Ahogy arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor pénteken reggel a Kossuth rádióban többek között arról is beszélt, hogy az Európai Bizottság a gyerekeken áll bosszút.

Navracsics Tibor rácáfolt Gulyás Gergelyre
Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a január 21-én hivatalosan is megnyíló Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program budapesti sajtótájékoztatóján a Főfotó Galériában 2023. január 9-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy máshol is ülnek politikusok a kuratóriumokban. A Transparency Internationalnél azt mondják, ez csúsztatás.

Gulyás Gergely elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek nevezte azt, ami ebben az ügyben történik, megjegyezve, hosszan lehetne sorolni azokat a nyugat-európai egyetemeket, ahol aktív politikusok ülnek a kuratóriumokban, a fenntartó testületekben.

A miniszter hangsúlyozta:

amikor az Európai Bizottsággal megállapodtak, az összeférhetetlenségi szabályok esetében úgy járt el a magyar kormány, ahogy azt Brüsszel kérte. A kodifikált szöveget is egyeztették, amit jóvá is hagytak, sőt, Magyarország ennél szigorúbb összeférhetetlenségi szabályok elfogadására is nyitott lett volna, de ilyen igény Brüsszelből nem érkezett.

Navracsics Tibor az RTL-nek elismerte, az Európai Bizottsággal folytatott tárgyalásokon volt szó a politikusok kuratóriumi tagságáról.

Forrás: SZMO

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A kormány nemzetközi összehasonlításai mindig hamisak. Azt próbálják elhitetni az emberekkel, hogy pont ugyanez a rendszer működik külföldön is mint itt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
A nyugati egyetemek kuratóriumaiban minden párt, beleértve az ellenzékieket is ott vannak, itt meg csak az Orbán maffia hívei!!! Kis külömbség van a kettő között!!! Idióták csak félrevezetik a magyarokat!!??
namihami
@sgl: 11.49: Persze, a pénz IS.
De gondolj bele, hogy ha ez a NER mentalitás rátelepszik az oktatás irányvonalára, az évtizedekre bebetonozza magát a társadalom erkölcseibe is. Ha egy diák 4-6-8 éven keresztül azt látja (akár a meggyőződése ellenére is), hogy mi a ""direktíva", akkor félő, hogy később igazodhat hozzá. És a másik nagy gond éppen ez.
szép új világ
" A magyar állam kifizeti " Ezt úgy értetted te mocskos tolvaj, hogy a mi pénzünkből lesz kifizetve, a mi adónkból.
balos
@szép új világ: Ha ez megnyugtat,akkor 89 óta ez történik,csak a geciék ezt "kinai" méretekben üzemeltetik!
amortizáltok
mindenki mást mást mond hát belekeveredtek a KORPÁBA rendesen
teuton
@Philip Marlowe: Analfabeta patkany! Hogy ki mit hazudik, azt lathatod a fitymaszosok nyilatkozataibol! SEMMIT nem tudnak irasban bizonyitani, csak hazudoznak jobbra-balra! Az EB pedig irasba adta, hogy mar honapokkal ezelött aggalyosnak talaltak a politikusok kuratoriumi tagsagat, mert ök döntenek a penzek szetosztasarol -mint politikusok- maguknak mint kuratoriumi tagok! Szoval hogyis van azzal amit orbancod hazudott a politikusok kuratoriumi tagsagarol Nyugaton, melyik ALLAMI egyetemen vannak bent elethosszig millios fizetesekert NULLA teljesitmennyel? Az EU senkin nem all bosszut, nagyon helyesen nem ad adofizetöi penzt a fidesznyikek lopasara!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.