A jövőben a kizárólag magánpraxisban dolgozó orvosok is kénytelenek lennének havi 20 órát dolgozni valamilyen állami szolgáltatónál. A kormány honlapjára feltöltött rendelettervezet szerint ez kellene ahhoz, hogy teljesítsék a kötelező továbbképzést. Aki ügyeletre jelentkezne, attól 10 órát várnának el.

Hatalmas gyomrost kapnak Orbánéktól a magánpraxisban dolgozó orvosok is: ezt teszik nekik a fa alá

Fotó: pixabay.com

Mint a 444.hu írja, a tervre Kunetz Zsombor orvos hívta fel a figyelmet a Facebookon. Azt írta, minden szakvizsgával rendelkező orvosnak ötévente meg kell újítania az engedélyét, de a szükséges munkaviszonyt eddig akár magánellátásban is teljesíthették.

„Azaz a teljesen magánellátásba menekült orvosokat, most megpróbálják visszakényszeríteni az állami ellátásba, annak jogszabályi kötelezettségével együtt. Ez olyan például, mintha egy magán angol tanárt arra kényszerítenének, hogy az állami iskolákban is nyomjon le havi 20 órát ahhoz, hogy magántanár lehessen”

- írja.

Forrás: 444.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Akkor asszem ezek az orvosok is erzekeny bucsut intenek az orszagnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
Föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk ilyen-olyan trükkökkel megoldja az orvoshiányt, vagy még inkább rontja, mert mindenki menekülni fog, amerre lát.
Pálinkás Pál
mikor fog végre valaki tenni is az okádék cigány ellen?...
jáger laszló
Nem kell komolyan venni
Nem hiszek benne...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Clavigo
Azért még mindig találnak " apróságokat ", amit szarra lehet b@szni...
Yoda69
Akkor asszem ezek az orvosok is erzekeny bucsut intenek az orszagnak.
Toller Béla
Még, ha ott is lesz a doktor, dolgozni azt ugyan nem fog. A Római Birodalom a rabszolgamunka vonatkozásában szolgálhatott volna némi tapasztalattal, de ahhoz, hogy azt a tapasztalatot használni lehessen, olvasni kell, tanulni, tanárokat hallgatni, stb. Nem megy, mi ?
csak úgy....
ha már a bm. a fönökük,akkor ki lehet minden doki mögé vezényelni egy rendört "növérkének", akik ügyelnek a rendre és a növérhiány is csökkenne! szerintem 5 éves tapasztalat után, még orvos is lehetne belölük.. :)
Nessy
Tíz óra kötelező gyakorlat. Ügyelet. Az ügyeletek általában 12 órások!! Ha egy sok éve plasztikai műtétet végző sebészt beoszt általános, vagy belgyógyászati ügyeletre, na az lássa el a rendelet alkotót! Mentőt hív, oszt jó napot! Tíz, húsz órára a megye másik sarkába küldi? Mi tud ennyi idő alatt csinálni?? Már megint egy szakmaiatlan, értelmezhetetlen rendelet, a la Pintér Sándor rendőr miniszter s.k.!
csak úgy....
@Nessy: na de ha csak a darabszám és a statisztika fontos? a hívek örülnének ,míg meg nem betegednének..
csak úgy....
@sgl: feledékeny a magyar, talán a vitamin hiány...
Gazella
@csak úgy...: az a magyar keresse vissza a 2007-s cikkeket és videókat.. de még erre sincs eszük
emerencia
@Nessy: Inkább azt találnák ki, hogy a maszek ellátást megtérítse a tb.
balos
@csak úgy...: Hát a nemzethy lózungtól legfeljebb a seggszél ereje nő!@emerencia: Még az államit sem térítik,de jól prosperálnak belőle a családjaik a maffiúknak!
Nessy
@emerencia: Majd bolond lenne! Egyre kevesebbet ad az államira is. Lehet, hogy nominálisan többnek látszik, de infláció, gyenge forint, egyre kevesebbet ér! Még azokat a költségeket sem fizeti, amit kellene! Hány milliárddal tartozik? Hogy cégek mennek tönkre, velük "magyar családok" az nem érdekli a kormányt!!
justhpeter
Feladtam !!! Ebben az Orbán-kurmányban mindenki hülye !!! Hogy engedhette Orbán, hogy az összes analfabéta Pintér körül sűrűsödjön ?
Gazella
@justhpeter: @justhpeter: Meg a többi minisztériumban is!
Nessy
Most hangzott el a Híradóben, hogy azokra a külföldön dolgozó orvosokra is vonatkozik a havi 20 óra, akik megtartották a magyar működési engedélyüket, hátha egyszer hazajönnének! Most majd nem fognak! Ez egy gyakorlatilag megoldhatatlan feladat lenne számukra! Inkább lemondanak róla! Tessék mondani, egy elme osztályon kezelt beteg irta ezt a rendeletet??? Bár lehet, még az sem ilyen idióta! Az emberi hülyeség tényleg határtalan,
csak úgy....
@Nessy: a hibbant magyar kormány csak a shikarikból indulhat ki,hiszen csak ök küldik vissza nekik a nemzethi fölöslegest...,amiböl soha nem derült még ki semmi...
ezt a buta vakegerek számára gyártották...
Ludas Matyi
Azokra az egeszsegügyi klinikakra nem vonatkozik, amelyek a NER-sek kezeben vannak!
Edebácsi
