Dr. Faragó Laura 2017 óta kutatja az álhíreket és az álhírek befogadására hajlamosító tényezőket. Az ELTE Pszichológiai Intézetének és Szociálpszichológia Tanszékének oktatója, a Társadalmi Csoportok és Média Kutatóműhely kutatója szerint az utóbbi években egyre nehezebb felismerni a fake news-t, ráadásul ma már a manipulált videók is kihívások elé állítják a szakembereket. Az álhírkutatás többféle módszertannal próbálja tudatos hírfogyasztásra tanítani az embereket, de éppen azokat nem tudja elérni, akiknek a legnagyobb szükségük lenne rá.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A hülyemagyar maffiahívők IQ-ja olyan alacsony, hogy képtelenek felismerni a hazugságot, inkább elfogadják az Arrogáns Tóni "igazságát". Na ilyenből van annyi, hogy az ország lefelé csúszik a mocsárba.
Meg kellene nézni, hogy a horvátok miért jutottak el a mai nappal oda, hogy már Eurójuk is van, a határok is leépültek, mi meg miért jutottunk az Uniós államok közül Románia mögé...
Lepényleső
@Béla333: ...holott a túlnyomó többség csak tűri az erőszakos kisebbség igáját,csakhogy naivan hiszik,hogy a
demokrácia szabályai szerint diktatórikus berendezkedés is megváltoztatható? A "hatályos választási törvényt"
csak egy párt szavazta meg 2012-ben,amely írta,nem úgy mint az előzőt ami hat pártnak is korrekt volt,
s ami alapján vélhetően már 2014-ben sem lett volna "újraválasztva" - ami azóta is egyre jobban szorul a nyakunkra,zsebeinket,jogainkat állandóan fosztogatva?
(Lehet az is,hogy " A demokrácia nem a nézők sportja!"? mi pedig nézünk csak mint borjú az új kapura?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.