A jövőben a kizárólag magánpraxisban dolgozó orvosok is kénytelenek lennének havi 20 órát dolgozni valamilyen állami szolgáltatónál. A kormány honlapjára feltöltött rendelettervezet szerint ez kellene ahhoz, hogy teljesítsék a kötelező továbbképzést. Aki ügyeletre jelentkezne, attól 10 órát várnának el.

Hatalmas gyomrost kapnak Orbánéktól a magánpraxisban dolgozó orvosok is: ezt teszik nekik a fa alá

Fotó: pixabay.com

Mint a 444.hu írja, a tervre Kunetz Zsombor orvos hívta fel a figyelmet a Facebookon. Azt írta, minden szakvizsgával rendelkező orvosnak ötévente meg kell újítania az engedélyét, de a szükséges munkaviszonyt eddig akár magánellátásban is teljesíthették.

„Azaz a teljesen magánellátásba menekült orvosokat, most megpróbálják visszakényszeríteni az állami ellátásba, annak jogszabályi kötelezettségével együtt. Ez olyan például, mintha egy magán angol tanárt arra kényszerítenének, hogy az állami iskolákban is nyomjon le havi 20 órát ahhoz, hogy magántanár lehessen”

- írja.

Forrás: 444.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Akkor asszem ezek az orvosok is erzekeny bucsut intenek az orszagnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
...ami viszont kedvez a temetkezési vállalkozóknak,- hogy ez le nem esik a bán pártolóinak,- ha egyáltalán még vannak?
Nessy
Tényleg, most pártállástól függetlenül, csak logikusan gondolkozva.
Dr.X-gerincgyógyászt átvezénylik húsz órára egy távoli megyébe, a belgyógyászatra. Eleve az oda - vissza út már saját zsebből megy. Oda megy, és legföljebb láb alatt lesz. A kis nővérek helyett vérnyomást mér, megírja a lázlapot. Maximum új beteg esetében felveszi az anamnézist, meghallgatja a beteg panaszát. Miközben a saját szakterületén hiányozni fog,és miután ott nem lát el beteget, esetleg még csökken a bére is.
csipetke
@Németh István: Te vén majom! Annyi baromságot hordasz össze, amiből abszolut lejön,hogy mennyire nem vagy tisztában alapdolgokkal sem. A szar meg az ilyen primitív gyökér,taplónak a száján ömlik,amilyen te is vagy. Még a témával se vagy tisztában, te nyomi
lusta
@Nessy: Ez csak a kezdet. Ugyanis senki sem beszél arról, hogy az a 20 óra az állami intézményben ingyen végzett munka. Ki az a hülye, aki ezt bevállalja. Lesznek persze kényszer orvosok, akik nyugdíj előtt állnak. Az egyik ezer éve nagyon jó barátom, aki nem mellesleg a szakmája egyik legjobbja kis hazánkban , mondá, hogy ő most már csak a nyugdíjra hajt. Azt a pár évet már kibírja, utána viszont belesz@rik az egészbe. Nincs egyedül ezzel a gondolkodásmóddal. Az ország legjobbjai elérvén a nyugdíjat, nem akarnak tovább ebben a mocsokban dolgozni. Igen, az embereken szeretnének segíteni, de a feltételek nem teszik mindezt lehetővé.
Nessy
@lusta: A másik, hogy a magán ellátásban tobb helyen teljesítmény finanszírozás van. Ha napokra kiesik havonta, komoly bércsökkenést eredményez! És ahova küldik sem tud érdemlegest nyújtani, idegen, két napig látott beteg, idegen szakgárda, stb. Ez a havi húsz óra egy agyrém! Ott nem tudnak vele sokat kezdeni, innen meg hiányozni fog!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.