csizmás Kond
@kulabombaafityiszre: ...amennyire én tudom szállítják csak kerülő útvonalon és az azért lassúbb drágább is...amúgy miért nem hibáztatod azokat aki előidézték az egészet...vagy nekid is azt adták ki, hogy bármi van a jelszó Orbán takarodj...
Csizmás Kond
@117: ...ha neked ez ízlik jóétvágyat hozzá...nálam ez nem zene sőt még nem is hasonló...
117
@Csizmás Kond: Tudom, te a mulatós cigány rockra gerjedsz. Zsidó-e vagy?
(ha nem, akkor nincs mondanivalóm a számodra, te buta matyó paraszt)
117
Valójában a zsidókon kívül nincs senkinek semmi mondanivalóm!

www.youtube.com/watch?v=W9P_qUnMaFg
117
Hű, baszd meg, ma sem zár ki a propeller. Erőszakos akartam lenni a szövegkörnyezetben, de nem sikerült eléggé :(
Írnám, hogy holnap újra megpróbálom, de nincs holnap - ma voltam ekkora (amekkora) fasz utoljára.

www.youtube.com/watch?v=WRmBChQjZPs
rokker33
@kereső: az a baj hogy a szankcióknak már nincs sok haszna a háborúra már megvan a pénz és még mindig 100 milliókat fizet európa az oroszoknak . Az hogy mi fázni fogunk és üresek lesznek a gáztartályok, attól még sok ember megfog halni.Ausztriában szerintem jobb a helyzet, de az durva hogy Magyarországon a cigányt elviselitek és 4=5 millió ellenszavazó nem mozdult meg áprilisban, hogy leváltsák Orbánt! Ausztriában sincs kolbászból a kerítés nehogy azt hidd hogy átlag 1500 2000=2500 euró olyan sok pénz mert azt bizony hamar ellehet költeni! Persze jobban élek mint Magyarországon, de semmi extra semmi luxus csak átlagosan !
117
@rokker33: Senkit nem érdekel a rinyálásod, te fasiszta Putin seggéből kilógó moszkovita haza- és Európa áruló kis geci!
ómió
És nem az volt az "atom", ami felrobbantotta az Északi Áramlatot?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.