Ismét a multinacionális nagyvállalatok nyertek az uniós megállapodással, megint olyan uniós kompromisszum született, aminek a nagytőke örülhet – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján az LMP frakcióvezető-helyettese.

Kanász-Nagy Máté szerint azzal ugyanis, hogy Magyarország kibúvót kap a globális minimumadó alkalmazása alól, a nagytőke mentesül a magasabb társaságiadó megfizetésétől – szögezte le.

Az LMP szerint ismét a nagyvállalatok nyertek az uniós megállapodással

Kép: Facebook

Megmarad az adóparadicsomi állapot, a multik a magyar munkavállalóknak sem fizetnek annyit, mint például Németországban, és Magyarországon a környezetvédelmi előírások is lazábbak – sorolta kifogásait a politikus.

Az LMP ezért feladatának tartja, hogy megakadályozza az uniós támogatások visszaáramlását a centrumországokba. A párt emellett alternatívát kíván mutatni a nagyvállalatok "neoliberális kiszolgálásának" politikájával szemben. Olyan alternatívát, amely a kis- és közepes vállalatokat támogatja, valamint a közszférát. Emellett érvényre kívánják juttatni a szennyező fizet elvét is, hiszen a legnagyobb környezetszennyezők a külföldi tulajdonú nagyvállalatok – mondta.

Kanász-Nagy Máté leszögezte azt is: Magyarországnak járnak az uniós támogatások, hiszen azokat nem rászorultsági alapon osztják – fogalmazott –, hanem azért, mert az ország megnyitotta piacát az európai közösség előtt.

A politikus a januári 15 százalékos nyugdíjemelésről szólva kifogásolta, hogy az az idősek emelkedő költségeit sem fedezi majd, ugyanakkor a közszolgálati dolgozók, a tanárok, az egészségügyben és a szociális szektorban foglalkoztatottak számára semmilyen béremelést nem jelentettek be. Az LMP ezért legalább inflációkövető béremelést követel a számukra.

Forrás: MTI,

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Namely
Nekem a luxembourgi megoldás tetszik.
Az alap adókulcs magas, tehát nincs itt semmi látnivaló.
Viszont minden befektetővel egyedileg megállapodnak egy sokkal alacsonyabb adókulcsban
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
verőce21
"Megmarad az adóparadicsomi állapot" - erre épül a Fidesz gazdaságpolitikája.
Ebből nem engedhettünk, az Unió engedett...
Magyarország és a magyar emberek győztek.
Csizmás Kond
Az egész csak színház...mindig is a nagytőke nyert és az is fog, és buta az aki azt hiszi hogy valami is a világban a kisemberről szól.
NKF
OK!De ez a LMP mérni is alig lehet őket mi a f@szt akarnak?Legközelebbi választáson
labdába se rúgnak!Meg a többi nagy versenyző pártokat!Hagyjuk!
Virág Árpád
@verőce21: Ezeknek semmi nem jó! Van itt is belőlük egy híján 20...
jesz
oszt kedves lmp, mit is tetszenek most tenni, hogy ne így legyen? Ugye semmit?

Naugye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.