A pénzügyminiszter ugyanakkor bizakodó.

Varga Mihály kétségbeejtő jóslata: a legnehezebb évünk jövőre leszMTI/Mészáros János

Varga Mihály pénzügyminiszter a Portfolio Budapest Economic Forum konferenciáján mondott beszédet, amelyben több témát is érintett. A 2010-es kormányváltás idején látott gazdasági nehézségekhez hasonlította a mostani környezetet, értékelte a jelenlegi gazdasági helyzetet, kifejtette, hogy a következő év is nehéz lesz, de alapvetően optimista volt az előadásában – elemez a portfólió.hu.

A legnehezebb évünk várhatóan a jövő esztendőben lesz

– jósolja. Ugyanakkor Varga szerint helyes gazdaságpolitikával 2023-ban is elkerülhető a recesszió, 2024-ben pedig visszatérhetünk a 4% körüli, egyensúlyi növekedési pályára. Arról is beszélt, hogy az ország finanszírozása továbbra is stabil, az idei hiánycél tartható, az államadósság pedig újra csökkenő pályára fog állni. 

Úgy vélekedett, hogy összességében a helyzet nehéz, de nem reménytelen. Az elmúlt időszakokban Magyarország minden válságból erősebben jött ki, mint ahogyan belement, és a kormány számításai szerint most sem lesz ez másképp. A magyar gazdaság jó állapotban van, de a globalizált környezet miatt egy-egy ország visszaesése más ország teljesítményét is leronthatja.

Az elhúzódó háború szétzúzza az országokon átívelő ellátási láncokat, végső soron Európa gazdaságának egészén üt lyukat

– mondta, hozzátéve, hogy a kormány ezért pártolja a békét és a szankciók újragondolását.

Forrás: portfolio.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Törölt Nick
@ómió: Aki itt a háborúra fen, az Orbán, ugyanis minden sz@rt a háborúra ken. Ti birkák meg gondolkodás nélkül beszopjátok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Hát, bizony, a brüsszeli efftársak még mindig a "háborúra fennek"!
justhpeter
Varga mentené a kormány és a saját bűneit.
Törölt Nick
@ómió: Aki itt a háborúra fen, az Orbán, ugyanis minden sz@rt a háborúra ken. Ti birkák meg gondolkodás nélkül beszopjátok.
Apfelbaum
Misi,hallod te karcagi paraszt gyerek,a kereszt rejtvényben a 2 betűs ételízesítőt nem tudod megoldani és te beszélsz vagyis hadoválsz várható dolgokról...ha ennyire jövőbe látó vagy akkor azt bökd már ki a felcsúti cigány szélhámos mikor fog megdögleni mert nagyon sokan vagyunk rá kíváncsiak és igény is volna rá...
Jah és a bdskrvnydt neked is orsósnak is és az összes fideszes patkánynak az életben,itt a falon és mindenhol
rebel
Undorító egy féreg ez a Varga (ahogy a másik is)
Egy tehetségtelen csinovnyik! (ahogy a másik is)
drrotf
Mi ez a Varga Mihály?Pénzügyminiszter vagy jós?A baj az hogy mindkettőnek elég silány, mert például azok a várakozások amelyeket a költségvetés tervezésekor megjelölt, azok nem jöttek be, szegényebbek lettünk mint voltunk az EU második legszegényebb állama vagyunk, az állam hiánya nem csökkent, és a GDP sem nőt annyira mint amennyit az év elején megjósolt, megállapított.Az infláció is már két számjegyű és kettessel kezdődik és csak a jóslat , illetve parancs szerint a jövő év végén lesz a mostani fele, de az árak változatlanul magasan maradnak és erre rakodik majd a 10% körüli infláció. Sajnos a pénz romlása is csak folytatódik, nem nagyon tudják már ketten Matolcsyval sem megállítani!Ha más ilyen eredménytelen munkát végezne a magánszektorban már régen útilaput kötöttek volna a talpára!Vargának még nem tették meg ezt, mert lehet hogy nem találtak útilaput!
szaboria1
Elkurták 10 szeresen is. De nincs vér abba a bizonyosba, hogy lemondjanak.
simmering73
Veletek már 12 éve egyre nehezebb. Ideje eltakarítani benneteket.
justhpeter
@drrotf: Látom nem érted. Varga Misi halálpontosan tudja, hogy a következő év szarabb lesz a mostaninál. Hogy honnan tudja ? Ők okozták.
rebel
Kanyarban már előztünk. A szembejövőket. Most a lejtőn megyünk előre - fék nélkül.
rebel
Te ganyé Varga, 12 év bő esztendő után egy szűk esztendőt sem bír ki az általad felépített obscene gazdaság?
A válságkezeléseitek lényege, haljon meg és fizessen a ti hibátokért a kisember.
(Isten szemében nincs olyan, hogy kisember - vágod ezt, disznófejű Nagyúr?!)

www.youtube.com/watch?v=mdwZV4Y95Nw
Eladott Ország
Varga úr! Reméljük, hogy jövőre már nélkületek! Mentek a 3,14csába!
ómió
@Törölt Nick: És, ugye, a háborúnak nincs is hatása!? Akárcsak a migráncsaitoknak! A bolsi tetübandátok nem is annak apropóján "szankciózza fel" az energiaárakat az egekbe!? Sikerült ezt már maradéktalanul a "Zorbánra" (tudom, ti nem "kentek") hazudnotok? Amúgy, a kenni és a fenni között sosem tudtál különbséget tenni? Efftársilag tuti tökmindegy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.