A tisztességes megoldás az lenne, ha Állam Bácsi az egyes "orvos-beteg találkozásokat", beavatkozásokat a magánorvosok/rendelők felé is térítené az állami ellátásban kifizetett összegekkel, a betek csak a különbözetet viselné. A társadalombiztosítás a betegnek jár, nem az orvosnak!
Ezesetben a várólisták nagyon lerövidülnének!
jáger laszló
Mit lehet 1 orvosnak havi 20 órában az EÜ-ben tenni!!???
szinte semmit a receptíráson kívül a kávéivás mellett!!
Aki ezt kitalálta annál már komoly mentális problémákra utaló jelek jelentkeznek...
No és mit szólnak ehhez az érintettek??
Maguk az orvosok??
Gondolom 1et értenek velem...
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Az egészséget ne keverjük a nyelvismerettel, efftársak!
csipetke
Amikor a sz@r fizetések miatt évekkel ezelótt tömegesen költöztek az orvosok külföldre, orbán azt mondta, hogy nem baj, menjenek,tanuljanak,majd visszajönnek. Aki külföldön beilleszkedett, megtalálta a számítását, új barátokat, vagy családot is ott alapított, az ugyan minek jönne vissza ebbe a pusztulatba,amit a fidesz teremtett 12 év alatt? Ezzel a dilettáns bandával,akik agyatlanul,át nem gondolt rendeleteket hoznak, azt fogja elérni orbán, hogy az az orvos-fogorvos, egészségügyi dolgozó, akik még vaciláltak azon,hogy külföldre menjenek-e, most megadák a lökést,és még a kis maradék is elmegy innen. Nem volt még soha ennyire dilettáns, sz@rt se érő kormány ebben az országban...
Németh István
@csipetke: amikor megszólalsz a szar ömlik ki a szádból! Aztán figyelj csak vénasszony > az orvosok nem kis része ha jól menő praxist tart fennt akkor degeszre keresi magát! Azt tudnod kell, hogy egy rendelő fenntartása, takarítása, beműszerezettsége, ha nem egy timben történik - persze így is - meglehatősen nagy pénz. De sokat is kérnek a kezelésekért ami azért abszurd, nem kéne az első 5-6 betegen bevasalni a beruházás árát, stb. szóval olyanok mint az egyszeri ember >> minnél előbb térüljön a befektetés és nagyon nem baj, ha közben jól élünk! Ezt úgy híjjják, hogy a LÚ túloldala!
És tudod -é, mán vénségedre, hogy ezek a dolgok azok amelyek irritálják a polgárokat, vagy netán annyira nagytudású dilletáns marha vagy, hogy beálsz agyműteni az Amerikai útra! ÉS még egy amíg el nem felejtem te vén mosogató ronygy > ezt a kormányt és a vezetőjét akkor ved a szádra ha vitriollal kimostad és a te nagybarom kommunistáid nem korházakat bontanak le hanem építenek, mint ez a kormány! Figye; csorogjá mán ki a kurva picsába külföldre te agyműtött hülye had mutogassanak mint kurióziumot!
Lepényleső
...ami viszont kedvez a temetkezési vállalkozóknak,- hogy ez le nem esik a bán pártolóinak,- ha egyáltalán még vannak?
Nessy
Tényleg, most pártállástól függetlenül, csak logikusan gondolkozva.
Dr.X-gerincgyógyászt átvezénylik húsz órára egy távoli megyébe, a belgyógyászatra. Eleve az oda - vissza út már saját zsebből megy. Oda megy, és legföljebb láb alatt lesz. A kis nővérek helyett vérnyomást mér, megírja a lázlapot. Maximum új beteg esetében felveszi az anamnézist, meghallgatja a beteg panaszát. Miközben a saját szakterületén hiányozni fog,és miután ott nem lát el beteget, esetleg még csökken a bére is.
csipetke
@Németh István: Te vén majom! Annyi baromságot hordasz össze, amiből abszolut lejön,hogy mennyire nem vagy tisztában alapdolgokkal sem. A szar meg az ilyen primitív gyökér,taplónak a száján ömlik,amilyen te is vagy. Még a témával se vagy tisztában, te nyomi
lusta
@Nessy: Ez csak a kezdet. Ugyanis senki sem beszél arról, hogy az a 20 óra az állami intézményben ingyen végzett munka. Ki az a hülye, aki ezt bevállalja. Lesznek persze kényszer orvosok, akik nyugdíj előtt állnak. Az egyik ezer éve nagyon jó barátom, aki nem mellesleg a szakmája egyik legjobbja kis hazánkban , mondá, hogy ő most már csak a nyugdíjra hajt. Azt a pár évet már kibírja, utána viszont belesz@rik az egészbe. Nincs egyedül ezzel a gondolkodásmóddal. Az ország legjobbjai elérvén a nyugdíjat, nem akarnak tovább ebben a mocsokban dolgozni. Igen, az embereken szeretnének segíteni, de a feltételek nem teszik mindezt lehetővé.
Nessy
@lusta: A másik, hogy a magán ellátásban tobb helyen teljesítmény finanszírozás van. Ha napokra kiesik havonta, komoly bércsökkenést eredményez! És ahova küldik sem tud érdemlegest nyújtani, idegen, két napig látott beteg, idegen szakgárda, stb. Ez a havi húsz óra egy agyrém! Ott nem tudnak vele sokat kezdeni, innen meg hiányozni fog!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.