A nyílt levélben kiállnak volt tanáraik és diáktársaik mellett az általuk vívott „hősies harcukban”.

1061 külföldön tanuló diák írt levelet a magyar kormánynakPDSZ/Facebook

„Megbotránkozva figyeljük a mai magyar közoktatás helyzetét” – kezdik a kormánynak címzett nyílt levelüket külföldi egyetemeken tanuló magyar diákok. A tanárok méltatlanul alacsony fizetését, a közoktatásban tanulók nemzetközi viszonylatban folyamatosan romló teljesítményét, a szegregált oktatási rendszert és a központosítás által ellehetetlenített szakmai döntéseket sérelmezik – sorolja a levél alapján a 168.hu.

1061 diák jelezte aláírásával, hogy szilárdan kiállnak „a jelenlegi hazug, kirekesztő és vezérelvű politikai berendezkedéssel szemben”.

Az írásban hálájukat fejezik ki volt tanáraik felé, akik leterheltségük ellenére is odaadással dolgoztak azért, hogy ne csak felvételt nyerjenek a külföldi egyetemekre, de ott helyt is tudjanak állni. Úgy érzik, nekik köszönhetik „azt a magyarságtudatot is, melyet egyetemi éveink alatt nemhogy elvesztettünk, de elkezdtünk még inkább magunkénak érezni”.

Forrás: 168.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitriol
Úgy tűnik, hogy a Holdról is látszik, mit művelnek orbánék a magyar közoktatás szereplőivel, mert már a külföldön tanuló magyar diákok is hallatják hangjukat és kifejezik felháborodásukat a magyar kormány méltatlan viselkedése miatt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Apfelbaum
A kecskeméti tanker vezető undorító, elképesztő gazdagságbam neveli 3 gyerekét, Pusztaszer utca 19 érdemes megnézni
Németh István
@Aki Én: sajnos te, mert az bizony sajnos, hogy aki vagy az mind te! Seggfej!! nem a jobb és baloldaliság a lényeg hanem a nemzeti, polgári érdekek összecsengése! Amit a mai balliberális nemzet árulói gerjesztenek akár külhonban vagy éppen ezeket a fosagyúakat a barátaikkal (külhoni cimbikkel) behozva - adott esetben - akarnak jó balhét kreálni a nemzet polgárai rovására - Na ezeket és a felbujtóikat kell nagyon megnyaggatni! Mondjuk veled együtt vitriolba fürdetni! Az ókorban kövezték a szar alakokat, most már fejlődtünk, tudod-e!? Ez kijár nektek!
Csizmás Kond
Ja persze...mert az az ezer valahány külföldön tanuló diáknak nincs egyéb dolga mint követni az itthoniak sorsát...de szerencséjükre ott van az ilyen szarakodásokra specializálódott Gyuribácsijuk aki intézi az ilyesmit...vagy legalábbis a fizetett szargörcsei, hogy nehogy fennakadás legyen a hőbörgésben...
ómió
Mindenütt neobolsevizmust vernek beléjük? A böszmei általános tandíjkötelezettségen (amit lenépszavaztunk) mintha kusikáltak volna!
Borsó
Itt minden hőbörgő nagyon öreg és egyetemista gyereke sincs? Nem életvitelszerűen élnek és tanulnak külföldön, hanem diákcsere program keretében (Erasmus) egy vagy két félévet máshol töltenek, aztán jönnek vissza, idehaza befejezni a tanulmányaikat. Pontosan ugyanannyi joguk van háborogni, mint a többieknek. Sőt, ők még jobban rálátnak, hogy máshol mennyire másként mennek a dolgok, ezért még jobban elkeseríti őket az itteni nyakig érő szartenger.
teuton
@Borsó: Aztan ha megvan a megfelelö nyelvismeret es szakmai tudas, akkor huznak el a pöcegödörböl vissza Nyugatra... Mert a szarban nem akarnak elsüllyedni... Röhej, hogy egy analfabeta polcfeltöltö többet keres, mint egy közepiskolai tanar! Vagyis inkabb siralmas...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.